avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii

Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare.
Debitorul formuleaza contestatie la executare in contradictoriu cu banca (contestatie la titlu executoriu),
instanta admite contestatia, constata nulitatea absoluta a titlului executoriu in baza caruia a fost efectuata executarea, si dispune pe cale de consecinta si anularea actului de adjudecare pe baza caruia adjudecatarul si-a intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara.
Avand in vedere considerentele expuse, este admisibila o cerere prin care debitorul, in contradictoriu de aceasta data cu adjudecatarul si cu banca, solicita intoarcerea executarii si restabilirea situatiei anterioare in sensul restituirii imobilului ce a facut obiectul executarii?
In eventualitatea ca aceasta cerere va fi admisa de instanta, poate obtine debitorul rectificarea cartii funciare in sensul radierii dreptului de proprietate inscris de debitor in baza actului de adjudecare?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:54, 18 Martie 2008
De fapt, e o poveste f. f. lunga, executarea silita a inceput in 2002.30.08, am avut angajat "un avocat f.bun" care m-a reprezentat cu brio in prima contestatie la executare formulata, (am pierdut cu succes) apoi am pus mana pe carte si m-am reprezentat singur, in conditiile in care stiam f. bine ca am fost pur si simplu calcat in picioare, am realizat tardiv ca avocatul angajat de mine a jucat dublu.
Poate par patetic, poate seamana a lamentare, nu in nici un caz nu, pur si simplu e doar o poveste foarte trista care efectiv mi-a schimbat radical cursul vietii, pentru simplul motiv ca niste "oameni de bine" au tinut neaparat sa-l imbogateasca fara justa cauza pe adjudecatar (nu ca n-ar fi avut si ei vre-un interes personal), cu concursul tacit al altor "oameni de bine", scotandu-mi familia in strada ...
Recent, am descoperit acest forum si mi-am zis ca merita sa pun problema in discutie, poate s-o gasi cineva sa ma ajute s-o scot la capat.
Recunosc, Gabriela are dreptate, in loc sa-i multumesc am procedat asa cum am procedat, da ce sa mai zic, avand in vedere considerentele expuse, sper sa ma inteleaga si sa accepte ca sunt oarecum indreptatit sa mi se acorde circumstante atenuante.
:-?? :-?? :-??
Ok, am inteles situatia ta perfect si crede-ma: nu ma amuza deloc problemele oamenilor !
Incerc sa te ajut.
In ce faza esti? Ce ai mai facut dupa sentinta din contestatie? De ce nu ceri intoarcerea executarii ? De ce nu mergi la CF cu acea sentinta definitaiva si irevocabila sa ceri radierea inscrierii actului de adjudecare, (deoarece actul de adjudecare nu mai este valabil) ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Pai, nu stiu, sunt incidente in cauza disp. art. 20 - legea nr. 7/96 " Hotărârea judecătorească definitiva şi irevocabilă sau, în cazurile prevăzute de lege, actul autorităţii administrative va înlocui acordul de vointa cerut în vederea înscrierii drepturilor reale, dacă sunt opozabile titularilor."?

Pe de alta parte, asa cum am mai precizat, contestatia la ex. a avut ca principal obiect constatarea nulitatii titlului ex. emis de banca, contract in care adjudecatarul nu a fost parte.
Ce efect au disp. Art. 379 ind. 1 - C.P.C. "În cazul în care s-a desfiinţat titlul executoriu, toate actele de executare efectuate în baza acestuia sunt desfiinţate de drept. Dispoziţiile art. 404^1 - 404^3 sunt aplicabile.".
bttb63 a scris:

Pai, nu stiu, sunt incidente in cauza disp. art. 20 - legea nr. 7/96 " Hotărârea judecătorească definitiva şi irevocabilă sau, în cazurile prevăzute de lege, actul autorităţii administrative va înlocui acordul de vointa cerut în vederea înscrierii drepturilor reale, dacă sunt opozabile titularilor."?

Mergi la CF cu hotararea definitiva din contestatia la executare. Vezi disp. art.34 din L.7/96.
Cererea la CF nu are nicio legatura cu intoarcerea executarii silite. Nu sta, fa-o!

Separat, ceri instantei de executare intoarcerea executarii silite, cerere pe care o faci de aceasta data in contradictoriu cu adjudacatarul si creditorul.

Pai daca a fost anulat inclusiv actul de adjudecare, ce emotii mai ai?
Este adevarat, in contestatia la executare prin care ai obtinut anularea titlului si a actelor de executare, trebuia introdus si adjudecataru dar...o poti face acum prin intoarcerea executarii silite. Prin desfiintarea titlului executoriu toate actele de executare au fost desfiintare de drept: adica ele nu mai exista! Si vezi, inclusiv acest art.379 ind.1 te trimite tot la intoarcerea executarii silite !!!

Crede-ma, stai f bine! Nu inteleg de ce nu actionezi?

Eu as face si o plangere penala organului de executare , caci daca a avut cunostinta despre desfiintarea titlului si a continuat executarea...este un mare abuz!

Scuze, ma grabesc...promit sa revin si cu alte completari!
Succes si...actioneaza!:)

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii Gabriel Trifu Gabriel Trifu Creditorul (banca) executa un debitor pt. neplata ratelor, executare finalizata cu vanzare la licitatie publica a imobilului.(imobil +teren). Adjutecatarul ... (vezi toată discuția)
întoarcerea executãrii silite prin anularea titlului...bun imobil adjudecat...ºanse de câºtig Octavian Ganea Octavian Ganea Vă salut! Sunt avocat şi mă confrunt cu următoarea speţă în legătură cu care aştept părerile dvs.: În anul 2003 are loc o cesiune de părţi ... (vezi toată discuția)