avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt pe cale sa ma aleg cu puscarie nevinovat - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt pe cale sa ma aleg cu puscarie nevinovat - vatamare corporala zic actele individului

Stimati cititori,

Sunt interesat daca cineva ma poate ajuta cu informatii legate pentru prescriere in cazul vatamarii corporale
Sunt anchetat de 3 ani de catre Politie prin faptul ca am prins un derbedeu cand imi fura capacele de la masina si mi-a vandalizat-o.acest derbedeu se pare ca este dintr-o familie cu bani si dupa ce l-am predat la Politie sa prezentat dupa vreo 5 zile la procuratura spunand ca un autor necunoscut (desi stia exact cine sunt caci eu l-am dus si predat la Politie unde am fost legitimati amandoi) ia rupt maxilarul.Pana aici nimic suspect, baiatul a venit cu 27 zile, ruptura de mandibula.Dupa ceva timp a mai venit cu inca 60 zile fapt ce ma speriat si am angajat 2 avocati.Iar a venit cu o hartie din care a reiesit ca nu mai poate manca bine si deci astia m-au bagat la slutire.Binenteles ca am facut contestatie, am ajuns la Mina Minovici, am platit multi euro ca un expert parte sa ma reprezinte.Dosarul e inca acolo, se pare ca baiatul a avut diagnosticul fara vreo radiografie, doar la pipaire (Romania noastra-Constanta mai exact).Acum astept raspunsul fiind asigurat de Doctorul -Expert Parte angajat de mine ca sigur ii va scadea zilele medicale.
Intrebarea mea este daca cineva a trecut sau a auzit pe altcineva sa treaca prin asa ceva.Eu sunt un tip care nu a avut de-a face cu politia si as vrea sa stiu cum sa imi ghidez avocatii mai ales ca mi se pare ca ei doresc sa ajungem la judecata ca sa imi creasca tariful.I-am platit acum pentru faza cu Politia si urmeaza sa renegociem daca se ajunge la judecata.
Pot sa mai fac ceva sa aman cat se poate de mult?
Ce as mai putea face ca sa il fac pe acest individ sa "oboseasca" ?
Stiti ce e de ras, pentru furt si vandalism nu se face nimic in dosar(acum dosarele s-au cumulat), am 5 martori el neavand niciunul si mai ales ca a schimbat sectia de cateva ori, contestand politistii care ne ancheteaza
V-as fi foarte recunoscator daca cineva mi-ar recomanda si un avocat bun din Constanta pe penal.
Daca cineva are vreo informatie va rog sa-mi scrieti aici sau pe adresa de mail iordache_marian@yahoo.com

Multumesc in avans!
Daca tatal respectivului v-a spus ca o sa vedeti dvs. sunt de parere ca veti avea nevoie sa angajati un avocat care a fost ministru...pentru este greu sa aiba relatii cat sa poata depasi unele relatii care ar putea exista in astfel de cazuri...
Dar...ar putea sa va fie greu...sa angajati astfel de avocati...

Mai aveti si posibilitatea de a angaja un avocat care sa poata sa va apere la un mod suficient de inteligent incat relatiile sa nu il poata ajuta.
Adica probele sa se interpreteze la un asemenea mod incat chiar daca ar avea dreptate sa...moara cu dreptatea in brate...daca o are... pentru ca nu este un lucru cert...

Cat priveste contraexpertiza este destul de greu sa se schimbe ceva dar daca nu dvs. ati cauzat aceasta vatamare poate sa aiba si 100 de zile de ingrijiri medicale...nu va afecteaza acest aspect.
Certificatul medico-legal nu dovedeste ca dvs. ati cauzat vatamarea...

avocat Caludiu Lascoschi

Domnule Avocat Caludiu Lascoschi,

Nu stiu cate putere si relati are tatal individului dar stiu ca a fost securist si acum vad ca ex. securistii i nca au relatii tari.
Am platit un detectiv si am mai aflat una alta, are vila de pe timpul comunistilor in buricul constantei, fratele dansului este un mare director pe la Rompetrol,.....etc
Spuneti sa nu ma sperii daca sunt nevinovat.
Asa am facut, de asta sa ajuns aici poate, caci am crezut in justitie si cand a aparut cu primul certificat am refuzat sa-mi retrag acuzatiile de furt si am zis sa se faca dreptate.A aparut cu completare inca 40 zile.Mai mult,a mai facut o hartie care spune acum ca nu poate mesteca ca are fata asimetrica si pe baza acestei hartii iar s-au schimbat treburile(cand a fost examinat la Mina Minovici-examinare vizuala- doctorul meu cat si al lui au spus ca nici nu poate fi vorba de asa ceva).Acum ma intreb cum a luat hartiile astea?Ma bucur si multumesc lui dumnezeu ca am munca si pot plati avocat si toate cheltuielile ca altfel pana acum eram deja la puscarie.
Haideti sa va mai spun ceva:se pare ca politistul care se ocupat prima data de caz a dat NUP caci imediat i sa facut o plangere penala si dosarul sa mutat la o alta sectie de politie.Atunci am fost chemat la procuratura ca martor contra politistului (asa am aflat de plangere).Acum ancheta este condusa de un tanar politist, foarte arogant care ma vede vinovat si cand avocatul meu a intrebat despre celalte dosare(furt, vandalism) a spus ca nu sunt dovezi.Ei bine, dar masina era dovada, martorii (5 la numar) el neavand decat 1 martor.
Dumneavoastra imi spuneti acum sa nu ma sperii.
Va intreb acum, daca nu a-ti fi avocat si a-ti fi in situatia mea, la cum merg lucrurile in acest dosar a-ti fi speriat sau nu??

Nu numai ca ma framanta dar imi vine cateodata chiar ma gandesc sa-i rup maxilarul ca sa stiu macar ca am facut-o eu.

Multumesc pentru timpul acordat

Cu respect,
Marian Iordache
Se spune ca IML este stat in stat.
Am avut o situatie in care chiar daca ar fi sa admitem ca ar fi stat in stat s-a conformat...cumva...in sensul ca nimeni nu este mai presus de lege...

Acuzatia pentru infractiunea de furt nu o puteti retrage.
Nu va da voie legea si nici rude cu respectivul nu cred ca sunteti...

Faptul ca politistul este tanar si arogant nu inseamna mai nimic.
Politistii ii vad pe toti suspectii vinovati.

Nu m-am speriat niciodata de politie, nici macar atunci cand nu eram avocat.
Atunci, la fel ca si acum, cred ca justitia poate functiona chiar si in cele mai grele conditii...
Eu nu am zis si nu spun sa va speriati...ci doar sa aveti grija...

Daca nu dvs. i-ati produs respectivul traumatism nici nu trebuie sa va doriti acest lucru...pentru ca chiar ati putea avea probleme in conditiile relatate de dvs.
Dar...daca sunteti nevinovat nu aveti motive sa va temeti...
Din cate stiu, si din cate spuneti, justitia functioneaza...

avocat Claudiu Lascoschi
Eu va felicit pentru curaj si ar fi bine daca multi romani l-ar avea.
Incercati eventual sa angajati inca un avocat bun din alta parte,eventual din Bucuresti si probabil ca si urmarirea penala se va desfasura in alte conditii,avand in vedere faptul ca in general,in anumite comunitati,exista unele legaturi intre notabilitatile locale.
marianiordache74 a scris:

Domnule Dorians,

Nu e asa simplu sa schimbi avocati.Eu deja am platit avocatii pentru tot ce inseamna treaba cu Politie si daca nu se opreste aici si partea cu procuratura.
Normal ca e usor sa-i schimbi dar toti avocatii sunteti FFFF optimisti pana sa luati cazul, luati banii si pe urma incepeti sa vedeti ca treaba nu e chiar roza.
Acum astept sa vedem cum iese contraexpertiza si pe urma in functie de rezultat vad ce voi face.
Ideea este ca se pare ca trebuie sa iau un avocat nu bun ci foarte bun si cu relatii caci se pare numai asa se rezolva treburile in tara asta.

Multumesc pentru mail

Marian

1. treaba "cu politia" e cam aceeasi ca treba cu "procuratura" si in general onorariul se percepe pe toata faza de UP (adica politie + parchet). Inteleg ca ati platit o suma de bani...insa in cazul in care apararea nu este corespunzatoare (si aici nu are rost sa dezvolt) probabil o sa primiti o restituire a onorariului. Aaaa si avocatii sunt asigurati de malpraxis
2. Rugamintea mea este sa nu bagati TOTI avocatii in aceeasi oala (si de princiu un grup de oameni) din cauza faptului ca unul (sau poate mai multi) dintre ei fa dezamagit sau pacalit intr-un fel sau altul.

Alte discuții în legătură

Contestare cml si expertiza constantin_nicu_cl constantin_nicu_cl Prin decizia I.C.C.J nr 1952/22.03.2005 am fost condamnaat definitiv pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva.La dosar a fost depus un certificat ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters171401 ContSters171401 Stimati Cititori, V-am mai scris aici pe forum si informatiile dumneavoastra m-au ajutat. Revin acum cu un nou subiect. De ce ma intereseaza acest ... (vezi toată discuția)
Consecinte accident pe trecerea de pietoni cu victima giugiuc giugiuc Buna ziua,as dori si eu sa primesc niste lamuriri in legatura cu urmatoarea situatie:la data de 26.04.2010 sotul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier ... (vezi toată discuția)