avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii

Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare.
Debitorul formuleaza contestatie la executare in contradictoriu cu banca (contestatie la titlu executoriu),
instanta admite contestatia, constata nulitatea absoluta a titlului executoriu in baza caruia a fost efectuata executarea, si dispune pe cale de consecinta si anularea actului de adjudecare pe baza caruia adjudecatarul si-a intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara.
Avand in vedere considerentele expuse, este admisibila o cerere prin care debitorul, in contradictoriu de aceasta data cu adjudecatarul si cu banca, solicita intoarcerea executarii si restabilirea situatiei anterioare in sensul restituirii imobilului ce a facut obiectul executarii?
In eventualitatea ca aceasta cerere va fi admisa de instanta, poate obtine debitorul rectificarea cartii funciare in sensul radierii dreptului de proprietate inscris de debitor in baza actului de adjudecare?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:54, 18 Martie 2008
bttb63 a scris:

Mda, probabil culoarea parului justifica atitudinea pe care o adopti.
De fapt, nu am facut altceva decat sa pun in discutie o problema care ma framanta si la care asteptam sa va dati cu parerea, multumesc oricum!

Ai un mod original de a multumi cuiva pentru implicare!
Atitudinea pe care o ai nu cred ca te ajuta prea mult in viata!

gabriela, nu putea cere in acea contestatie la executare si constatarea nulitatii actului de adjudecare?
Sau pe cale separata, ulterior, inainte insa de trecerea termenului...
Consider ca acum debitorul nu mai poate cere predarea bunului, caci au trecut 3 ani si actul de adjudecare s-a consolidat. Adica daca nu mai are termen sa ceara constatarea nuliytatii actului, cum ar avea termen sa ceara restituirea unui bun primit printr-un act care s-a consolidat?
Liliana, actul de adjudecare in acceptiunea mea:)...si a multor instante, trebuie tratat ca un act de proprietate si atacat pe cale separata. Pe calea contestatiei la executare se poate cere (si obtine) anularea titlului executoriu cat si anularea tuturor actelor de executare silita...DAR NU SI A ACTULUI DE ADJUDECARE, CARE NU ESTE ACT DE EXECUTARE.

Intoarcerea executarii silite se poate face si altfel decat prin anularea actului de adjudecare. Instanta poate obliga creditorul care a intrat in posesia c/v imobilului vandut, sa restituie debitorului suma obtinuta.
Termenul penrtu intoarcerea executarii curge de la ramanerea definitiva a hotararii din contestatia la executare prin care s-a anulat executarea silita.
Ai dreptate in legatura cu actul de adjudecare... Ideea mea era sa fortezi sa impusti doi iepuri dintr-o data... dar cred ca mi s-ar fi disjuns actiunea daca faceam ce aveam in cap...
Totusi, poti cere in intoarcerea executarii punerea in situatia anterioara, nu? :-/
Oricum, nu crezi ca i-a cam trecut termenul pentru tot?
Daaaa, cu siguranta nici nu-l mai intereseaza speta! L-am suparat! Nu i-am spus ce a vrut sa auda! Adica, nu l-am mintit!
Doar domnia sa mai stie daca este in termen sau nu: Ce-s eu, Mafalda?:))

Am mai postat asa, din bun simt pentru forum si..pentru stiinta celor interesati!;)

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii Gabriel Trifu Gabriel Trifu Creditorul (banca) executa un debitor pt. neplata ratelor, executare finalizata cu vanzare la licitatie publica a imobilului.(imobil +teren). Adjutecatarul ... (vezi toată discuția)
întoarcerea executãrii silite prin anularea titlului...bun imobil adjudecat...ºanse de câºtig Octavian Ganea Octavian Ganea Vă salut! Sunt avocat şi mă confrunt cu următoarea speţă în legătură cu care aştept părerile dvs.: În anul 2003 are loc o cesiune de părţi ... (vezi toată discuția)