avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Daca de exemplu, eu fiind o minora de 14 ani, si acuz pe cineva de viol sau corupere de minori, dar se dovedeste ca am mintit, si persoana respectiva nu a incalcat nicio lege, eu pot raspunde penal pentru fapetele mele?
Si daca da in ce consta aceasta. Se ajunge la scoala de corectie?
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2008
ciobulet, utilizator
Ai implinit deja 14 ani?...
Se poate sa raspunzi atunci... Cu ce pedeapsa te va felicita un jude, e numai decizia lui...
Stresul va fi insa mai mare decat pedeapsa.
Nu este cazul meu, vorbesc intr-o situatie ipotetica.
Pe mine m-ar interesa daca se poate ajunge la scoala de corectie, sau se poate "scapa" doar cu o amenda.
Indiferent de pedeapsa... tu personal ai putea trai linistita stiind ca ai bagat un om nevinovat in puscarie? N-ai ceea ce se numeste constiinta? Sa nu-mi zici ca mai si crezi in Cel de Sus ca-l pun sa te trazneasca :) ... tot ipotetic :) Si tinand cont de felul razbunator al omului crezi ca nu va profita de orice ocazie sa se razbune cand va iesi din puscarie (si legal iti poate face o gramada de rau, apoi ilegal si mai mult... depinde cat e de motivat)?

On topic: Da... poti raspunde (daca nu dovedesti lipsa discernamantului) "Art. 99 Minorul care nu a implinit varsta de 14 ani nu raspunde penal. Minorul care are varsta intre 14 si 16 ani raspunde penal, numai daca se dovedeste ca a savarsit fapta cu discernamant." ... dar in alta ordine de idei daca se dovedeste ca nu aveai discernamant nici declaratia ta nu va avea valoare... de scoala de corectie n-am mai auzit demult (decat amenintarile mamei cand faceam cate o prostie:) ), nici nu cred ca se mai aplica aceasta pedeapsa decat in cazuri total exceptionale...
ciobulet a scris:

Daca de exemplu, eu fiind o minora de 14 ani, si acuz pe cineva de viol sau corupere de minori, dar se dovedeste ca am mintit, si persoana respectiva nu a incalcat nicio lege, eu pot raspunde penal pentru fapetele mele?
Si daca da in ce consta aceasta. Se ajunge la scoala de corectie?

Daca minti prea convingator ajungi la scoala de corectie.
Daca nu minti bine iti poti lua o amenda administrativa.Atunci nimeni nu pateste nimic.Cel mult se va face un control psihiatric.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)