avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt pe cale sa ma aleg cu puscarie nevinovat - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt pe cale sa ma aleg cu puscarie nevinovat - vatamare corporala zic actele individului

Stimati cititori,

Sunt interesat daca cineva ma poate ajuta cu informatii legate pentru prescriere in cazul vatamarii corporale
Sunt anchetat de 3 ani de catre Politie prin faptul ca am prins un derbedeu cand imi fura capacele de la masina si mi-a vandalizat-o.acest derbedeu se pare ca este dintr-o familie cu bani si dupa ce l-am predat la Politie sa prezentat dupa vreo 5 zile la procuratura spunand ca un autor necunoscut (desi stia exact cine sunt caci eu l-am dus si predat la Politie unde am fost legitimati amandoi) ia rupt maxilarul.Pana aici nimic suspect, baiatul a venit cu 27 zile, ruptura de mandibula.Dupa ceva timp a mai venit cu inca 60 zile fapt ce ma speriat si am angajat 2 avocati.Iar a venit cu o hartie din care a reiesit ca nu mai poate manca bine si deci astia m-au bagat la slutire.Binenteles ca am facut contestatie, am ajuns la Mina Minovici, am platit multi euro ca un expert parte sa ma reprezinte.Dosarul e inca acolo, se pare ca baiatul a avut diagnosticul fara vreo radiografie, doar la pipaire (Romania noastra-Constanta mai exact).Acum astept raspunsul fiind asigurat de Doctorul -Expert Parte angajat de mine ca sigur ii va scadea zilele medicale.
Intrebarea mea este daca cineva a trecut sau a auzit pe altcineva sa treaca prin asa ceva.Eu sunt un tip care nu a avut de-a face cu politia si as vrea sa stiu cum sa imi ghidez avocatii mai ales ca mi se pare ca ei doresc sa ajungem la judecata ca sa imi creasca tariful.I-am platit acum pentru faza cu Politia si urmeaza sa renegociem daca se ajunge la judecata.
Pot sa mai fac ceva sa aman cat se poate de mult?
Ce as mai putea face ca sa il fac pe acest individ sa "oboseasca" ?
Stiti ce e de ras, pentru furt si vandalism nu se face nimic in dosar(acum dosarele s-au cumulat), am 5 martori el neavand niciunul si mai ales ca a schimbat sectia de cateva ori, contestand politistii care ne ancheteaza
V-as fi foarte recunoscator daca cineva mi-ar recomanda si un avocat bun din Constanta pe penal.
Daca cineva are vreo informatie va rog sa-mi scrieti aici sau pe adresa de mail iordache_marian@yahoo.com

Multumesc in avans!
Eu cred ca in astfel de situatii este indicat sa se plateasca avocatului chiar si un onorariu pentru prima instanta chiar daca nu se ajunge acolo.
Asa procedam cand vizam amenda administrativa inca din faza de urmarire penala pentru a nu se ajunge la instanta si cum imi era mult mai comod asa si mie si clientului faceam eforturi sustinute pentru a evita judecata.
Si in astfel de cazuri ar fi o idee buna sa se procedeze asa intrucat avocatul castiga aceeasi bani si prefera sa nu se mai ajunga la instanta...unde ar fi un deranj in plus...

avocat Claudiu Lascoschi
N-ar fi mai bine sa renuntati amandoi la plangeri? Dva renuntati la distrugere, iar el spune ca s-a lovit la fotbal?
Domnule Avocat Claudiu Lascoschi ,

Spre surprinderea mea vad ca incet incet se face si lumina in cazul meu.
Mi-a venit astazi rezultatul contraexpertizei (o copie din partea din partea Medic Primar Legist angajat de mine sa ma apere la IMl si concluziile spun:
"CONCLUZII:
Din documentaţia medicală şi medico-legală pusă la dispoziţie, corelată cu examinarea medico-legală actuală, rezultă că numitul .................sa prezentat la data de 02.12.2008 leziuni traumatice constând în fractură de unghi mandibular stâng fără deplasare, (asociată cu plagă gingivo-mucosală regiune unghi intern mandibular stg. şi molar în focarul de fractură), ce a beneficiat de imobilizare cu atele metalice vestibulare, blocaj rigid intermaxilar şi terapie antibiotică şi antiinflamatoare, pentru care a necesitat 40-45 (patruzeci-patruzeci şi cinci) zile de îngrijiri medicale.
Verificarea la INML a filmelor radiologice existente la dosar, corelată cu constatările examenului radiologic actual (în cadrul examenului BMF), constată consolidarea fracturii fără deplasare sub forma unei fine zone de condensare osoasă (evidentă pe filmul radiologic din 13.07.2010), precum şi lipsa vreunor modificări de structură osoasă/modificări osteoarticulare.
Lipsa modificărilor de structură osoasă consemnate la INML prin verificarea filmelor radiologice existente la dosar, precum şi a examenului radiologic BMF actual care nu face referire la vreo modificare de structură osoasă/osteoarticulară, pledează pentru infirmarea retroactivă a diagnosticului de “Osteită acută de unghi mandibular stâng – supuraţie în focarul de fractură” înscris la data de 28.01.2009 (stabilit la circa 2 luni de la traumatism), în condiţiile lipsei unui examen radiologic efectuat la această dată, a lipsei examinării şi consemnării statusului ortodontic care putea da simptomatologia (de părţi moi) locală precizată, a lipsei modificărilor generale care să ateste existenta unui proces inflamator (adenopatie, leucocitoză cu neutrofilie, temperatură crescută, VSH crescute).
Din analiza actelor medicale nu rezultă deficienţe în acordarea asistenţei medico-chirurgicale.
Între modificările ocluzale (constatate la data de 11.11.2009, confirmate prin examinarea de specialitate din data de 24.11.2009, respectiv examinarea BMF actuală) şi fractura de unghi mandibular stâng fără deplasare produsă la data de 02.12.2008 nu se poate stabili o legătură certă de cauzalitate, în condiţiile lipsei controalelor periodice de specialitate care să ateste respectarea recomandărilor de specialitate, a examinării de specialitate postsuprimarea imobilizării cu atele metalice, precum şi a statusului ortodontic ante- şi posttraumatism, până în nov. 2009.
În această situaţie, apreciem că susnumitul nu a suferit vreuna din consecinţele prevăzute la art.182 alin.2 din Codul Penal"

Sa inteleg ca acum de la 70 zile ia scazul la 40-45 zile medicale??

Unde pot face acum inca o contestatie sa se verifice daca coincide data cand reclama dansul aceasta ...tot la IML Mina Minovici?

Credeti ca e bine sa fac contestatie acum sau sa mai las sa se ajunga si la procuratura?Sau sa incerc sa ma impac (ma gandesc ca pot sa-mi retrag si eu reclamatiile de vandalism si furt si el sa isi retraga plangerea mai ales ca am vazut ca daca sunt sub 60 zile ne putem impaca), si asa sa nu mai cheltuim bani pentru nimic.

Multumesc in avans pentru raspuns

Marian

Gabi,,
Am primit raspunsul in urma contestatiei mele la IML si suna cam asa:

"CONCLUZII:
Din documentaţia medicală şi medico-legală pusă la dispoziţie, corelată cu examinarea medico-legală actuală, rezultă că numitul ............a prezentat la data de 02.12.2008 leziuni traumatice constând în fractură de unghi mandibular stâng fără deplasare, (asociată cu plagă gingivo-mucosală regiune unghi intern mandibular stg. şi molar în focarul de fractură), ce a beneficiat de imobilizare cu atele metalice vestibulare, blocaj rigid intermaxilar şi terapie antibiotică şi antiinflamatoare, pentru care a necesitat 40-45 (patruzeci-patruzeci şi cinci) zile de îngrijiri medicale.
Verificarea la INML a filmelor radiologice existente la dosar, corelată cu constatările examenului radiologic actual (în cadrul examenului BMF), constată consolidarea fracturii fără deplasare sub forma unei fine zone de condensare osoasă (evidentă pe filmul radiologic din 13.07.2010), precum şi lipsa vreunor modificări de structură osoasă/modificări osteoarticulare.
Lipsa modificărilor de structură osoasă consemnate la INML prin verificarea filmelor radiologice existente la dosar, precum şi a examenului radiologic BMF actual care nu face referire la vreo modificare de structură osoasă/osteoarticulară, pledează pentru infirmarea retroactivă a diagnosticului de “Osteită acută de unghi mandibular stâng – supuraţie în focarul de fractură” înscris la data de 28.01.2009 (stabilit la circa 2 luni de la traumatism), în condiţiile lipsei unui examen radiologic efectuat la această dată, a lipsei examinării şi consemnării statusului ortodontic care putea da simptomatologia (de părţi moi) locală precizată, a lipsei modificărilor generale care să ateste existenta unui proces inflamator (adenopatie, leucocitoză cu neutrofilie, temperatură crescută, VSH crescute).
Din analiza actelor medicale nu rezultă deficienţe în acordarea asistenţei medico-chirurgicale.
Între modificările ocluzale (constatate la data de 11.11.2009, confirmate prin examinarea de specialitate din data de 24.11.2009, respectiv examinarea BMF actuală) şi fractura de unghi mandibular stâng fără deplasare produsă la data de 02.12.2008 nu se poate stabili o legătură certă de cauzalitate, în condiţiile lipsei controalelor periodice de specialitate care să ateste respectarea recomandărilor de specialitate, a examinării de specialitate postsuprimarea imobilizării cu atele metalice, precum şi a statusului ortodontic ante- şi posttraumatism, până în nov. 2009.
În această situaţie, apreciem că susnumitul nu a suferit vreuna din consecinţele prevăzute la art.182 alin.2 din Codul Penal."

Ce parere ai??E bine sa aranjez o intanlire cu el sa-i propun ca imi retrag plangerile de furt si vandalism si sa-i propun ca el sa retraga plangerea de vatamare corporala?Eu stiu ca sunt nevinovat dar deja am ajuns sa cheltuii o gramada de bani si nu as vrea sa continui asa mai ales ca nu am chef si mai ales timp si CURAJ sa ma las pe mana justitiei.
Acum am avut noroc si am dat de o comisie corecta dar cine stie ce se va intampla pe parcurs.

Marian

marianiordache74 a scris:

Domnule Avocat Claudiu Lascoschi ,

Spre surprinderea mea vad ca incet incet se face si lumina in cazul meu.
Mi-a venit astazi rezultatul contraexpertizei (o copie din partea din partea Medic Primar Legist angajat de mine sa ma apere la IMl si concluziile spun:
"CONCLUZII:
Din documentaţia medicală şi medico-legală pusă la dispoziţie, corelată cu examinarea medico-legală actuală, rezultă că numitul .................sa prezentat la data de 02.12.2008 leziuni traumatice constând în fractură de unghi mandibular stâng fără deplasare, (asociată cu plagă gingivo-mucosală regiune unghi intern mandibular stg. şi molar în focarul de fractură), ce a beneficiat de imobilizare cu atele metalice vestibulare, blocaj rigid intermaxilar şi terapie antibiotică şi antiinflamatoare, pentru care a necesitat 40-45 (patruzeci-patruzeci şi cinci) zile de îngrijiri medicale.
În această situaţie, apreciem că susnumitul nu a suferit vreuna din consecinţele prevăzute la art.182 alin.2 din Codul Penal"

Sa inteleg ca acum de la 70 zile ia scazul la 40-45 zile medicale??

Unde pot face acum inca o contestatie sa se verifice daca coincide data cand reclama dansul aceasta ...tot la IML Mina Minovici?

Credeti ca e bine sa fac contestatie acum sau sa mai las sa se ajunga si la procuratura?Sau sa incerc sa ma impac (ma gandesc ca pot sa-mi retrag si eu reclamatiile de vandalism si furt si el sa isi retraga plangerea mai ales ca am vazut ca daca sunt sub 60 zile ne putem impaca), si asa sa nu mai cheltuim bani pentru nimic.

Marian

Exista unanimitate de concluzii ale medicilor sau e vorba doar de medicul platit?

Pentru furt nu va puteti retrage plangerea.Dar e posibil sa nu existe dovezi pentru furt si sa se rezolve de la sine.

Ar fi bine sa consultati un avocat din localitatea dvs. si sa il platiti sa mearga si la politie ca sa se intereseze cum se prezinta situatia sub aspectele penale din toate punctele de vedere.
Avocatul poate sa inteleaga mult mai bine situatia dupa o discutie cu politistul si dupa studierea actelor medico-legale.
Poate exista si ipoteza ca politistul sa vrea sa rezolve cumva dosarul si are nevoie sa il ajute cineva.;)

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Contestare cml si expertiza constantin_nicu_cl constantin_nicu_cl Prin decizia I.C.C.J nr 1952/22.03.2005 am fost condamnaat definitiv pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva.La dosar a fost depus un certificat ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters171401 ContSters171401 Stimati Cititori, V-am mai scris aici pe forum si informatiile dumneavoastra m-au ajutat. Revin acum cu un nou subiect. De ce ma intereseaza acest ... (vezi toată discuția)
Consecinte accident pe trecerea de pietoni cu victima giugiuc giugiuc Buna ziua,as dori si eu sa primesc niste lamuriri in legatura cu urmatoarea situatie:la data de 26.04.2010 sotul meu a fost implicat intr-un eveniment rutier ... (vezi toată discuția)