avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
pai inca nu am facut, tocmai de aia am si intrebat :) ca sa stiu ce ma paste :D
Nu va paste nimic bun.
Este mai bine sa nu incercati sa aflati.
E bine ca doar ati intrebat.:)
Domnule mihai, nu vad logica pentru care v-ati editat toate mesajele de pe acest subiect... In primul rand, oricine putea fi mihai2radu, asa incat, era ca si cum ati scris anonim, apoi... nu inteleg...
Oricum, voi sesiza admin pentru ca nu este tocmai frumos sa ne batem joc de oameni care au incercat sa ne ajute, lasandu-i fara o continuitate a subiectului...

marius4ca, nu vad din intrebarea "poate fi cumva evitata" ca este doar potentiala sau viitoare aceasta relatie sexuala...
Chiar si asa insa, numai faptul ca aveti nevoie de o confirmare pentru un lucru atat de intim, care tine de decizia interioara a fiecarui om, demonstreaza ca nu sunteti nici macar dv. pregatit de asta.
La 14 ani se presupune ca nu exista consimtamant, la 16 se presupune ca exista.
Prin urmare, diferenta legala este mare intre voi, chiar daca biologic sunteti tot pe-acolo.
Va doresc relatii frumoase!
Buna seara,
Ma numesc Ionut, am 20 ani, iar prietena mea are 17 ani si 9 luni.
Ne-am cunoscut acum 10 luni,dupa 3 luni de cand ne cunoasteam i-am propus sa-i spuna mamai ei de relatia cu mine. A incercat sa ii spuna, dar mama ei nu a fost de acord...apoi am mers eu la mama ei,am incercat sa vorbesc cu ea si nimic...nu fost de acord, i-a interzis sa aiba vre-o relatie cu mine. Noi 2 am continuat sa ne vedem pana zilele trecute cand a aflat mama ei. Cand am intretinut relatii sexuale cu ea, ea avea 17 ani. Mama ei a luat-o la sigur daca s-a culcat cu mine si ea a recunoscut. Acum mama ei o ameninta ca o sa fac puscarie pentru ceea ce a fost intre noi 2. Tin sa va anunt ca fata acum sta inchisa in casa si din surse sigure am aflat ca e plina de vanatai pe maini si pe spate (adica ii da si bataie). Fata este foarte hotarata si vrea sa plece de acasa si sa locuiasca cu mine si parintii mei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
mama ei are voie sa o tina inchisa in casa?
in cazul in care reuseste sa fuga de acasa si vine la mine pot pati ceva?
daca mama ei ma jigneste si vorbeste urat despre mine (nu direct, fata de alte prsoane) pot depunde o plangere pentru calomnie ? am nevoie de martori ?
mama ei poate fi cercetata pentru ca o tine inchisa in casa ? e normal ceea ce face ? pot trimite politia la ei acasa ?

...deocamdata astea sunt intrebarile si astept raspuns la fiecare in parte apoi voi reveni si cu alte intrebari....
va multumesc.
Puteti face plangere penala impotriva mamei pentru insulta sau calomnie si , intr-adevar, aveti nevoie de martori care sa va sustina afirmatiile.
In ceea ce priveste regimul la care este supusa prietena dvs de actre parintii ei, va puteti adresa Direcţiei Judetene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Acestia vor demara o ancheta, intrucat copiii au dreptul să fie protejaţi împotriva: oricăror forme de violenţă, abuz, rele tratamente sau neglijenţă (art. 85 din Legea 272/2004) , pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante (art. 28 şi 90 din Legea 272/2004).

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)