Sunt interesat daca cineva ma poate ajuta cu informatii legate pentru prescriere in cazul vatamarii corporale
Sunt anchetat de 3 ani de catre Politie prin faptul ca am prins un derbedeu cand imi fura capacele de la masina si mi-a vandalizat-o.acest derbedeu se pare ca este dintr-o familie cu bani si dupa ce l-am predat la Politie sa prezentat dupa vreo 5 zile la procuratura spunand ca un autor necunoscut (desi stia exact cine sunt caci eu l-am dus si predat la Politie unde am fost legitimati amandoi) ia rupt maxilarul.Pana aici nimic suspect, baiatul a venit cu 27 zile, ruptura de mandibula.Dupa ceva timp a mai venit cu inca 60 zile fapt ce ma speriat si am angajat 2 avocati.Iar a venit cu o hartie din care a reiesit ca nu mai poate manca bine si deci astia m-au bagat la slutire.Binenteles ca am facut contestatie, am ajuns la Mina Minovici, am platit multi euro ca un expert parte sa ma reprezinte.Dosarul e inca acolo, se pare ca baiatul a avut diagnosticul fara vreo radiografie, doar la pipaire (Romania noastra-Constanta mai exact).Acum astept raspunsul fiind asigurat de Doctorul -Expert Parte angajat de mine ca sigur ii va scadea zilele medicale.
Intrebarea mea este daca cineva a trecut sau a auzit pe altcineva sa treaca prin asa ceva.Eu sunt un tip care nu a avut de-a face cu politia si as vrea sa stiu cum sa imi ghidez avocatii mai ales ca mi se pare ca ei doresc sa ajungem la judecata ca sa imi creasca tariful.I-am platit acum pentru faza cu Politia si urmeaza sa renegociem daca se ajunge la judecata.
Pot sa mai fac ceva sa aman cat se poate de mult?
Ce as mai putea face ca sa il fac pe acest individ sa "oboseasca" ?
Stiti ce e de ras, pentru furt si vandalism nu se face nimic in dosar(acum dosarele s-au cumulat), am 5 martori el neavand niciunul si mai ales ca a schimbat sectia de cateva ori, contestand politistii care ne ancheteaza
V-as fi foarte recunoscator daca cineva mi-ar recomanda si un avocat bun din Constanta pe penal.
Daca cineva are vreo informatie va rog sa-mi scrieti aici sau pe adresa de mail iordache_marian@yahoo.com
Daca au ramas sub 60 de zile de ingrijiri medicale atunci retragerea plangerii duce la incetarea procesului penal.
Daca are peste 60 zile, si asa se pare, procesul penal va continua indiferent de impacare, dar prin retragerea plangerii veti putea beneficia de circumstante atenuante.
Da, daca este vorba de art. 182 C. pen. este exclusa impacarea.
El nu intelege insa cate zile de ingrijiri medicale exista.
Si nici noi nu intelegem...
In urma concluziilor emise catre INML ,trebuie pusa in discutie schimbarea incadrarii juridice a faptei de catre aparare,formuland o petitie in acest sens.
Una dintre concluziile medicilor legisti arata in mod cert ca:
"In aceasta situatie apreciem ca susnumitul nu a suferit vreuna dintre consecintele prev.de art.182 din Codul Penal."
Deci este vorba,pe cale de consecinta de un numar de zile mai mic decat cel prevazut de art.182 c.pen.
Ar fi bine sa incercati sa va impacati .
Rezovarea pe cale amiabila a problemei,este de natura de a va feri de alergatura ,timp si cheltuieli.
Concluziile sunt a comisiei iar eu am fot anuntat de expertul parte (doctorul legist platit de mine)
Concluzia finala este ingrijiri finale 40-45 zile
Va rog frumos sa-mi spuneti daca acum va trebuii ca eu sa fac o noua cerere sa schimbe din nou incadrarea de la art 182 c.pen sau o sa o faca Politia automat cand va primi raspunsul oficial de la IML
Va multumesc inca o data pentru ajutor si va doresc un Craciun Fericit!
In functie de aceste concluzii prin cerere formulata de avocat,trebuie solicitata schimbarea incadrarii juridice.
Este posibil sa se solicite de catre organele de urmarire penala,noi relatii de la comisie,considerand concluziile medicilor ca nefiind destul de explicite.
Cred ca perntru a evita orice alte chelltuieli,timpul pierdut,alergatura,ar fi bine sa ajungeti la o impacare