avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor !!! .... ... .. . Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor !!! .... ... .. . Partaj

- Sunt casatorit din 1993
- Avem un copil de 17 ani
- Am locuit de la inceputul casatoriei pana in prezent in casa parintilor mei (impreuna cu acestia) - casa este pe numele parintilor mei (inainte de aceasta a fost a bunicilor din partea mamei) - eu m-am nascut in aceasta locatie.
- Prin 2005 parinti mei au vandut un teren (obtinut in 2000, dar care era pe numele lor), din banii primiti, in 2007 au refacut casa (parinteasca) in care locuim, din temelii (constructie de la cota 0)
- In aprilie 2010 am facut un credit (pe 3.5 ani, 45.000. ron) pe numele meu (sotia girant) - eu il platesc (suma lunara mi se opreste direct din card de catre banca)... din acest credit am cumparat un autoturism (care este pe numele meu)... pana acum (octombrie 2010) am platit doar 6 rate din totalul de 42 rate.
- Nu avem bunuri mobile sau imobile cumparate pe acte (chitante) pe numele nostru... am cumparat diverse electrocaznice si/sau obiecte in tot acest timp impreuna, dar nu avem acte sau chitante doveditoare.
- Procesul de divort este pe rol (nu s-a dat solutia) ... dar sunt ''amenintat'' ca doreste partaj (o garsoniera / echivalent in bani sau o suma lunara ca o despagubire).

As vrea sa stiu urgent :
* Ce ar putea sa ceara la partaj ?!
* Ce poate obtine ?!
* Ce se poate stabili ?!
* Pot pierde casa parinteasca (care este pe numele parintilor mei) ?!... poate pune sulta pe casa ?!
* Ce spune legea in astfel de caz ?!

Raspund si altor intrebari daca-mi vor fi puse !

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
sorin_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: rarespopa , utilizator 21:53, 26 Octombrie 2010
@trope_doi
Pai sa le luam pe rand.

De la o vreme am observat, in mai multe topicuri, ca pe toti cei ce au opinii diferite de dumneavoastra ii acuzati ca "citesc pe diagonala". Adica, vezi doamne, suntem superficiali. Cred ca ar trebui sa incepeti sa ne respectati opiniile si atunci cand acestea sunt divergente fata de ale dumneavoastra.

In mai multe topicuri ati facut afirmatii din care reiese direct sau indirect o astfel de conceptie mai putin, cum am zis, referitor la faptul nasterii si al alaptatului. Pentru exemplu va reamintesc de cele in care s-au discutat probleme privind incredintarea copiilor de varste mici catre tati.

In problema cu bagatul in seama, pe langa faptul ca e o afirmatie jignitoare si gratuita, as putea sa va acuz de acelasi lucru. Iar observ o dubla masura: dumneavoastra aici va exprimati opinii iar noi ceilalti ne bagam in seama.

Eu nu v-am acuzat ca faceti afirmatii stupide ... din nou jigniri ce nu-si au rostul intr-o conversatie.

In abordarea mea nu am discutat concret despre concediul pentru ingrijirea copilului ci m-am referit la o problema de abordare. In plus am precizat inca de la inceput ca este opinia mea. Sau nu mai am dreptul la opinie.

Aia cu "coltzul" capului meu, cu "tz" ca sa fie mai smecheresc, cred ca nu merita efortul meu de a replica. O jignire grosolana aruncata de pe o falsa pozitie de superioritate intelectuala.

Ati putea sa va mai controlati un pic limbajul daca doriti sa purtam un dialog altfel cred ca voi fi nevoit sa va ignor.

Imi cer scuze celorlalti participanti la discutie, pentru ca riposta mea se abate de la fondul problemei, dar cred era necesara in virtutea dreptului la replica. Va asigur ca va ramane singulara in topicul de fata.
@rarespopa, am solicitat exemplu concret, nu interpretarile pe care le dati celor scrise de mine. Stiam ca nu aveti deoarece in coltzul capului meu NU exista ideea ca intre femei si barbati nu exista diferente. In ceea ce priveste drepturile parintilor de a intretine relatii personale cu proprii copii NU exista diferente (nu ar trebui sa existe) – ceea ce e cu totul altceva!
Din replica dv se intelege doar faptul ca nu ati citit ce a scris utilizatoarea pe care am contrazis-o… Natura a facut discriminari intre femei si barbati?!? :stunned:
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator
Cred ca ceea ce am postat in acest topic este edificator pentru a contura pozitia mea relativ la subiect. Nu mai am nimic de adaugat.
@rarespopa, trebuie sa recunosc: va apreciez pentru ca recunoasteti faptul ca nu ati citit mesajul scris de utilizatoarea pe care am contazis-o… Mi-am dat seama ca ati “plecat” de la o idee preconceputa, iar recunoasterea greselii e un… pas inainte… :D
@trope_doi
Regret ... dar ati citit pe diagonala postul meu ... nu am recunoscut asa ceva si nici nu se poate deduce ce afirmati. :D

Alte discuții în legătură

Dreptul la viata de familie: o problema carmendandu carmendandu Dreptul la viata de familie este un drept fundamental, recunoscut ca atare in art. 26 din Constitutie. Acum, pentru simpla exercitare a unui drept ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare în legătură cu un posibil divorț dintre părinții ... silviaaftene silviaaftene Am o întrebare în legătură cu un posibil divorț dintre părinții mei. Tata e consumator avid de alcool - zilnic de dimineața până seara - iar mama nu ... (vezi toată discuția)