avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... oare judecatorii au constiinta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

oare judecatorii au constiinta?

Ne aflam intr-un impas clar privind atat legislatia penala cat si civila.Asteptam noi coduri,prorogam,abrogam,rediscutam,analizam....in realitate incasam bani de la buget,pentru...NIMIC.Se emit ordonante peste ordonante,hotarari peste hotarari,nu mai intelegem izvoarele dreptului romanesc,totul se bazeaza pe cutuma,rutina si nepasare fata de fiinta umana.Apare un Mateut,care reprezinta in instanta mogulii acestei tari(este de inteles),supranumit ,,spaima procurorilor si judecatorilor",castiga aceste procese(ne intrebam adeseori-cum? sa nu uitam ca este profesor si la institutul de magistratura),din punct de vedere profesional este o forta de necontestat insa ma intreb de ce nu face propuneri de corectare a codului de procedura penala,in vederea eliminarii posibilitatii de realizare a erorilor si viciilor de procedura(stapanite de catre domnia sa atat de imperial as spune.Oare acei judecatori ai CC,nu inteleg ca trebuie sa existe o schimbare radicala cu privire la procedurile contencioase,oare acel CSM nu intelege ca are o misiune,un rol si un scop precis?Atunci cand condamna un individ,atunci cand decid sa controleze o viata,un destin,o incriminare si o rfealitate a acesteia,se bazeaza numai pe instinct?,,...natura umana nu este dornica de pedeapsasi de aceea mania ce urmareste acest tel nu este fireasca omului"-seneca.Nemultumiti si maniosi,intra judecatorii in sala de judecata,coplesiti de frustrari,de viata personala,de lipsa profesionalismului,al pregatirii in vederea aplicarii NOU-lui european si condamna oameni la suferinta privarii de libertate,pentru multi ani.Platon-,,...omul bun nu raneste,insa pedeapsa raneste;ea nu se potriveste omului bun si cu atat mai putin mania careia ii convine pedeapsa;daca celui cinstit nu-i place sa dea pedepse,nu-i va place desigur nici pasiunea aceasta pentru care pedeapsa inseamna o adevarata incantare;asadar mania nu este naturala".Ce credeti ca s-ar putea face in sensul constientizarii domniilor lor JUDECATORII(autoconsiderati-mici dumnezei)?!
Cel mai recent răspuns: Thunder42 , utilizator 11:40, 16 Octombrie 2010
Eliberarea lui Zaher s-a facut in mod corect de instanta.Aceasta a aplicat legea.Nu se poate prelungi mandatul de arestare dupa 31 de zile in a 31-a zi...
Exceptia in acest caz nu se poate uni cu fondul...

Cat priveste recunoasterea faptei avocatul trebuie sa isi sfatuiasca clientul cum este mai bine pentru el (client)
Si diferenta de onorarii este destul de mare intre a pleda in circumstantiere cand efortul este mult mai redus decat in caz de nevinovatie cand este serios de lucru cel mai adesea...
Adica nu se primesc aceeasi bani...cel putin in viziunea mea...asa este logic si firesc...
Este adevarat ca avocatii buni atunci se vad si nu atunci cand se pledeaza in circumstantiere,cu rezerva...totusi...ca si pedeapsa cu suspendare nu reprezinta decat o vocatie si nu un drept al inculpatului...diferenta dintre libertate si detentie...

Chestiunea cu avocatii care isi umplu buzunarele cu bani si apoi fug nu prea se intampla des deoarece cine isi umple buzunarul nu poate sa fuga...
Sunt insa cazuri in care avocatii cred ceva si apoi isi dau seama ca este altceva si au luat banii crezand gresit ca suma era buna...dar...nu raportat la cazul...respectiv...
Adica iau un proces care ei cred ca va 2 termene si procesul va avea 20...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Thunder42 a scris, citand un filosof:
,,...omul bun nu raneste,insa pedeapsa raneste;ea nu se potriveste omului bun si cu atat mai putin mania careia ii convine pedeapsa;daca celui cinstit nu-i place sa dea pedepse,nu-i va place desigur nici pasiunea aceasta pentru care pedeapsa inseamna o adevarata incantare;asadar mania nu este naturala".

Omul bun nu raneste, sigur… Dar judecatorul – chiar om bun fiind – nu are de ales si aplica o pedeapsa in conformitate cu legea. De ce uneori intr-un fel si alteori in alt fel (in cazuri cel putin asemenatoare)? Aici nu mai stiu sa raspund si pot spune doar ca e probabil sa depinda de felul in care anumiti procurori stiu sa scrie si sa sustina un rechizitoriu si de felul in care unii avocati stiu sa isi apere clientii… Pe scurt: judecatorul trebuie sa ia in considerare ceea ce procurorul / avocatul sustin. Are dreptul la o convingere personala, dar nu are dreptul sa-si bazeze aceasta convingere pe intuitie ci pe lege, pe ceea ce cuprinde dosarul etc…

Thunder42 a scris: jongleza cu interpretarea legii in favoarea unorANUME clienti!!

Evident ca e in discutie o anumita categorie de clienti. E dreptul oricarui avocat sa isi “organizeze” viata profesionala asa cum doreste si sa accepte ce clienti doreste…

later edit: am interpretat gresit o afirmatie si am corectat :">

avocat_lascoschi a scris: Oare, la toti avocatii care cunosc aceasta institutie juridica si ar fi incercat sa o aplice, instanta de judecata ar fi luat act de rezilierea contractului de asistenta juridica si ar fi acordat un nou termen de judecata desi era evident faptul ca va opera prescriptia raspunderii penale?

Probabil ca da… Nu vom sti pana nu avem un exemplu concret.

Thunder42 a scris: Nimeni nu a inteles ca forma ID a invatamantului,lasa spiritul liber si daca respecti conditia de arta a fiecarei stiinte aici vei putea sa te descoperi cu adevarat si odata cu pasiunea ta stiinta sa evolueze

Este o afirmatie hazardata… Adica, ce diferenta ar fi intre un student lenes care nu merge la cursuri si unul care sta acasa si “invata”. La cati se arunca in profesii juridice numai in ideea ca ei vor deveni bogati… ID-ul e capacul pus pe o oala sub presiune. Nu sunt destui nepregatiti si azi?

Thunder42 a scris: Priviti spre o Constitutie ce dainuie de 200 si de ani ,neschimbata.Noi ce mai avem in aceasta tara?

Ce avem in aceasta tzara? Un alt sistem juridic, in primul rand. Si daca vreti sa insinuati ca procedura “juratilor” e mai buna ar trebui sa ii intrebati pe acei americani (si nu numai) care au fost declarati “vinovati” pt ca juratii se grabeau sa vada nu stiu ce meci…

Thunder42 a scris: NIMENI in aceasta tara nu spune adevarul.

Ca va catalogati pe dv mincinos este in regula, dar de ce si pe mine – ca exemplu – pentru ca nu ma cunoasteti? Generalizarile sunt periculoase, si tocmai va plangeti ca judecatorii nu au constiinta…

Thunder42 a scris: Credeti ca poate exista adevarul absolut in domeniul justitiei?

Ar fi utopic sa creada cineva asa ceva! Dna av Romascanu a scris o chestiune, in alt topic, si imi permit sa o citez (sper ca nu se va supara):
Adevărul stă în capătul unui lanţ de înscrisuri doveditoare, mărturii şi mărturisiri. Nu e în pre-posesiunea cuiva. Eu, avocatul impregnat cu ceva ştiinţă juridică, voi percepe în relatările clientului meu şi în dosarul lui din faţa mea, în funcţie de nivelul puterii mele de judecată, de cât am fost de instruită şi de educată, un …ceva ce nu-mi creează gălăgie interioară, un ceva ce pune de acord „realitatea” lui cu discursul meu interior (juridic, etic, etc.). ªi vom numi acest acord ca fiind adevărul (adevărul ca …pretenţie, căci aţi observat probabil ce termeni „absoluţi” i-am pus drept referinţă). Cealaltă parte va avea şi ea adevărul ei. (Te minţi singur cititorule dacă zici că nu e posibil, căci unicitatea adevărului este minciuna).
Textul integral aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

r.gabi a scris: Cred ca discutia ar putea continua pana la nesfarsit,dar tot atat de bine cred ca aceasta discutie ar trebui sa o facem intai cu noi insine

Total de acord. La fel si cu ideea ca prea multi sunt nepregatiti in domeniul in care profeseaza – iar invatamantul la distanta nu face decat sa… mareasca numarul acestora.

Thunder42 a scris: oare judecatorii au constiinta?

Nici mai mult nici mai putin decat altii… Doar ca unii sunt mai pregatiti, altii mai putin pregatiti…

Un fel de concluzie: Totul merge aiurea – zic unii – si nimeni nu respecta reguli! Corect. Ca exemplu pot da exact acest subiect: se incadreaza muuult mai bine – ca tema – la Psihologie judiciara. S-a straduit initiatorul sa caute forumul potrivit? Nu prea… Sau, l-a cautat, dar nu s-a gandit ca s-ar “potrivi” acolo? Adica… nu era sigur..
Un alt exemplu: si acest forum are unele reguli de postare – scrise cat se poate de clar in regulament… Cati dintre cei care posteaza se deranjeaza sa citeasca acest regulament? Putini, pt ca ii preseaza problema personala si nimic nu-i mai intereseaza. Citind regulamentul Thunder42 ar fi constatat ca mesajele consecutive ale aceluiasi utilizator incalca acest regulament…
Tot in regulament scrie ca nu se discuta persoane, ci idei… (adica, e de preferat sa nu fie scrise numele persoanelor).
Altfel spus: daca la un nivel asa mic nu sunt respectate anumite reguli, de ce avem pretentii de la altii? Sigur, veti replica despre “importanta” rolului unui judecator… Sigur ca e mare diferenta dar…. Mai ganditi-va…
:bow:
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator
SUPER RASPUNS!!! este o onoare sa discut cu Dvs. pe acest forum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa ti se faca dosar penal, trimitere in judecata fara audierea inculpatului? cosminghe cosminghe Buna ziua, Am un prieten care se afla intr-o situatie mai delicata care suna cam asa: Acum 3 ani si-a deschis o firma toate bune si ... (vezi toată discuția)
Condamnare penala cu executare pentru o persoana neinfectata cu covid fara a exista infectare cu covid-19 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Condamnare penala pentru Covid fara a exista infectare cu Covid-19. O pedeapsa de 9 luni cu executare pentru ce? Sunt profund surprins de o astfel de ... (vezi toată discuția)