Eu cred ca M.C. se contrazice. Cum sa fii scriitor prost? Esti plagiator destept? Poate a vrut sa spuna ca ii iubeste pe scriitorii fara talent, adica aceia care folosesc metafore doar de ei intelese sau copiate de la altii.
Cu toate acestea, imi place cum scrie el, mai ales "De ce iubim femeile" :)) Cica ar fi plagiata... in fine, si Rudyard Kipling cica ar fi fost plagiat, dar sa nu exageram ... Sa zicem doar ca au fost variante de "If...".
[ link extern ] /
Literatura proasta nu tine de QI-ul autorului, ci mai mult de talentul lui literar. Sigur, trebuia ca omul sa fi si citit mult, ca altfel nu-i da fraza... Acum, serios vorbind, unii spun ca O. Paler ar fi un scriitor mediocru. Ei prefera Shakespeare sau Dante. Din punctul meu de vedere, Alexandru Mitru a fost un scriitor remarcabil, asa cum Creanga a fost genial. Nu stiu la cine s-a referit domnull Cartarescu, dar sa nu uitam ca el a fost un rasfatat al ICR si al Uniunii scriitorilor, desi e posibil sa fi fost mult balast si prin opera sa. Eu am gasit si lucrari care nu mi-au placut.