avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a facut cerere de eliberare sub control judiciar dar a fost respinsa si a mai facut una si cea de-a doua a fost respinsa.Si i-au mai dat 60 de zile in arest preventiv.Doar ca la el este o problema ca in urma cu cativa ani...prin 2007 a avut o vatamare corporala din culpa si i-au fost dati 2 ani cu suspendare.Si acuma as vrea sa stiu ce se poate face ca sa fie pus in stare de libertate.Si daca cautiunea este si asta o metoda si pentru acest delict cam la ce suma s-ar ridica ea?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stancel , utilizator 19:35, 17 Octombrie 2010
Nu este in stare de recidiva.Cel putin asa imi pare mie.
Si daca era la prima abatere situatia ar fi fost aceeasi adica s-ar fi cerut arestarea preventiva si sansele erau la fel ca in situatia in care se afla in prezent.
Pe liberarea provizorie pe cautiune nici avocatii nu prea stiu sa se judece si de aceea sunt ceva probleme...
Nici inculpatii nu prea pot sa se judece pe astfel de cereri din cauza lipsei de bani pentru cautiune...
De aceea...sunt rare...
In cazul dat,este singura cerere cu sanse reale de a fi admisa la acest moment.
Daca era recidivist nu avea sanse pe aceasta procedura.

avocat Claudiu Lascoschi
poi da...dar avocatul lui zice ca asta e cel mai greu,ca mai a avut 2 ani cu suspendare.Poi acuma sa incerce toate metodele,trebuie...
stancel a scris:

Poi avocatul zice ca impedimentul este ca a mai avut o condamnare cu suspendare si ca este mai greu sa il puna il libertate.Poi a avut mai multi judecatori ca s-au rotit intre ei.Si a mai avut procese si in alt oras,deci in doua.Dar tot degeaba.Poi stiu ca nu ati vazut dosarul dar am cerut o alta parere decat cea a avocatului lui.

Inculpatul a avut procese in 2 orase?
stancel a scris:

poi da...dar avocatul lui zice ca asta e cel mai greu,ca mai a avut 2 ani cu suspendare.Poi acuma sa incerce toate metodele,trebuie...


Daca a fost anterior pentru o fapta savarsita din culpa nu are mai deloc relevanta acest aspect dupa parerea mea.Dar depinde si cum pune avocatul problema.Dar daca avocatul este inhibat de aceasta problema...in loc sa lamureasca instanta...
In prezent a savarsit o infractiune cu intentie directa.Exista o mare diferenta intrucat cealalta fapta a comis-o din culpa.

avocat Claudiu Lascoschi
D-aia l-am citat fiindca am impresia ca in momentul de fata e judecat in 2 orase.

Alte discuții în legătură

Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)