avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor !!! .... ... .. . Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor !!! .... ... .. . Partaj

- Sunt casatorit din 1993
- Avem un copil de 17 ani
- Am locuit de la inceputul casatoriei pana in prezent in casa parintilor mei (impreuna cu acestia) - casa este pe numele parintilor mei (inainte de aceasta a fost a bunicilor din partea mamei) - eu m-am nascut in aceasta locatie.
- Prin 2005 parinti mei au vandut un teren (obtinut in 2000, dar care era pe numele lor), din banii primiti, in 2007 au refacut casa (parinteasca) in care locuim, din temelii (constructie de la cota 0)
- In aprilie 2010 am facut un credit (pe 3.5 ani, 45.000. ron) pe numele meu (sotia girant) - eu il platesc (suma lunara mi se opreste direct din card de catre banca)... din acest credit am cumparat un autoturism (care este pe numele meu)... pana acum (octombrie 2010) am platit doar 6 rate din totalul de 42 rate.
- Nu avem bunuri mobile sau imobile cumparate pe acte (chitante) pe numele nostru... am cumparat diverse electrocaznice si/sau obiecte in tot acest timp impreuna, dar nu avem acte sau chitante doveditoare.
- Procesul de divort este pe rol (nu s-a dat solutia) ... dar sunt ''amenintat'' ca doreste partaj (o garsoniera / echivalent in bani sau o suma lunara ca o despagubire).

As vrea sa stiu urgent :
* Ce ar putea sa ceara la partaj ?!
* Ce poate obtine ?!
* Ce se poate stabili ?!
* Pot pierde casa parinteasca (care este pe numele parintilor mei) ?!... poate pune sulta pe casa ?!
* Ce spune legea in astfel de caz ?!

Raspund si altor intrebari daca-mi vor fi puse !

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
sorin_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: rarespopa , utilizator 21:53, 26 Octombrie 2010
@rarespopa,
Perfect adevarat ceea ce scrieti: am citit oblic. Dar acum stiti cum e ca cineva sa comenteze fara sa citeasca discutiile integral, rand cu rand si… toate cuvintele. :confused:
@trope_doi
Stiti cum faceti? Cand nu va convine cum stati intr-o discutie incepeti sa invocati motive procedurale. Mai golaneste ... o dati diverse! :)
Ca sa nu mai fie dubii ... Nu este adevarat ce afirmati in ce ma priveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la viata de familie: o problema carmendandu carmendandu Dreptul la viata de familie este un drept fundamental, recunoscut ca atare in art. 26 din Constitutie. Acum, pentru simpla exercitare a unui drept ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare în legătură cu un posibil divorț dintre părinții ... silviaaftene silviaaftene Am o întrebare în legătură cu un posibil divorț dintre părinții mei. Tata e consumator avid de alcool - zilnic de dimineața până seara - iar mama nu ... (vezi toată discuția)