avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Omor din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Omor din culpa

Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in singe a fost la prima 90 si la a doua 80 il ajuta cu ceva sau nu mai conteaza si daca era peste o mie tot una era?
Puteti fi sigur ca avocatul va avea mult de gandit ca sa ii faca o aparare corespunzatoare.
Totusi...instanta este cea care il va judeca dupa ce il va asculta.
Nu stim nici toate circumstantele cauzei...

In SUA insa se aplica pedepse mari in astfel de cazuri...10 ani sau chiar mai mult.
Dar si acolo ca si aici pedeapsa se individualizeaza in raport de mai multe aspecte.

In aceasta speta este foarte greu de apreciat care ar fi pedeapsa justa...
Da 4 ani la fond ,ii mai ia 1 an la apel si unul la recurs asta in cel mai bun caz . Vi se pare just d-le Avluci ,chiar in conditiile in care ar ramine la 4 ani? Repet medic fiind ca formatie profesionala si a lasind un om sa moara in strada ca un ciine fara macar sa se uite la el.
Buna seara !

Nu conteaza prea mult. Daca a avut 0,9 la prima proba si 0,8 la a doua inseamna ca aloolemia era in scadere. Rezulta de aici ca la momentul accidentului avea alcoolemia mai mare de 0,9 la mie. Deci fapta savarsita este de ucidere din culpa in forma agravantă prevăzuta de art.178 alin.3. Pedeapsa în acest caz este de la 5 la 15 ani. Daca alcoolemia era sub 0,8 nu s-ar fi retinut agravanta, ar fi fost o ucidere din culpa in forma simpla şi pedeapsa ar fi fost de la 1an la 5 ani. Este diferenta mare intre forma simpla si cea agravanta minimul in forma agravanta fiind de 5 ori mai mare decat in forma simpla. În functie de circumstantele concrete ale faptei si cele personale poate primi o pedeapsa sub 5 ani dar este nevoie de o aparare calificata. Sfatuiţi-l sa angajeze un avocat. Mult succes !
Sunt mirat cum unii colegi de breasla gandesc ca procurorii nu ca niste avocati.Ca nu exista circumstante atenuante, ca se da DOAR executare...etc
In primul rand sariti cu usurinta peste art 74 cod penal, in care sunt enumerate imprejurarile ce pot constitui circumstante atenuante (conduita buna a infractorului înainte de savârsirea infractiunii,ceea ce presupune lipsa antecedentelor penale, staruinta depusa de infractor pentru a înlatura rezultatul infractiunii sau a repara paguba pricinuita,atitudinea infractorului dupa savârsirea infractiunii, rezultând din prezentarea sa în fata autoritatii, comportarea sincera în cursul procesului)..
REZULTA : Avem : Limitele pedepsei 5-15. Instanta aplica circumstantele atenuante, si coboara sub minimul special, deci 4 ani sa presupunem. Aplica art 86 Cod penal, si POATE da 4 ani cu suspendare sub supraveghere.
Si domnule stelian aici nu e vorba de un tata care ducea o paine acasa si care traversa strada, ci de un pasager din dreapta care poate stia ca inculpatul este sub influenta bauturilor alcoolice si s-a urcat in masina fara sa dea importanta acestui lucru, cum fac unii tineri in ziua de azi. Nu sunt inuman, am o cunostinta care si-a piedut mama pe trecerea de pietoni lovita de o masina, dar juridic vorbind tot ce am scris mai sus este posibil.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
Cabinet Avocat Ionescu , Avocat
Din pacate DA ceea ce ati scris in postare se poate intimpla asta e cel mai dureros ca se poate intimpla sa nu pateasca mare lucru . Eu zic sa vizionati materialul video de pe linck-ul ce vi-l trimit ca sa vedeti "next level" al acestui caz.
Despre asta vorbeam ,despre inconstienti BETI MANGA(asta e in cazul asta ) care duc dupa ei alte vieti :[ link extern ]

sunt sigur ca o sa va schimbati parerea

Cu respect si amintindu-va inca odata ca legea pe linga litera are si spirit de care se pare ca multi uitam si ca situatia in ceea ce priveste accidentele provocate de betivi a scapat de sub control instantele musai ar trebuii sa fie drastice in aceste cazuri.

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa jurisprudenta ContSters224507 ContSters224507 Am vazut in foarte multe sentinte din jurisprudenta in ceea ce priveste uciderea din culpa ca un sofer care omoara un singur om primeste pedeapsa cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - pedepse Boia Luminita Boia Luminita Ce pedepse prevede legea pentru omor prin imprudenta? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata - sofer ->0.94 mg/l aer expirat cryisty cryisty Salut ... As avea o intrebare mai lunga ... Cazul unui prieten -> Intr-o seara in jurul orei 23:00 , 5 tineri (dintre care 1 minor) , au plecat in afara ... (vezi toată discuția)