avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a facut cerere de eliberare sub control judiciar dar a fost respinsa si a mai facut una si cea de-a doua a fost respinsa.Si i-au mai dat 60 de zile in arest preventiv.Doar ca la el este o problema ca in urma cu cativa ani...prin 2007 a avut o vatamare corporala din culpa si i-au fost dati 2 ani cu suspendare.Si acuma as vrea sa stiu ce se poate face ca sa fie pus in stare de libertate.Si daca cautiunea este si asta o metoda si pentru acest delict cam la ce suma s-ar ridica ea?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stancel , utilizator 19:35, 17 Octombrie 2010
La ora aceasta ati sunat avocatul si ati stabilit intalnirea sau mai inainte?
Daca il pune in libertate il poate condamna apoi cu executare dar sunt sanse mai mici sa se intample asa.
Cautiunea cred ca nu va depasi 6000 lei in cazul dvs.,dar judecatorul o stabileste si nu avocatul...

avocat Claudiu Lascoschi
nu la ora asta:))) mai devreme.E destul de mult dar daca altfel nu se poate elibera va trebui si asa decat sa faca inchisoare..
Este posibil sa fie o suma mai mica dar nu prea mult.Mai depinde si de orasul unde se judeca cererea,de practica si de aprecierea judecatorului.
Banii vor ramane consemnati pana se pronunta hotararea si apoi se restituie daca nu fuge...
Daca cererea se respinge se vor restitui dupa judecarea recursului,daca si acesta se va respinge...

avocat Claudiu Lascoschi
Orasul este Timisoara.Cine stie cat ...nu prea mica...Poi nu va fugi ca el abia asteapta sa iasa nu sa mai si fuga sa ingreuneze situatia.Dar nu vad de ce s-au respins ambele...ca nu e cine stie cat de grav,nu e crima sau cine stie ce...
foarte greu de iesit in conditiile expuse de dvs.
in primul rand avocatul sa aiba in vedere ca arestatii nu mai pot fi tinuti pe starea de recidiva ci pe pericolul faptei nou savarsite.
oricum vechea condamnare atarna foarte greu .
depinde si de cati au participat la fapta, daca au participat si minori etc..
pe cautiune nu vad mari sanse deoarece ,chiar daca e prevazuta la noi nu prea se aplica.
oricum avocatul trebuie sa ia in considerare toate aspectele,inclusiv cele de procedura care pot duce la o revocare a masurii arestarii preventive.
succes

Alte discuții în legătură

Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)