marianiordache74 a scris:
Domnule Avocat Claudiu Lascoschi ,
Spre surprinderea mea vad ca incet incet se face si lumina in cazul meu.
Mi-a venit astazi rezultatul contraexpertizei (o copie din partea din partea Medic Primar Legist angajat de mine sa ma apere la IMl si concluziile spun:
"CONCLUZII:
Din documentaţia medicală şi medico-legală pusă la dispoziţie, corelată cu examinarea medico-legală actuală, rezultă că numitul .................sa prezentat la data de 02.12.2008 leziuni traumatice constând în fractură de unghi mandibular stâng fără deplasare, (asociată cu plagă gingivo-mucosală regiune unghi intern mandibular stg. şi molar în focarul de fractură), ce a beneficiat de imobilizare cu atele metalice vestibulare, blocaj rigid intermaxilar şi terapie antibiotică şi antiinflamatoare, pentru care a necesitat 40-45 (patruzeci-patruzeci şi cinci) zile de îngrijiri medicale.
Verificarea la INML a filmelor radiologice existente la dosar, corelată cu constatările examenului radiologic actual (în cadrul examenului BMF), constată consolidarea fracturii fără deplasare sub forma unei fine zone de condensare osoasă (evidentă pe filmul radiologic din 13.07.2010), precum şi lipsa vreunor modificări de structură osoasă/modificări osteoarticulare.
Lipsa modificărilor de structură osoasă consemnate la INML prin verificarea filmelor radiologice existente la dosar, precum şi a examenului radiologic BMF actual care nu face referire la vreo modificare de structură osoasă/osteoarticulară, pledează pentru infirmarea retroactivă a diagnosticului de “Osteită acută de unghi mandibular stâng – supuraţie în focarul de fractură” înscris la data de 28.01.2009 (stabilit la circa 2 luni de la traumatism), în condiţiile lipsei unui examen radiologic efectuat la această dată, a lipsei examinării şi consemnării statusului ortodontic care putea da simptomatologia (de părţi moi) locală precizată, a lipsei modificărilor generale care să ateste existenta unui proces inflamator (adenopatie, leucocitoză cu neutrofilie, temperatură crescută, VSH crescute).
Din analiza actelor medicale nu rezultă deficienţe în acordarea asistenţei medico-chirurgicale.
Între modificările ocluzale (constatate la data de 11.11.2009, confirmate prin examinarea de specialitate din data de 24.11.2009, respectiv examinarea BMF actuală) şi fractura de unghi mandibular stâng fără deplasare produsă la data de 02.12.2008 nu se poate stabili o legătură certă de cauzalitate, în condiţiile lipsei controalelor periodice de specialitate care să ateste respectarea recomandărilor de specialitate, a examinării de specialitate postsuprimarea imobilizării cu atele metalice, precum şi a statusului ortodontic ante- şi posttraumatism, până în nov. 2009.
În această situaţie, apreciem că susnumitul nu a suferit vreuna din consecinţele prevăzute la art.182 alin.2 din Codul Penal"
Sa inteleg ca acum de la 70 zile ia scazul la 40-45 zile medicale??
Unde pot face acum inca o contestatie sa se verifice daca coincide data cand reclama dansul aceasta ...tot la IML Mina Minovici?
Credeti ca e bine sa fac contestatie acum sau sa mai las sa se ajunga si la procuratura?Sau sa incerc sa ma impac (ma gandesc ca pot sa-mi retrag si eu reclamatiile de vandalism si furt si el sa isi retraga plangerea mai ales ca am vazut ca daca sunt sub 60 zile ne putem impaca), si asa sa nu mai cheltuim bani pentru nimic.
Multumesc in avans pentru raspuns
Marian
Exista unanimitate de concluzii ale medicilor sau e vorba doar de medicul platit?
Pentru furt nu va puteti retrage plangerea.Dar e posibil sa nu existe dovezi pentru furt si sa se rezolve de la sine.
Ar fi bine sa consultati un avocat din localitatea dvs. si sa il platiti sa mearga si la politie ca sa se intereseze cum se prezinta situatia sub aspectele penale din toate punctele de vedere.
Avocatul poate sa inteleaga mult mai bine situatia dupa o discutie cu politistul si dupa studierea actelor medico-legale.
Poate exista si ipoteza ca politistul sa vrea sa rezolve cumva dosarul si are nevoie sa il ajute cineva.;)
avocat Claudiu Lascoschi