avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Partile in plangerea cf.art.53 din L:188/00
Discuție deschisă în Executare silită

Partile in plangerea cf.art.53 din L:188/00

Mi s-a intamplat ceva ffff interesant !

Creditorul introduce la instanta de executare o plangere impotriva executorului jud., care a refuzat nejustificat sa inceapa o executare silita. Avem dosar de executare constituit, deci avem creditor si debitor dar executorul a refuzat sa execute invocand.... niste bazaconii!
Instanta introduce in cauza , din oficiu si debitoarea. Ridic exceptia lipsei calitatii procesuale a debitoarei.
Instanta admite plangerea in contradictoriu cu debitoarea (deci imi respinge exceptia) si obliga executorul sa puna in executare titlul.

Am o alta plangere introdusa de creditor impotriva executorului de a efectua acte de executare intrun dosar de executare silita.
Instanta admite exceptia lipsei calitatii procesuale a debitorului si-l scoate din cauza!

Care solutie este corecta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 18:09, 27 Martie 2008
Asta ar suna cam asa " instanta de executare a ........ legal sesizata de catre partea interesata in speta debitorul ......... :)) despre refuzul executorului judecătoresc ...... de a efectua executarea silită a ................ in temeiul titlului executor............ , cu citarea legala a partilor .................. admitand exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a executorului respinge plangerea la ............... si in considerarea faptului ca plangerea impotriva refuzului nejustificat al executorului judecatoresc .......... reprezinta o forma speciala a contestatiei la executare formulata de catre debitor admite contestatia si dispune ............... "
ASA ITI PLACE ;)
Atat ai inteles?:)
Este scuzabil...topografii..etc...;)
Daca pot da un link...la portalul instantelor de judecata...macar intrun singur dosar unde mi s-a admis aceasta exceptie....poate mai inveti si tu ceva!:))
Eu incerc:
[ link extern ] >
Neeee, nu vrea!
Admin, ai spus ca se pot da link-uri...si vad ca nu merge!

Incerc sa invat dar nu prea pricep #-o , de ce totusi admite totusi plangerea contestatorului impotriva procesului verbal de refuz , eu tot cred ca creditoarea n-a achitat avansul si de aia a considerat ca BEJ ca n-are calitate nefiind legal investit . Oricum e interesant #-o
merge linkul daca-i dai copy-paste e ok
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ContSters7627, utilizator
aditabora a scris:

...eu tot cred ca creditoarea n-a achitat avansul si de aia a considerat ca BEJ ca n-are calitate nefiind legal investit . #-o

Daca citeai cu atentie tot postul meu, intelegeai!;)
Plangerea contestatorului a fost admisa DOAR in contradictoriu cu debitorul, atat!
Instanta de executare admitand exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a BEJ (pentru motivele sustinute de mine si aratate mai sus...)respinge plangerea formulata de contestator in contradictoriu cu intimatul BEJ.

Pe fondul cauzei, in privinta avansului de care te cramponezi atat.... instanta de executare retine urmatoarele:...asa, ca sa mai inveti...:) :
Refuzul de a achita onorariu nu este motiv de neincepere a executarii. Astfel, potrivit art.37 al.3 din L.188/00, executorii jud. nu pot conditiona punerea in executare a hot. jud. de plata anticipata a a onorariului....(cum de altfel am si motivat plangerea contestatorului...printre altele...).
Multumit?

In privinta link-ului...recunosc, nu ma pricep! Sunt...destul de "novice" in acest domeniu...dar invat repede!;)

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa in recurs? ContSters40598 ContSters40598 La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva executorului judecatoresc getuta getuta plangerea impotriva refuzului executorului judecatoresc echivaleaza conf. art. 53 din legea 188 ....depusa la biroul executorului jud. , echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)