…Insula Pastelui a fost descoperita de olandezul Roggeveen? Evenimentul s-a petrecut in ziua de Pasti a anului 1722.
…America de Sud avea o populatie aborigena de 10-20 milioane de oameni si cea mai mare diversitate lingvistica? Pe teritoriul ei se vorbeau peste 500 de limbi.
…metaterienii sunt o subclasa de animale primitive, caracterizate prin lipsa placentei? Cuprinde totalitatea marsupialelor.
…ursul koala este un marsupial arboricol? Spre deosebire de alti marsupiali are un buzunar care se deschide in jos.
:wassat:
Retelele Wifi folosesc banda de la 2401Mhz la 2480Mghz ---standard 802.11b/g - Romania .
Magnetonul din cuptorul cu microunde functioneaza la frecventa 2450Mhz.
Concluzia... ? REGULI MINIME DE UTILIZARE A MOBILULUI :
- NU VA FI FOLOSIT DREPT CEAS DESTEPTATOR;
- VA FI TINUT LA CEL PUTIN 2 METRI DE CAP IN TIMPUL ZILEI SI AL NOPTII ( IN LIMITA POSIBILITATILOR);
LUCRURILE AFISATE MAI JOS SUNT CUNOSCUTE DE MULT DE NEUROLOGI.
În ultima saptamana din octombrie 2010 a fost sustinuta o teza de doctorat in Romania, la Clinica de Medicina Muncii din Cluj, iar concluziile au fost inspaimantatoare !
Studiul s-a facut utilizand tehnica de varf la nivel mondial, cea a determinarii chemoluminiscentei si a lipoperoxizilor.
S-au studiat astfel efectele campurilor electromagnetice (CEM) asupra corpului uman, in special cele produse de telefonia mobila, cuptoare cu microunde, antene de telefonie mobila,
retele de inalta tensiune.
TOATE PRODUC cancer, imbatranire precoce, sterilitate la ambele sexe, nevroze, tulburari de somn, decalcifieri osoase, cresterea coagularii, cataracta, tulburari endocrine etc.
ATENTIE ! Convorbirile pe telefonul mobil - cu cat sunt mai lungi, cu atat sunt mai nocive, mai ales la start, cand tastezi apelul - "bipul" cu telefonul la ureche.
S-a aratat cum vibratiile respective, cu telefonul la ureche, produc, la trecerea prin medii cu densitati diferite, concentrari si reflexii in anumite zone, mai ales craniene. Calota craniana functioneaza ca o antena parabolica cu concavitatea in jos, concentrand undele spre baza creierului, afectand hipofiza si tiroida si cristalinul (risc de cataracta).
Autorii studiului propun interzicerea pe orice cale a utilizarii telefoniei mobile sub varsta de 14 ani !
De asemenea, dispozitivele tip hands-free reduc semnificativ impactul CEM asupra creierului, intrucat telefonul mobil e tinut mult mai departe de calota craniana.
Cea mai periculoasa retea este Cosmote, care genereaza impulsurile cele mai puternice, 75% din ele genereaza Zapp-ul, 33% genereaza Vodafone si Orange, iar cel mai jos e Digimobil-ul.
In Grecia antica mesele pe care se servea mancarea erau frecate cu frunze de menta, pentru racoare si miros placut. Fanariotii au adus si la noi obiceiul in secolul XVIII, familiile instarite din Bucuresti si din Tulcea adoptand cu iuteala acest tabiet de bon ton. Pentru ca servitorii din casele lor ajunsesera sa-si dispute cu ardoare sarcina frecarii meselor cu menta, infinit mai usoara decat taiatul lemnelor, spalatul rufelor sau alte activitati casnice, ,,a freca menta" a devenit sinonim cu ideea de a pacali munca. Semnificatia expresiei s-a pastrat pana in prezent, dar povestea s-a pierdut.
deschide curiozitatea11 zile fără somn pot duce la moartea persoanei în cauză.
Se ştie că nu putem trăi fără aer, fără apă sau mâncare, însă nu putem supravieţui mai mult de 11 zile fără somn.
[Nu este permisa reclama pe forum, cititi va rog Regulamentul. Multumesc pentru intelegere]
Există: "7 minuni ale lumii antice": Marea Piramidă de la Giza , Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia,Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria.
Exista "7 minuni ale Evului Mediu": Colosseum-ul din Roma,Catacombele din Alexandria , Marele Zid Chinezesc,Stonehenge, Turnul din Pisa , Turnul de Porţelan din Nanjing ,Moscheea de la Hagia.
Sunt definite si "7 minuni naturale ale lumii": muntele Everest, Cascada Victoria, Marele Canion, Marele Recif de Corali, Aurora Boreală, Vulcanul Paricutin, Portul Rio de Janeiro.
Există "7 continente": Europa, America de Nord,America de Sud, Africa, Asia, Antarctica, Australia sau Oceania.
Curcubeul are 7 culori.
Cerul este împărţit în 7: atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera, troposfera.
Cele "7 păcate" capitale sunt: lăcomia,desfrâul, avariţia,invidia, mânia, lenea, trufia.
Cele "7 virtuţi" ale omului sunt: smerenia, dărnicia, bunătatea, răbdarea, modestia, abstinenţa sârguinţa.
În Biblie se descriu cele "7 zile" în care Dumnezeu a creat lumea.
Grupul de "7 stele" denumit "Pleiade" e singura constelaţie cunoscută în fiecare cultură de pe Pământ, actuală sau dispărută, datând de cel puţin 40.000 ani; în mitologia greacă, Pleiadele erau 6 surori împreună cu mama lor, care au fost fugărite prin păduri de Orion Vânătorul până ce Zeus s-a îndurat de ele şi le-a transformat în stele; Aborigenii numesc această constelaţie "Wurunna" şi o asociază cu zeul vânătorii, iar amerindienii o cunosc sub numele de "Constelaţia celor ªapte Fecioare" urmărite de un urs; Pleiadele se regăsesc şi în legendele: azteci, incaşi, polinezieni, chinezi, hinduşi, africani, egipteni.
Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are "7 capete", copacul cosmic al şamanilor are 7 ramuri şi tot 7 sunt sferele sau treptele cereşti.
Există "7 zile" ale săptămânii denumite după cei 7 zei romani, care la rândul lor au fost numiţi după cele 7 planete ce se puteau observa cu ochiul liber.
"7" este considerat un "numar norocos în mai multe culturi; de exp. în Japonia, mitologia vorbeşte despre Cei ªapte Zei ai Norocului (Shichifukujin).
În cultura chinezilor, nr. 7 e proeminent; de exp, a 7-a zi după prima lună plină din an e Ziua Omului; aceasta zi e considerată ziua universală a tuturor fiinţelor umane de pe planetă; de aceea fiecare chinez îşi sărbătoreşte ziua de naştere la data respectivă (nu înseamnă totuşi că nu o sărbătoreşte şi în ziua calendaristică în care a apărut pe Pământ).
Se spune că dacă visezi "cifra 7" îţi vei întâlni sufletul pereche.
Cultura hindusă vedică susţine că omul are "7 puncte energetice" sau chakre.
Vaca, un animal sacru în India , are 21 nume, de 3 ori cifra 7.
Bushido sau "calea războinicului" din cultura japoneză e un cod care ajută samuraii să însuşească "7 virtuţi".
În legendele budiste se spune că după ce s-a născut, Buddha s-a ridicat în picioare şi a făcut "7 paşi".
Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din "7 zei", fiecare legat de un astru.
În folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice; în folclor românesc, acesta e vampir.
În folclorul iranian, pisica are 7 şi nu 9 vieţi şi îşi poartă pisoii de 7 ori în 7 locuri diferite.
Potrivit mai multor credinţe, există "şapte trepte" ale Raiului care corespund celor 7 corpuri cereşti (Pământ, Soare şi celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); în iudaism, al "şaptelea Rai" e denumit Araboth şi e casa Tronului Gloriei, care e păzit de cei "şapte arhangheli".
La nunţile evreieşti, există "7 zile" de binecuvântări (Sheva Brachot).
Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pt. Dumnezeu, cele "şapte nume" ale acestei Divinităţi pe care scribii trebuiau să se îngrijească să le scrie corect erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai şi Zebaot.
Templul lui Solomon avea "7 trepte".
Roma a fost construită pe "şapte coline": Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal , Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusă, la început, de o linie de "7 şapte împăraţi".
Există "7 perioade" ale elementelor în tabelul chimic al lui Mendeleev, "7 note muzicale", 7 compuşi principali ai celulei vii: apă, substanţe proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN şi ARN, molecule organice, săruri minerale. 7 e neutru pe scara PH-ului; apa pură are PH-ul 7.
Există 7 stadii ale dezvoltării umane:embrion, făt, sugar, copil, adolescent, adult, bătrân.
Mărimea capului intră de 7 ori în înălţimea corpului.
Dimensiunea ochiului este a 7-a parte din lăţimea totală a capului.
Sunt 7 articulaţii ale membrelor superioare.
Potrivit studiilor ştiinţifice, 7 e nr. de ore pe care trebuie să îl doarmă un om pe noapte.
În tradiţia hipocratică, nr. 7 guvernează bolile corpului uman.
Gărgăriţele au 7 buline negre.
Gâtul majorităţii mamiferelor e format din 7 oase.
P.S. Ca sa mai adaug si eu ceva. Pentru cei mai varstnici: Va mai aduceti aminte de filmele: "Cei 7 magnifici", "7 mirese pentru 7 frati"?
În inima Țării Sfinte, în cadrul unei enclave germane din mijlocul societății evreiești aflate sub autoritate britanică, nazismul a avut viață scurtă și, odată cu el, au dispărut din Palestina cele câteva sute de germani care veniseră aici mânați de precepte religioase.
Primii germani au venit în Palestina pe la 1869. Erau doar câțiva zeci de reprezentați ai Societății Templierilor, o sectă religioasă protestantă din Germania, ai cărei membri credeau că a doua venire a lui Hristos poate fi grăbită prin construirea unui „regat spiritual al lui Dumnezeu” în Țara Sfântă. Denumea sectei vine de la credința că creștinii sunt „temple” care întruchipează spiritul lui Dumnezeu și că ei trebuie să lucreze împreună pentru construirea templului Său. Până în 1906 templierii au construit 7 colonii în Palestina, însă până spre finele anilor 1940 majoritatea germanilor erau deportați. Într-o analiză publicată astăzi pe site-ul bbc.co.uk, jurnaliștii britanici explică de ce timpul comunității germane în Țara Sfântă a fost unul limitat și ce s-a întâmplat cu Societatea Templierilor.
Templierii au ajuns în Palestina cu mai bine de un deceniu înainte de prima imigrație masivă a evreilor care încercau să scape de sărăcia și pogromurile din Rusia și au fost un model pentru pionierii evrei. Germanii veneau dintr-o țară foarte dezvoltată într-un fel de pustietate, precizează jurnaliștii englezi. Imediat ce au ajuns, au secat mlaștinile și s-au apucat de agricultură. Au adus cu ei tehnici moderne de lucru, nemaivăzute în Palestina. Au înființat mori de grâu, au fabricat săpun, bere și ciment și au deschis primele hoteluri și farmacii europene. „Deși erau puțini, au avut un impact foarte mare asupra întregii societăți, în special asupra evreilor. Fără ajutorul Templierilor, imigranților evrei le-ar fi fost mult mai greu să realizeze atât de multe”, spune Jakob Eisler, un istoric din Stuttgart.
Deși Palestina era foarte departe de țara lor natală, Templierii și-au păstrat patriotismul. Nu au renunțat la cetățenia germană, și-au construit case în stil german și și-au păstrat dialectul în care vorbeau acasă. După izbucnirea Primului Război Mondial mulți dintre ei au plecat să lupte pentru Germania, iar după înfrângerea acesteia, în 1918, în jur de 850 de templieri au ajuns în lagăre din Egipt. După 3 ani li s-a permis să se întoarcă, însă la momentul respectiv evreii nu mai aveau nevoie de ei pentru că britanicii dominau Palestina, le construiau drumuri și făceau planuri de dezvoltare a orașelor. Cu toate acestea, relațiile lor cu evreii au rămas bune.
Lucrurile s-au schimbat însă în 1934. La acea vreme, partidul Nazist preluase puterea în Germania și susținători ai acestuia au apărut și în comunitățile de expatriați, inclusiv în Palestina. Deși nazismul nu a prins în cazul generației bătrâne, mulți tineri au fost ușor influențați de ideologie și a fost înființat și aici Tineretul hitlerist. Unii dintre germani au început să boicoteze afacerile evreilor din Ierusalim, iar aceștia au răspuns cu aceeași monedă. Alții, care purtau însemnele naziste în cartierele de evrei, erau atacați de aceștia din urmă. În 1939, toți bărbații au fost chemați să se alăture armatei germane în Al Doilea Război Mondial și în jur de 250 au plecat. Restul au fost declarați dușmani, iar patru dintre colonii au fost închise și transformate în închisori politice.
În iulie 1941, peste 500 de germani au fost deportați în Australia, iar între 1941 și 1944 peste 400 au fost repatriați în Germania cu trenul, în schimbul unor evrei din lagărele nemțești. Câteva sute au rămas în Palestina și după război, n-au mai avut însă nicio șansă să își reconstruiască comunitatea.