Legea nr.82/1991 republicata prevede
Art. 35. - (1) Termenele pentru intocmirea situatiilor financiare anuale sunt urmatoarele:
a) pentru societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar;
b) pentru celelalte persoane prevazute la art. 1, 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar."
(1 ind.1)Termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor sunt:
a) 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, pentru persoanele prevazute la alin. (1) lit. a), cu exceptia societatilor comerciale;
b) 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, pentru persoanele prevazute la alin. (1) lit. b).
(1 ind.2) Persoanele care de la constituire nu au desfasurat activitate, cu exceptia societatilor comerciale, precum si cele aflate in lichidare, potrivit legii, vor depune o declaratie in acest sens, in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar, la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor."
termenul care initial era de 120 de zile s-a prelungit la 150 de zile, asa ca este suficient timp
Am inteles ca nu se mai primesc bilanturile daca declaratia care apare inaintea formularelor de bilant nu este completata cu numele celui care a intocmit bilantul conform L 82 art 10 alin 4 si nu cu numele administratorului .Este adevarat?
anyme a scris:
Am inteles ca nu se mai primesc bilanturile daca declaratia care apare inaintea formularelor de bilant nu este completata cu numele celui care a intocmit bilantul conform L 82 art 10 alin 4 si nu cu numele administratorului .Este adevarat?
nu este adevarat...eu am depus bilanturi si la AFP si la Reg. Com. fara declaratie.