numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
AVLIL,
te pot contrazice , mai ales ca poate fi luata in considerare declaratia fetei ... sa ne uitam in Legea nr.272/2004 despre drepturile copilului .... Respectarea si garantarea drepturilor copilului se realizeaza si principiului ascultarii opiniei copilului si luarea în considerare a acesteia, tinând cont de vârsta si de gradul sau de maturitate (art.6 lit.h din Legea nr.272/2004).
De asemenea, art.24 alin.2 din lege prevede ca In orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. ...
offtopic,
restul intrebarilor puse de tine nu cred ca-si au rostul pe topic ....;)
cred ca intrebarile dumneavoastra sunt impertinente si prietenul meu m-a respectat si am fost de comun acord aman2 ma rog asta nu va priveshte pe dumneavoastra cert este ca intrebarile puse nu imi raspund la intrebarea pusa de mine si inclusiv nu ma amuza....si la planurile de viitor draga doamna nu ma casatoresc stati linishtita ,urmez un liceul de matematica informatica si mai tarziu o sa vad ce pot face psiholog sau pediatru sau chiar avocat:-?depinde...si v-am raspuns la intrebarile dumneavostra:-)cu placere=D>
am citit si recitit ceea ce ati postat dv. in legatura cu acest subiect,dar am inca dubii asupra urmatorului fapt: ipotetic, daca tu, ca minor (sex feminin) , la 17 ani si 8 luni parasesti domiciliul parintilor, fara acordul acestora, pentru a locui cu o persoana majora, cu care ai o relatie... ce implicatii pot rezulta?...in ce fel este afectata persoana care te gazduieste... tu ca minor poti fi obligat de catre parinti sa te intorci acasa?... exista posibilitatea de a ramane la noul domiciliu, fara a exista complicatii cu parintii?
domnii avocati sau doamnele avocati se pricep mai bine sa iti raspunda insa cred ca acea persoana care pleaca de acasa cu iubitul va avea pb,cred ca asta se baga la corupere de minori.Adik persoana de sex masculin a corupt-o pe persoana de sex feminin sa plece de acasa.Eo nush sigur pt ca nu ma pricep dar ma gandesc ca daca persoana de gen feminin a fost de acord presupun ca prietenul nu poate pati nimic.Daca parintii tai au depus o plangere ca prietenul tau a intretinut realtii sexuale cu un minor,va trebui sa dai o declaratie prin care sa spui ca ai fost de acord.pfff mult tamtam asha am inteles si eo de la domul avocat elis in orice caz daca recunoshti ca ai facut de buna voi si convingi pe cei care se ocupa cu cazul s-ar putea ca el sa scape...daca e ceva gresit in ceea ce am zis sa ma contrazica cineva!!!!!!!(vorbesc serios)poate se intampla sa inteleg gresit.ceva de genu asta mi s-a intamplat si mie lady c si am raspuns mesajului tau
Vedeti dv... in dreptul penal e foarte importanta situatia de fapt... tot ceea ce inconjoara faptul de care e acuzat sau nu... e importanta atitudinea faptuitorului, circumstantele care pot fi considerate agravante sau atenuante etc... E important cine a vrut, cine a inceput, e important de ce...
Cu astea se determina multe in penal: incadrare juridica, tratament penal, se contureaza inclusiv pedeapsa, daca ea va exista...
Astfel, am aratat ca e important de cand au inceput aceste relatii pentru ca, daca aveati mai putin de 15 ani, puteti spune orice! Puteti spune ca ati dorit din tot sufletul, ca ati vrut sa-l violati, ca ati tras de el... orice!
E drept ca legea 272 spune despre dreptul copilului, dar legea penala presupune ca un consimtamant al copilului sub 15 ani nu e valabil... Sexul cu un copil sub 15 ani e condamnat indiferent de ce zice acesta, ca era de acord...
Astfel, vorbim aici numai de sex cu consimtamant in cazul copiilor minori, altfel intra la viol, lucru pentru care si cu un matur ar fi de condamnat condamna... asa incat, toata insistenta asta cu faptul ca parerea copilului conteaza e discutabila...
E corect, se poate audia minorul, insa tot degeaba.
Referitor la celelalte amanunte de care m-am interesat, ele sunt pentru a determina intreaga situatie de fapt; astfel, promisiunea de casatorie si alte asemenea prezinta o importanta deosebita. Ar fi trebuit sa intreb mult mai multe amanunte si asa vor intreba si politistii, tocmai pentru a determina toata situatia, daca intra la ce aliniat etc.
In plus, atitudinea pe care am aratat-o e, de regula, atitudinea investigatorului. Ganditi-va ca multi au copii si ca se pun in locul parintelui mai degraba decat in locul dv.
Daca asta v-a deranjat, o atitudine ce rezulta din lege pe un forum, ma intreb ce efect va avea asupra dv. intreaga investigatie?
In final, sa clarificam: coruperea de minori nu inseamna ca un matur il convinge pe un minor sa se care de-acasa... ci ca il convinge sa faca sex cu el... indiferent de sexul persoanelor, de mutatul impreuna sau nu...
Corupere de minori?
amein
Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)