damora_hermosa a scris:
ariam a scris:
Damora, cu riscul de a fi considerata ca lipsita de compasiune pentru cei care meritau sa ia acest examen si care din diverse motive se afla acum in situatia neplacuta de a face contestatii, sunt de parare ca orice comentariu din partea comisiei cu privire la rezolvarea unui subiect putea fi apreciat la adevarata lui valoare de cei care cat de cat aveau habar (cei care s-au pregatit pentru acest examen).
Sunt sigura ca erorile se vor indrepta la contestatii, iar in ceea ce ii priveste pe cei care au trecut acest examen desi nu meritau (pentru ca sunt si astfel de persoane) eu zic ca se va alege graul de neghina in timp, acest examen nu este decat unul de admitere intr-o profesie fara relevanta asupra calitatilor si competentelor fiecaruia dintre noi si care nu ofera nici o garantie pentru viitor.
Subscriu opiniilor celor care au spus ca o "eroare" de mai mult de 2 puncte este inadmisibila si greu de crezut, oricat de exigenti ar fi fost cei care au corectat lucrarile noastre.
Imi permit sa te contrazic referitor la faptul ca se va alege graul de neghina, pentru ca am auzit multe aberatii din partea unor avocati "cu experienta". Ba mai mult, unul dintre ei a exclamat referitor la acest examen: " EXISTA NULITATI SI IN PENAL????!!!! "#-o Asadar, d-nul avocat care a facut o asemenea remarca nu a fost cernut, a ramas in gramada cu graul desi e clar care este calitatea d-lui.
Referitor la cele doar 2 puncte eroare, sunt posibile si mai multe puncte, pentru ca baremul nu a fost realizat corect, in sensul ca numai o parte din continutul subiectului a fost punctat. De unde discrepanta asa de mare? Scriind acestea, ma refer la cazul subiectului privind prescriptia, unde o simpla fraza: "actiunea in partaj succesoral este imprescriptibila" , a fost punctata cam multicel, nu crezi? Desi erau multe alte lucruri in prescriptia dr. succesoral care puteau fi punctate. Desi eu ma numar printre cei care au scris fraza despre imprescriptibilitatea dr. de partaj succesoral, tot nu o consider corecta. Nu am copiat niciodata, am luat 10 in licenta, am scris la drept penal cat sa poata observa oricine ca stiu, ca am invatat, totusi nu "am picat pe barem"? Pai de ce sa fiu constransa de a scrie trei fraze punctate de dumnealor? Ca doar nu mi s-a oferit dreptul sa contest baremul! In regulament scrie ca va fi publicat baremul pe site si inainte si dupa contestatie. Ai vazut publicat ceva pe site? Ca eu nu... Asta este, stimata colega....Nu ma deranjeaza "neghina" care va ramane necernuta ci "graul" care se "iroseste pe camp necules" !!!
Intr-adevar, baremul nu a fost publicat pe site, insa a fost afisat pe usa salii de examen.
Felicitari pentru nota din licenta, dar poate ca abordarea de a scrie cate ceva ca sa vada ca ai invatat nu a fost cea mai potrivita... personal cred ca trebuiau tratate serios toate subiectele pregatindu-ne pentru cea mai dura si exigenta corectare. Inteleg din mesajul tau ca ai fost nemultumit de rezultatul obtinut la Penal... ce inseamna "nu am picat pe barem" cand ai de analizat o infractiune? La fel si in cazul Reabilitarii. Ce anume ai fi putut scrie ca sa fii "pe langa barem"? Eu as face contestatie in locul tau.