avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

Intoarcerea executarii

Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare.
Debitorul formuleaza contestatie la executare in contradictoriu cu banca (contestatie la titlu executoriu),
instanta admite contestatia, constata nulitatea absoluta a titlului executoriu in baza caruia a fost efectuata executarea, si dispune pe cale de consecinta si anularea actului de adjudecare pe baza caruia adjudecatarul si-a intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara.
Avand in vedere considerentele expuse, este admisibila o cerere prin care debitorul, in contradictoriu de aceasta data cu adjudecatarul si cu banca, solicita intoarcerea executarii si restabilirea situatiei anterioare in sensul restituirii imobilului ce a facut obiectul executarii?
In eventualitatea ca aceasta cerere va fi admisa de instanta, poate obtine debitorul rectificarea cartii funciare in sensul radierii dreptului de proprietate inscris de debitor in baza actului de adjudecare?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:54, 18 Martie 2008
Imi pare rau si-mi cer scuze pentru atitudinea adoptata, pur si simplu am doar o mare problema, pur si simplu simt ca vin toate ca un tavalug peste mine.
Doar despre asta-i vorba, oricum multumesc si scuze inca odata!
Nu-i nimic, mai intelegem cate-o descarcare, dar nu pe unul dintre noi.
Gabriela, continuam discutia de dragul spetei... ca mai invatam si noi din ale altora...
Oricum, daca vrei om suparat vezi la ronin... La fel, nu i-am spus ce voia sa auda...:))
Deci, actul de adjudecare a fost emis de executor la data de 19.09.2003, contestatia la executare promovata de debitor, in contradictoriu cu banca, a fost solutionata de instanta de fond la data de 13.03.2006, evacuarea debitorului din apartamenul ce a facut obiectul executarii silite a avut loc la data de 25.05.2005.

Citez din dispozitivul sentintei pron. de inst. de fond:
" Constata nulitatea absoluta a contractului de ipoteca ... constata nulitatea absoluta ca titlu executoriu impotriva debitorilor a contractului de credit ...
Anuleaza actele de executare efectuate de executorul bancar in dos. de exec. ...., si anume: Actul de adjudecare din 19.09.2003, peocesul verbal de licitatie s.a.m.d."

Citez din partea finala a expunerii de motive:
" In concluzie, este evident ca aceasta executare intreprinsa de executorul propriu al paratei este in integralitatea ei nelegala, avand in vedere doar cateva considerente:
- nu exista titlu executoriu opozabil
- executarea a fost intreprinsa pentru o datorie care era deja stinsa
- actele de executare au fost intocmite fara observarea formelor legale
- imobilul a fost pus in vanzare la un pret derizoriu, incalcandu-se disp. art. 500 alin. 2 ultima teza raportat la art. 411 alin. 3 C.P.C."
#-o
Ar fi bine sa mergeti cu actele toate, xerox, la un avocat... Nu pot intelege asa, pe bucatele, trebuie o imagine de ansamblu.
Dar imobilul nu-l mai puteti lua inapoi, asta e clar. S-a prescris dreptul si omul e de buna credinta. Si daca nu e, a aproape imposibil de demonstrat contrariul.
bttb63 a scris:

Citez din dispozitivul sentintei pron. de inst. de fond:
" Constata nulitatea absoluta a contractului de ipoteca ... constata nulitatea absoluta ca titlu executoriu impotriva debitorilor a contractului de credit ...
Anuleaza actele de executare efectuate de executorul bancar in dos. de exec. ...., si anume: Actul de adjudecare din 19.09.2003, peocesul verbal de licitatie s.a.m.d."

Nu o sa inteleg de ce nu ai cerut in contestatia la executare si intoarcerea executarii silite...si de ce nu te-ai judecat si in contradictoriu cu adjudecatarul !!! Chiar nu pot sa inteleg!
Instanta de executare in judecarea contestatiei la executare nu poate dispune si asupra restabilirii situatiei anterioare dacat " la cererea celui interesat".

Stai bine (la prima vedere!) daca instanta a anulat actul de adjudecare! Interesanta solutie...dar buna pt tine!
Ce vrei de fapt..ca nu inteleg?
Ai posibilitatea de a cere intoarcerea executarii silite...de ce stai?

Si da, nu te juca cu executarea silita!!! Ca nu-i de gluma deloc..in situatia in care te afli ! Ai nevoie de un avocat f bun pe executare silita si f serios!
Vreau sa cred ca tot ce postezi te ajuta doar asa informativ...si ca ai un avocat care sa lupte pentru cauza ta! Altfel...#-o

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii Gabriel Trifu Gabriel Trifu Creditorul (banca) executa un debitor pt. neplata ratelor, executare finalizata cu vanzare la licitatie publica a imobilului.(imobil +teren). Adjutecatarul ... (vezi toată discuția)
întoarcerea executãrii silite prin anularea titlului...bun imobil adjudecat...ºanse de câºtig Octavian Ganea Octavian Ganea Vă salut! Sunt avocat şi mă confrunt cu următoarea speţă în legătură cu care aştept părerile dvs.: În anul 2003 are loc o cesiune de părţi ... (vezi toată discuția)