avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Partile in plangerea cf.art.53 din L:188/00
Discuție deschisă în Executare silită

Partile in plangerea cf.art.53 din L:188/00

Mi s-a intamplat ceva ffff interesant !

Creditorul introduce la instanta de executare o plangere impotriva executorului jud., care a refuzat nejustificat sa inceapa o executare silita. Avem dosar de executare constituit, deci avem creditor si debitor dar executorul a refuzat sa execute invocand.... niste bazaconii!
Instanta introduce in cauza , din oficiu si debitoarea. Ridic exceptia lipsei calitatii procesuale a debitoarei.
Instanta admite plangerea in contradictoriu cu debitoarea (deci imi respinge exceptia) si obliga executorul sa puna in executare titlul.

Am o alta plangere introdusa de creditor impotriva executorului de a efectua acte de executare intrun dosar de executare silita.
Instanta admite exceptia lipsei calitatii procesuale a debitorului si-l scoate din cauza!

Care solutie este corecta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 18:09, 27 Martie 2008
Cred ca trebuie facuta distinctia intre onorariul executorului judecatoresc si celelalte cheltuieli de executare.
De asemeni trebuie analizat textul "Executorii judecătoreşti nu pot condiţiona punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti de plata anticipată a onorariului". Domina intrepretarile teoreticienilor care apreciaza ca executorii judecatoresti sunt obligati sa inregistreze cererea de executare fara a conditiona de plata in avans a onorariului, insa nu sunt obligati sa si lucreze fara a fi platiti. Justificarea ar fi ca legiuitorul a avut in consideratie situatiile creditorilor nevoiasi, care in lipsa banilor, cu titlurile executorii la limita termenului de prescriptie, nu ar fi putut inregistra cererile de executare si astfel si-ar fi pierdut puterea executorie a titlului.
eu-eugen a scris:

insa nu sunt obligati sa si lucreze fara a fi platiti.

Ar fi interesant, nu?:)):)):))
De unde laptop...navigator...alea, alea..;)
Glumeeeeeeeeeeesc!!!!!!
Eu am impresia ca in cauza instanta nu a facut diferenta dintre ceea ce inseamna onorariul executoriului si ceea ce inseamna avansul cheltuielilor de executare . Probabil ca este si un vid legislativ aici care ar trebui corectat . Una este sa te adresezi executorului si sa faci dovada ca intradevar doresti executarea impotriva debitorului , sa investesti executorul si sa-i achiti un avans al cheltuielilor de executare (care nu intotdeauna vor putea fi si recuperate in totalitate de executor de la debitor) in executarea sentintei si alta este sa-i platesti onorariul care oricum este cu totul alta treaba .
Probabil ca topografii is mai grei de cap , in meserie intotdeauna 1+1=2 , pe cand in avocatura (1+1 )f(x*) = F(y)* spre deliciul Padurii :)):)):))
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
ContSters7627, utilizator
aditabora a scris:

Eu am impresia ca in cauza instanta nu a facut diferenta dintre ceea ce inseamna onorariul executoriului si ceea ce inseamna avansul cheltuielilor de executare .


Nu cred ca instanta nu a facut diferenta, deoarece: BEJ a refuzat punerea in executare silita pt mai multe motive...printre care si refuzul creditorului de a achita onorariul si cheltuielile de executare.(situatie de fapt prezentata deformat de executor prin intampinare.,..deoarece creditorul a platit toate sumele cerute de BEJ).:)



Eugen...vezi ca te tradeaza site-ul tau!
Consilier juridic, ha?:))...Mi-e rau!!!:)):))

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa in recurs? ContSters40598 ContSters40598 La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva executorului judecatoresc getuta getuta plangerea impotriva refuzului executorului judecatoresc echivaleaza conf. art. 53 din legea 188 ....depusa la biroul executorului jud. , echivaleaza cu ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitãtii procesuale pasive a bej ?? bufa bufa Cum se poate explica excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a unui BEJ care a facut o executare silită in procesul ulterior de intoarcere a ... (vezi toată discuția)