avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a facut cerere de eliberare sub control judiciar dar a fost respinsa si a mai facut una si cea de-a doua a fost respinsa.Si i-au mai dat 60 de zile in arest preventiv.Doar ca la el este o problema ca in urma cu cativa ani...prin 2007 a avut o vatamare corporala din culpa si i-au fost dati 2 ani cu suspendare.Si acuma as vrea sa stiu ce se poate face ca sa fie pus in stare de libertate.Si daca cautiunea este si asta o metoda si pentru acest delict cam la ce suma s-ar ridica ea?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stancel , utilizator 19:35, 17 Octombrie 2010
Posibil sa nu se fi implinit inca termenul de incercare pentru condamnarea din 2007. Situatie in care, comitand o noua infractiune in termenul de incercare, i se revoca si beneficiul suspendarii conditionate , iar restul de pedeapsa ramasa neexecutata, se va adauga la pedeapsa pe care o va primi pentru infractiunea de talharie.
Talharia este o infractiune ccu un grad ridicat de pericol social, astfel incat si pedeapsa este mai aspra. Poate ca s-a considerat necesar arestul datorita tocmai periculozitatii lui..cine stie cum a operat cand a savarsit fapta. Sau poate organele de uramarire au considerat ca lasarea lui in libertate ar prezenta pericol, in sensul ca s-ar putea sustrage de la urmarire sau judecata, sau ca ar comite si alte fapte in acest timp..
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
ContSters47264, utilizator
In mod normal trebuia sa se apere bine si sa nu fie arestat.Atunci conteaza enorm avocatul.
Condamnarea pe care a avut-o nu ar trebui sa fie o mare problema daca avocatul e dibaci,dar sa nu fie vorba de mai mult decat ati spus...de o alta condamnare bazata pe fapte despre care nu ati vorbit si care sa creeze probleme care sa nu permita punerea in libertate.De aceea trebuie vazut dosarul...pentru a se stii exact.
Altfel, din punctul meu de vedeere putea scapa de arestare,dar trebuia mai inainte de emiterea mandatului.
Acum aveti liberarea pe cautiune daca sunt indeplinite conditiile cerute de lege.Din ce ziceti nu pare sa fie recidivist dar daca este in stare de recidiva...?
De unde sa stiu ceea ce poate ca stie doar avocatul dvs...

avocat Claudiu Lascoschi
da asta asa este..poi cand l-au arestat nu a avut avocat pana a doua,a treia zi..si deja erau date declaratiile.Poi 2 ani cu suspendare si nu stiu daca a trecut de termenul de incercare.Doar ca prejudiciul s-a furat dintr-un sediu de politie.asta iara este problema.Si dupa acea vatamare corporala a avut un accident si sa lovit la cap.Doar ca am inteles ca daca judecatorul sau procurorul nu cere expertiza medicala nu se poate face sau sa se dovedeasca ca nu e cu toate la cap.dar asta l-ar ajuta in eliberare?
Daca a furat de la politie e complicata treaba dar tot ar trebui sa aiba sanse...
Va avea insa mult de lucru avocatul daca nu este recidivist.
Doar pe cautiune are sanse daca nu e recidivist dar incercati sa va angajati un avocat cu nerv si tehnica oratorica pentru ca argumente pentru instanta se pot gasi.
Daca va fi pus in libertate pe cautiune poate primi si cu suspendare ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi
poi aia voi face,voi schimba avocatul si sper ca cel care il voi pune sa fie mai eficient.Poi nu este recidivist doar ca a avut cu suspendare,in stare de libertate.Acuma sper sa il elibereze.Si cautiunea nu ati sti asa estimativ la cat s-ar estima?ca sa stiu la ce sa ma astept.

Alte discuții în legătură

Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)