avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... oare judecatorii au constiinta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

oare judecatorii au constiinta?

Ne aflam intr-un impas clar privind atat legislatia penala cat si civila.Asteptam noi coduri,prorogam,abrogam,rediscutam,analizam....in realitate incasam bani de la buget,pentru...NIMIC.Se emit ordonante peste ordonante,hotarari peste hotarari,nu mai intelegem izvoarele dreptului romanesc,totul se bazeaza pe cutuma,rutina si nepasare fata de fiinta umana.Apare un Mateut,care reprezinta in instanta mogulii acestei tari(este de inteles),supranumit ,,spaima procurorilor si judecatorilor",castiga aceste procese(ne intrebam adeseori-cum? sa nu uitam ca este profesor si la institutul de magistratura),din punct de vedere profesional este o forta de necontestat insa ma intreb de ce nu face propuneri de corectare a codului de procedura penala,in vederea eliminarii posibilitatii de realizare a erorilor si viciilor de procedura(stapanite de catre domnia sa atat de imperial as spune.Oare acei judecatori ai CC,nu inteleg ca trebuie sa existe o schimbare radicala cu privire la procedurile contencioase,oare acel CSM nu intelege ca are o misiune,un rol si un scop precis?Atunci cand condamna un individ,atunci cand decid sa controleze o viata,un destin,o incriminare si o rfealitate a acesteia,se bazeaza numai pe instinct?,,...natura umana nu este dornica de pedeapsasi de aceea mania ce urmareste acest tel nu este fireasca omului"-seneca.Nemultumiti si maniosi,intra judecatorii in sala de judecata,coplesiti de frustrari,de viata personala,de lipsa profesionalismului,al pregatirii in vederea aplicarii NOU-lui european si condamna oameni la suferinta privarii de libertate,pentru multi ani.Platon-,,...omul bun nu raneste,insa pedeapsa raneste;ea nu se potriveste omului bun si cu atat mai putin mania careia ii convine pedeapsa;daca celui cinstit nu-i place sa dea pedepse,nu-i va place desigur nici pasiunea aceasta pentru care pedeapsa inseamna o adevarata incantare;asadar mania nu este naturala".Ce credeti ca s-ar putea face in sensul constientizarii domniilor lor JUDECATORII(autoconsiderati-mici dumnezei)?!
Cel mai recent răspuns: Thunder42 , utilizator 11:40, 16 Octombrie 2010
care este durata maxima a mandatului de arest preventiv?
Thunder42 a scris:

Vedeti dumneavoastra cum adevarul supara in mod obisnuit cred ca sunt multi afectati de aceste ,,suparari".Persoanl consider ca nu trebuieste sa ne temem si sa suparam intotdeauna cu asemenea aprecieri

E clar ca ceva va suparat dar nu stim ce? Sistemul ne supara pe toti insa daca ne certam si noi intre noi oare rezolvam ceva? Se tot fac plangeri la Cedo, si din ele rezulta ca avem toate motivele sa ne plangem de judecatori, de procurori de legi..asta sa zicem ca e un lucru care in timp va obliga sistemul sa faca schimbari spre binele societatii si sa se faca in sfarsit respectate drepturile omului, dar este oare suficient?
Daca aruncam toti cu noroi in judecatori, pe forum-uri prin diferite afirmatii nu cred ca schimbam ceva, poate ne descarcam si facem auzite nedreptatile noastre pe care unii(cei care le citesc) le considera subiective, dau "pagina" si merg mai departe!
Din pacate tara in care traim nu are nici o legatura cu democratia pentru ca suntem inca condusi de idei, principii, solutii comuniste!!
Ca am intrat in UE, e un lucru voit de celelalte tari membre pentru a ne putea "folosi" resursele, dar nu pe merit..adica mai e mult pana departe, o tara civilizata in care oamenii sa fie condusi de principii si nu de gustul banului..
Ajung sa cred ca singura noastra solutie, a celor care nu suportam sistemul asta este de a pleca pur si simplu!
Adio Romania, adio coruptie, adio sclavi ai banului, adio "branza buna, in burduf de caine"!!!
Ii multumesc lui "Thunder 42" pentru "punerile la punct".
Eu insumi am fost o persoana care in mai multe postari am scris despre lucrurile care nu merg bine si sunt multe in toate domeniile,sunt probleme reale,inclusiv in magistratura sau chiar in avocatura,unde sunt judecatori nepregatiti,corupti,fara experienta,cu grija zilei de maine pentru familiile lor ,pentru ca totusi sunt membri ai acestei societati dar sunt si destul de multi avocati care sunt departe de ce ar trebui sa fie si sa faca un avocat c,care se respecta si care nu fac apararile cum trebuie,creend prejudici reale justitiabililor.
Totusi de la aceste adevaruri stiute peste tot si de toti, si pana la existenta unor persoane care au fost condamnate pe drept sau au pierdut procese pentru ca nu aveau dreptate si care nu fac decat sa ingroase randurile opozantilor sau ale celor nedreptatiti in mod real, este un drum foarte lung.
In general am"prostul obicei" sa ma uit si la persoanele care au o anumita atitudine/pozitie critica,unele dintre ele de meserie "procesomani" sau asistenti de ocazie ,pentru pierderea timpului,prin salile de sedinta ale tribunalelor,altii care se considera"justitiari" si atunci ,chiar daca supar sau nu primesc maine nu stiu cate recomandari pe forum,dati-mi voie sa spun ce vad si ce cred.
Grija de om, umanismul despre care faceti vorbire ,lipsesc cu adevarat din aceasta tara ,stimate user "Thunder 42",tocmai pentru faptul ca multi dintre noi ,nu suntem umani,fie ca nu vrem,fie ca ne este mai bine sa ne fie bine numai noua insine.
Reformarea mentalitatilor,constiintelor in aceasta tara,despre care se tot vorbeste de 20 de ani,nu a facut decat pasi infimi,iar justitia ,asa cum este ea,cu bune si cu rele,face parte din aceasta societate si nu din alta.
Cred ca discutia ar putea continua pana la nesfarsit,dar tot atat de bine cred ca aceasta discutie ar trebui sa o facem intai cu noi insine
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Thunder42 a scris:

recunoasterea faptei...?! sunteti amuzant domnule avocat.Va asigur ca acel juramant cu mana pe biblie de orice parte este realizat,nu reprezinta decat o formalitate.NIMENI in aceasta tara nu spune adevarul.Credeti ca poate exista adevarul absolut in domeniul justitiei?

Nu am inteles daca va referiti la mine dar vis-a-vis de postarea mea va pot spune ca pot estima pedepsele aplicate de instanta la un mod incredibil...
Recunoasterea faptei poate ajuta mult in circumstantiere...alaturi de celelalte circumstante atenuante...
Exista avocati care au aceste abilitati.

In caz de nerecunoastere a faptei se enerveaza si instanta se administreaza un probatoriu complex si apoi urmeaza pedeapsa...
Nerecunoasterea faptei in conditiile in care exista un probatoriu suficient pentru condamnare nu ajuta...
Si aici este iarasi vorba de abilitatile avocatului, care dupa parerea mea, este primul judecator al cauzei...

Durata maxima a mandatului de arestare preventiva este de 30 de zile.Daca instanta este sesizata sau daca se pronunta dupa exipirarea celor 30 de zile inculpatul trebuie sa fie pus in stare de libertate...
Asa e legea...
Nu este atat de grea...sub acest aspect...

Nu exista nicio interpretare legala care sa poata duce la o concluzie diametral opusa.

Asa a fost eliberat din arest preventiv Zaher Iskandarani...un cunoscut om de afaceri sirian...

avocat Claudiu Lascoschi
Eliberarea lui Zaher,nu cred eu ca este un act de bravura al justitiei romane,cum nici alte eliberari obtinute datorita unor vicii,voite sau nevoite ale unor magistrati,ca si multe alte eliberari sau arestari "cu cantec",multe dintre ele reprezentand imixtiuni politice sau "razbunari" ale altor magistrati
Sunt convins ca dl.avocat cunoaste aceste situatii.
Si eu cred intr-o justitie corecta si coerenta,aplicata cu aceleasi unitati de masura
Circumstantele atenuante obtinute prin recunoasterea faptei,nu reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie,iar aceasta recunoastere,cred eu,trebuie sa vina de la justitiar si nu de la avocatul sau pentru ca in aceasta situatie,oricand poate exista suspiciunea ca avocatul platit cu cat a cerut,nu doreste decat sa scape mai usor de dosar si eventual cu un onorariu cat mai gras.
Eu cred ca avocatii buni,fac cele mai bune aparari,cand clientul nu recunoaste fapta si cand administreaza probatorii pertinente care contribuie la stabilirea nevinovatiei.
Eu,ca simplu muritor,nu ca practician,cred intr-un altfel de avocatura,nu in aceea prin care unii avocati "isi umplu buzunarele si fug",eu cred in meseriasi si oameni care au ce spune la bara,lafel de mult cum cred in magistratul meseserias care rezolva cauze,pe exceptii,fara a se grabi sa le uneasca cu fondul,in magistrati care dau sentintelor motivari profesioniste si nu motivari frustrante,de multe ori lipsite de consistenta juridica sau care sunt lipsite de orice logica.
Problemele exista,sunt reale,dar aceasta nu inseamna ,astfel cum am aratat mai sus,ca nu oricine poate face parte din "corul celor care huiduie",desi dreptul la opinie este liber,chiar daca de multe ori aceasta libertate pentru unii inseamna si dreptul de a fi indecent.

Alte discuții în legătură

Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa ti se faca dosar penal, trimitere in judecata fara audierea inculpatului? cosminghe cosminghe Buna ziua, Am un prieten care se afla intr-o situatie mai delicata care suna cam asa: Acum 3 ani si-a deschis o firma toate bune si ... (vezi toată discuția)
Condamnare penala cu executare pentru o persoana neinfectata cu covid fara a exista infectare cu covid-19 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Condamnare penala pentru Covid fara a exista infectare cu Covid-19. O pedeapsa de 9 luni cu executare pentru ce? Sunt profund surprins de o astfel de ... (vezi toată discuția)