avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... oare judecatorii au constiinta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

oare judecatorii au constiinta?

Ne aflam intr-un impas clar privind atat legislatia penala cat si civila.Asteptam noi coduri,prorogam,abrogam,rediscutam,analizam....in realitate incasam bani de la buget,pentru...NIMIC.Se emit ordonante peste ordonante,hotarari peste hotarari,nu mai intelegem izvoarele dreptului romanesc,totul se bazeaza pe cutuma,rutina si nepasare fata de fiinta umana.Apare un Mateut,care reprezinta in instanta mogulii acestei tari(este de inteles),supranumit ,,spaima procurorilor si judecatorilor",castiga aceste procese(ne intrebam adeseori-cum? sa nu uitam ca este profesor si la institutul de magistratura),din punct de vedere profesional este o forta de necontestat insa ma intreb de ce nu face propuneri de corectare a codului de procedura penala,in vederea eliminarii posibilitatii de realizare a erorilor si viciilor de procedura(stapanite de catre domnia sa atat de imperial as spune.Oare acei judecatori ai CC,nu inteleg ca trebuie sa existe o schimbare radicala cu privire la procedurile contencioase,oare acel CSM nu intelege ca are o misiune,un rol si un scop precis?Atunci cand condamna un individ,atunci cand decid sa controleze o viata,un destin,o incriminare si o rfealitate a acesteia,se bazeaza numai pe instinct?,,...natura umana nu este dornica de pedeapsasi de aceea mania ce urmareste acest tel nu este fireasca omului"-seneca.Nemultumiti si maniosi,intra judecatorii in sala de judecata,coplesiti de frustrari,de viata personala,de lipsa profesionalismului,al pregatirii in vederea aplicarii NOU-lui european si condamna oameni la suferinta privarii de libertate,pentru multi ani.Platon-,,...omul bun nu raneste,insa pedeapsa raneste;ea nu se potriveste omului bun si cu atat mai putin mania careia ii convine pedeapsa;daca celui cinstit nu-i place sa dea pedepse,nu-i va place desigur nici pasiunea aceasta pentru care pedeapsa inseamna o adevarata incantare;asadar mania nu este naturala".Ce credeti ca s-ar putea face in sensul constientizarii domniilor lor JUDECATORII(autoconsiderati-mici dumnezei)?!
Cel mai recent răspuns: Thunder42 , utilizator 11:40, 16 Octombrie 2010
Nu am nimic cu nimeni,pana la proba contrarie,sunt dispus sa cred pe toata lumea,dar mi se pare o discutie fara sens asupra unor situatii de fapt,asupra unor incadrari in drept si chiar asupra unei hotarari judecatoresti,fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului.
Nu exclud posibilitatea ca d-na.Arama sa aiba dreptate,dar d-sa este o persoana in mod cert subiectiva,o persoana afectata.
De aici si pana la generalizari este cale destul de lunga,chiar daca cele aratate de distinsa d-na ar fi in totalitate reale.
De asemeni este adevarat ca sunt magistrati ,lipsiti de experienta,unii chiar nepregatiti suficient,unii mai duri,altii mai putin duri,dar totusi o cauza nu se judeca numai in fond,mai se exercita si celelalte cai legale de atac.
Dar chiar si aceasta,cu bunavointa poate fi tot o supozitie ,in lipsa documentarii serioase,direct de la sursa,de la dosarul cauzei.
Sper ca nu am suparat pe nimeni !
Nu am stat sa urmaresc toate raspunsurile la postarea initiala, insa am observat ca s-a adus vorba de domnul profesor Mateut. Am avut placerea sa il cunosc pe acest extraordinar avocat si vreau sa va spun ca este o eminenta in ceea ce priveste penalul si procedura penala, lucru stiut de toata lumea. Are un bagaj de cunostinte si o putere de convingere cum nu va puteti imagina si, in plus, o abilitate de interpretare a normelor procedurale cum nu vezi la 2-3 avocati in tara asta. De aici si supranumele de "spaima procurorilor". El nu face decat sa isi exercite profesia de avocat la cel mai inalt nivel, cu profesionalism si mult tact. Nicio lege nu e perfecta, ci perfectibila. Asa si codurile actuale, au multe hibe, multe lipsuri, multe texte care lasa loc de interpretari diferite. Altfel daca ar exista norme ce nu ar putea fi supuse interpretarii, la ce ar mai fi buni avocatii ?
recunoasterea faptei...?! sunteti amuzant domnule avocat.Va asigur ca acel juramant cu mana pe biblie de orice parte este realizat,nu reprezinta decat o formalitate.NIMENI in aceasta tara nu spune adevarul.Credeti ca poate exista adevarul absolut in domeniul justitiei?
Stimate domn...nu personalitatea domnului Mateut este esenta acestei postari.Se aduce in prim plan existenta sau inexistenta dupa caz a constiintei judecatorilor.In referire la justitie ca o putere in statul de drept,cred ca aceasta constientizare despre ce inseamna fiinta umana,modul de instrumentare a unei cauze de orice natura,solutii adoptate,analiza atat sociologica cat si psihologica a rezultatului unei condamnari etc.Trecem prin facultatile de drept cu un singur scop-SA CASTIGAM BANI SI SA FACEM AVERI-degradand conditia umana,stiinta si evolutia acesteia.De aceea incercam sa lamurim niste aspecte de gen....pentru a lansa o metodologie de constientizare.Nu pedeapsa este solutia ci prevenirea comiterii unor fapte.Dar cum se poate constientiza individul social daca cei insarcinati cu acest desiderat nu sunt ei insusi constienti?
Vedeti dumneavoastra cum adevarul supara in mod obisnuit cred ca sunt multi afectati de aceste ,,suparari".Persoanl consider ca nu trebuieste sa ne temem si sa suparam intotdeauna cu asemenea aprecieri

Alte discuții în legătură

Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa ti se faca dosar penal, trimitere in judecata fara audierea inculpatului? cosminghe cosminghe Buna ziua, Am un prieten care se afla intr-o situatie mai delicata care suna cam asa: Acum 3 ani si-a deschis o firma toate bune si ... (vezi toată discuția)
Condamnare penala cu executare pentru o persoana neinfectata cu covid fara a exista infectare cu covid-19 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Condamnare penala pentru Covid fara a exista infectare cu Covid-19. O pedeapsa de 9 luni cu executare pentru ce? Sunt profund surprins de o astfel de ... (vezi toată discuția)