avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a facut cerere de eliberare sub control judiciar dar a fost respinsa si a mai facut una si cea de-a doua a fost respinsa.Si i-au mai dat 60 de zile in arest preventiv.Doar ca la el este o problema ca in urma cu cativa ani...prin 2007 a avut o vatamare corporala din culpa si i-au fost dati 2 ani cu suspendare.Si acuma as vrea sa stiu ce se poate face ca sa fie pus in stare de libertate.Si daca cautiunea este si asta o metoda si pentru acest delict cam la ce suma s-ar ridica ea?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stancel , utilizator 19:35, 17 Octombrie 2010
Eu zic sa angajati mai intai pe cererea de liberare provizorie pe cautiune deocamdata daca tot l-ati platit pe primul.
Si apoi, dupa ce il vedeti cum pledeaza si daca exista diferenta fata de primul sa il angajati pe fondul cauzei.
Primul avocat a fost corect dar trebuie sa fie corect si al doilea.Ar fi indicat ca mai intai sa il platiti doar sa studieze dosarul sa nu existe vreun impediment pentru punerea in libertate a inculpatului.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da asa este.Asa am sa fac.Poi cererea aceea de eliberare provizorie nu este aceea sub control judiciar?pentru ca daca e asa au fost respinse deja 2.
Nu,nu este acelasi lucru.
De aceea trebuie facute schimbari cu apararea...
Va multumesc foarte mult.Luni am stabilit o intalnire cu un alt avocat si a zis k intai citeste dosarul si pe urma imi zice ce se poate face.Dar acesta care il am nu mi-a zis nimic de la inceput.
Si liberarea asta provizorie pe cautiune...daca il elibereaza este posibil sa il aresteze inapoi?si de obicei e o suma mare pentru astfel de cauze?

Alte discuții în legătură

Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv ContSters176959 ContSters176959 buna seara . in cazul carderilor , cu acuzatii de constituire de grup infractional ,si phishing , dupa 6 luni de arest preventiv mai sunt sanse sa se judece in ... (vezi toată discuția)