avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Noua lege a pensiilor - impact asupra PFA-urilor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Noua lege a pensiilor - impact asupra PFA-urilor

Dintre cei ce au studiat noua lege a pensiilor cine / ce a dedus din noua lege in ceea ce-i priveste pe cei ce realizeaza venituri din activitati independente?
Singura modificare ce am vazut-o eu ar fi ca nu poti sa ai un venit asigurat mai mic de 640 RON (coeficientului de ierarhizare 1), cu alte cuvinte ar fi 200 RON / luna contributia pe 2011
(3) Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaraţia individuală de asigurare şi nu poate fi mai mic decât valoarea coeficientului de ierarhizare 1, utilizat în Legea salarizării unice şi mai mare decât valoarea corespunzătoare a cinci salarii medii brute.
vreau sa va multumersc pt situ; dv.
este intradevar o unealta buna.... si metirati toate =D>=D>=D>
dar eu nu reusesc, deloc, sa-mi citesc eventulele raspunsuri
asta inseamna ca eu sunt de vina , nu dv.
in aceste conditii cer ajuor sau ma voi dezabona
Draga popu, in acest caz este corect ce spui! M-am edificat acum citind art.49 din Codul fiscal! Numai daca adaugi impozitul pe venit la venitul net stabilit ca norma de venit si deja depaseste! Ca altceva nu vad ce s-ar mai putea adauga la acest venit net. Evident, exista si posibilitatea reducerii proportionale a normei de venit in situatiile admise de lege.

Pt. Roxie ( mesajul de Luni, 24 Ianuarie 2011, 21:23)
Se poate plati anticipat, pentru cel mult 12 luni.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
ICEORG, utilizator
rezumatul articolelor si aliniatelor pentru PFA selectate din Legea 263/16.12.2010:
art.6 (1), IV (c); art.11 (1),(2),(3); art.31(1),(3); art.32 (3), (5) (c); art.36; art.40 (c); art.42; art.43 art.46 art48(1); art.49(1),(2).
sper sa va ajute in lecturarea din ,,stufoasa lege" - succes!
buna ziua, am citit toate aceste postari si totusi nu m-am putut lamuri asupra unui lucru : am PFA cu venit real, dar venitul declarat este de 1000lei , nu reusesc sa inteleg daca sunt sau nu obligat sa contribui la pensii venitul fiind mult sub cele 4salarii minime ,

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
ionel12, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Copilul meu, student la zi, are infiintat P.F.A. si plateste lunar pentru pensie 200 roni; este normal sa plateasca o suma atat de mare? (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)