avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere bilant

in noiembrie 2007 am infiintat o societate comerciala ( deci sunt incepator ) si m-a sunat contabilul sa ma duc sa iau bilantul de la el si sa il depun , din motive personale nu am ajuns la anaf , daca ma duc luni ( 18 feb 2008 ) ce mi se intampla ?
dezinformarea e in floare pe aici:((
1. bilantul contabil se depune mai intai la administratia financiara de care apartine societatea si apoi la ORC.
2. declaratia pe propria raspundere va fi intocmita doar in cazul in care societatea nu a avut niciodata activitate, daca a avut activitate vreodata va intocmi un bilant cu soldurile din balanta de verificare.
3. lichidarea unei societati e mult mai complicata, mai intai intra in dizolvare si apoi in lichidare judiciara, statul numeste un lichidator, gratuit, in urma unui control fiscal se stabileste daca firma mai are sau nu datorii, in cazul in care exista datorii se achita mai intai, plus penalitatile de rigoare, se lichideaza patrimoniul si abia apoi se va lichida societatea.
eu am o firma in lichidare judiciara, activitatea de lichidare a inceput acum 3 ani. si nici acum nu am terminat lichidarea chiar daca s-a stabilit ca societatea nu are datorii. asteptam unda verde pt bilantul de lichidare. daca vrei sa lichidezi firma mai repede, trebuie sa scoti din buzunar mult mai mult ca la constituire, plus ca lichidatorul nu e gratis in acest caz.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2008
sundust, utilizator
sundust a scris:
1. bilantul contabil se depune mai intai la administratia financiara de care apartine societatea si apoi la ORC.

Daca nu aduci un urgument legal in sprijinul acestei afirmatii nu te distingi deloc de "dezinformarile" pe care le acuzi.

3. lichidarea unei societati e mult mai complicata, mai intai intra in dizolvare si apoi in lichidare judiciara[...]

Nu neaparat. Exista dizolvare si lichidare simultana.

statul numeste un lichidator

Nu prea cred...

Art. 262
(1) Numirea lichidatorilor in societatile in nume colectiv, in comandita simpla sau cu raspundere limitata va fi facuta de toti asociatii, daca in contractul de societate nu se prevede altfel.

Art. 264
(1) Numirea lichidatorilor in societatile pe actiuni si in comandita pe actiuni se face de adunarea generala, care hotaraste lichidarea, daca, prin actul constitutiv, nu se prevede altfel.

se lichideaza patrimoniul si abia apoi se va lichida societatea.

lichidarea societatii = lichidarea patrimoniului ei. De altfel, legea 31 nu reglementeaza decat lichidarea societatilor comerciale. Poate referinta privea radierea societatii.

eu am o firma in lichidare judiciara, activitatea de lichidare a inceput acum 3 ani. si nici acum nu am terminat lichidarea chiar daca s-a stabilit ca societatea nu are datorii.

No comment!

daca vrei sa lichidezi firma mai repede, trebuie sa scoti din buzunar mult mai mult ca la constituire,

Uiti ca exista un caz in care nu ai lichidare. Deci si costul e infim.

plus ca lichidatorul nu e gratis in acest caz.

Tot n-am inteles cand e gratis... si nici cand il numeste statul :-/
Va multumesc la toti pentru raspunsuri,dar eu pana la urma nu am inteles nimic.Va mai expun o data problema,poate,ca,acum cineva imi va da un raspuns pe care sa il inteleg.Firma este infiintata in decembrie 2005 si s-a depus o declaratie de inactivitate pentru luna respectiva.Din ianuarie 2006 si pana in octombrie 2006 a avut activitate.In 2007 s-a depus bilantul pe 2006 la sectia financiara si la registrul comertului.Din noiembrie 2006 si pana acum,firma nu a avut si nu are activitate.S-a depus declaratia 100 trimestrial. Intrebarea mea era:In 2007 neavand activitate,deci nici bilant,acest SRL trebuie sa mai depuna ceva?Le multumesc anticipat celor care ma vor lamuri.
da se depune bilantul la AFP si la ORC.

Daca nu a avut activitate asta nu inseamna ca nu are balante de verificare si bilant. Este adevarat ca acestea nu difera fata de bilantul intocmit la 31.12.2006 (adica sold initial coloana 1 din bilant = sold final coloana 2 din bilant) dar balantele trebuie generate si intocmit bilantul pe baza balantei la 31.12.2007 si depus la AFP si ORC
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
mona75, utilizator
mona75 a scris:

da se depune bilantul la AFP si la ORC.

Daca nu a avut activitate asta nu inseamna ca nu are balante de verificare si bilant. Este adevarat ca acestea nu difera fata de bilantul intocmit la 31.12.2006 (adica sold initial coloana 1 din bilant = sold final coloana 2 din bilant) dar balantele trebuie generate si intocmit bilantul pe baza balantei la 31.12.2007 si depus l

Multumesc mult pentru raspuns.Acu' m-am luminat:D

Alte discuții în legătură

Bilant 2009 emi69aki emi69aki Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2009 doinaionescu doinaionescu unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector (vezi toată discuția)
Termen depunere bilant carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Care este termenul de depunere al bilantului in cazul in care nu am depus declaratia 100 in decembrie? Stiu ca trebuie sa depun declaratia 101 ... (vezi toată discuția)