avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă ANTIPROSTITUTIE
Discuție deschisă în Discuţia la modă

ANTIPROSTITUTIE

Deseori în mass-media românească au fost semnalate sechestrări, violuri, ucideri de prostituate. Descrise cu lux de amănunte, acestea au reusit să arate mizeria morală si fizică în care trăiesc majoritatea prostituatelor. Cu dibăcie, diverse centre de influentă încearcă să inducă ideea că solutia tuturor problemelor generate de prostitutie este legalizarea acesteia, si nu combaterea ei prin diverse moduri.
Legalizarea bordelurilor nu elimină prostitutia ilegală si traficul de femei, ci doar duce la dezvoltarea fenomenului prostitutiei dându-i-se acestuia o acoperire legală. La umbra bordelurilor prostitutia ilegală va prolifera. Însăsi activitatea din incinta bordelurilor va avea un caracter ilicit, plecând de la evitarea plătii impozitelor, exploatarea violentă a femeilor de către pesti si clienti, până la realizarea unor materiale compromitătoare pentru oamenii influenti, care pot fi folosite în actiuni de santaj.
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 01:12, 24 Decembrie 2010
r.gabi a scris:
Consider ca indiferent de parererile noastre ,cele mai importante argumente si de fapt,cele mai palpabile sunt cele de ordin economic si cele de ordin statistic.

Cu tot respectul, dar… aceasta inseamna ca trebuie exclusa total morala (ce-o fi insemnand si aceasta), dar… si cultura…
Economia si cultura, economia si morala se cam… bat cap in cap pana la urma…
Persoanele care azi nu indraznesc sa practice prostitutia de teama ca vor fi arestate sau mai stiu eu ce nu vor mai avea nici o retinere sa o faca dupa “legalizare”…
Persoanele care – ca exemplu – se vor orienta spre prostitutie de la varsta de 15 ani nu vor mai avea timp de scoala si de cultura, se vor orienta spre castigul material… Si mai apoi… venim sa… luptam impotriva inculturii? :(

Pentru ca sa nu imi spuna cineva ca acele persoane care vor alege sa presteze servicii sexuale vor avea timp de… cultura generala… Nici nu le-ar folosi, daca e sa fim obiectivi, asa cum nu le foloseste nici celor pe care, uneori, ii blamam…
Gresesc foarte tare?
Fisa postului: "tehnocrat de dragostea prefacute"
alvarolipo a scris:

Vreau sa spun ceva: Noi zicem ca nu vom elimina practica. Si legalizand se rezolva probleme medicale. Ok. Dar nu e adevarat ca principal problema nu este medical ci si moral cu efecte fizic si sufletesc individual si sociale?. Nu e adevarat ca problema nu este doar economic, nici medical?. Nu e adevarat ca femeile pierd economia stabila, timp, frumusetea, inima, suflet, si in cateva ani ramane cu bani dar nu poate fac nimic cu ele, pentru ca a pierdut bucuria si sanse sa fi o profesionala, sau o gospodarina artistica in casa, sau sa se dedic la lucrurile voluntare, cu sacrificiu si asa mai departe. Nu sunt de acord cu prostitutia "legala", pentru ca legea nu trebuie sa fie recunoscatoara de situatie dificile ci incurajatoara de actiunea in favoare cele mai slabe. Cel care nu stie ce sa fac, legea le obliga sa fac ceva pozitiv si la urma se profiteste si individul si societatea.


Nici in Spania nu este legalizata prostitutia si exista o coruptie mare pe acest segment...

Interesul este sa existe bani negri, sa se spele bani...sa se cumpere infuienta...
Se dau spagi la nivel inalt...

Este un fenomen social care nu va fi eradicat niciodata.
Sigura varianta pentru a fi controlat partial este sa fie legalizat.
Si coruptia ar primi o lovitura destul de serioasa...
Doar sa existe vointa politica...pentru asa ceva...
Buna seara Domnilor,

O singura remarca vreau sa fac.

" Pentru ca sa nu imi spuna cineva ca acele persoane care vor alege sa presteze servicii sexuale vor avea timp de… cultura generala… Nici nu le-ar folosi, daca e sa fim obiectivi, asa cum nu le foloseste nici celor pe care, uneori, ii blamam…
Gresesc foarte tare?
"
Daca facem referire la cultura persoanelor care presteaza aceste servicii,acestea sunt de doua categori:

1.Cele obisnuite,care au o cultura medie,unele...sub..
2.Cele de "LUX",care sunt femei foarte inteligente,cu o cultura vasta.
Acestea din urma, niciodata nu vor avea nevoie de " legalizarea.."
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
ContSters179589, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Sigura varianta pentru a fi controlat partial este sa fie legalizat.
Si coruptia ar primi o lovitura destul de serioasa...


Ce inseamna "controlat"? Adica vointa statului va avea vreun efect in cata si ce fel de prostitutie va fi daca se legalizeaza? Fenomenul va fi mai limitat in urma legalizarii?

In legatura cu coruptia, totul depinde de nivelul de taxe si de aplicare a legii. O sa avem inspectori in bordeluri? Politia o sa fie mai putin corupta? In Romania daca legalizezi prostitutia, creezi un paravan pentru trafic de persoane si alte lucruri mai grave.

Germania este o societate mult mai putin misogina, in Romania legalizarea prostitutiei ar fi o licenta de violenta contra femeii, in opinia mea.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2010
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei DanFGabriel DanFGabriel Consider ca prostitutia ar trebui legalizata si admisa in stat ca pe o munca oare care! Cum unii isi folosesc mainiile pentru a vopsi sau cara (ex), altii ... (vezi toată discuția)