avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Damora, cu riscul de a fi considerata ca lipsita de compasiune pentru cei care meritau sa ia acest examen si care din diverse motive se afla acum in situatia neplacuta de a face contestatii, sunt de parare ca orice comentariu din partea comisiei cu privire la rezolvarea unui subiect putea fi apreciat la adevarata lui valoare de cei care cat de cat aveau habar (cei care s-au pregatit pentru acest examen).
Sunt sigura ca erorile se vor indrepta la contestatii, iar in ceea ce ii priveste pe cei care au trecut acest examen desi nu meritau (pentru ca sunt si astfel de persoane) eu zic ca se va alege graul de neghina in timp, acest examen nu este decat unul de admitere intr-o profesie fara relevanta asupra calitatilor si competentelor fiecaruia dintre noi si care nu ofera nici o garantie pentru viitor.

Subscriu opiniilor celor care au spus ca o "eroare" de mai mult de 2 puncte este inadmisibila si greu de crezut, oricat de exigenti ar fi fost cei care au corectat lucrarile noastre.

damora_hermosa a scris:

Astept cu nerabdare sa va exprimati opinia in legatura cu o petitie colectiva, in urma solutionarii contestatiilor. Eu vreau dreptate, voi nu? Am fost "lucrati" la barem! De aceea cu totii vedem ca desi am invatat si am scris, nu am fost punctati !!! Si eu, ca si voi toti, am crezut ca se vrea a se releva adevaratele cunostinte, nicidecum daca stim sa ghicim cam ce ar vrea dumnealor sa scriem! De aceea nu s-a afisat baremul pe site! Cine l-a contestat? Stiti pe cineva? Eu nu! Au incalcat regulamentul ! Ba mai mult, in amfiteatrul 5, comisia de elaborare a subiectelor s-a incurcat in propriile-i subiecte, informand ca la subiectul "rezolvarea procesului penal" avem ce scrieeeee despre rolul procesului penal, despre parti...etc, inducand in eroare pe majoritatea celor care au avut urechi de auzit.... Indubitabil, a fost un examen nelegal si care nu releva adevaratele cunostinte!

Foarte tare ! Aceeasi comisie la mine in sala a spus ca la subiectul rezolvarea procesului penal sa scriem doar solutiile ce se pot da in prima instanta in ceea ce priveste actiunea penala si actiunea civila. Iar la nulitati ne-au spus sa nu batem campii sa facem comparatii cu alte institutii ci doar sa vorbim despre nuliitate (ma gandesc ca se refereau la notiune, clasificare, efecte.. asta am scris eu..)#-o
ariam a scris:

Damora, cu riscul de a fi considerata ca lipsita de compasiune pentru cei care meritau sa ia acest examen si care din diverse motive se afla acum in situatia neplacuta de a face contestatii, sunt de parare ca orice comentariu din partea comisiei cu privire la rezolvarea unui subiect putea fi apreciat la adevarata lui valoare de cei care cat de cat aveau habar (cei care s-au pregatit pentru acest examen).
Sunt sigura ca erorile se vor indrepta la contestatii, iar in ceea ce ii priveste pe cei care au trecut acest examen desi nu meritau (pentru ca sunt si astfel de persoane) eu zic ca se va alege graul de neghina in timp, acest examen nu este decat unul de admitere intr-o profesie fara relevanta asupra calitatilor si competentelor fiecaruia dintre noi si care nu ofera nici o garantie pentru viitor.

Subscriu opiniilor celor care au spus ca o "eroare" de mai mult de 2 puncte este inadmisibila si greu de crezut, oricat de exigenti ar fi fost cei care au corectat lucrarile noastre.

Imi permit sa te contrazic referitor la faptul ca se va alege graul de neghina, pentru ca am auzit multe aberatii din partea unor avocati "cu experienta". Ba mai mult, unul dintre ei a exclamat referitor la acest examen: " EXISTA NULITATI SI IN PENAL????!!!! "#-o Asadar, d-nul avocat care a facut o asemenea remarca nu a fost cernut, a ramas in gramada cu graul desi e clar care este calitatea d-lui.
Referitor la cele doar 2 puncte eroare, sunt posibile si mai multe puncte, pentru ca baremul nu a fost realizat corect, in sensul ca numai o parte din continutul subiectului a fost punctat. De unde discrepanta asa de mare? Scriind acestea, ma refer la cazul subiectului privind prescriptia, unde o simpla fraza: "actiunea in partaj succesoral este imprescriptibila" , a fost punctata cam multicel, nu crezi? Desi erau multe alte lucruri in prescriptia dr. succesoral care puteau fi punctate. Desi eu ma numar printre cei care au scris fraza despre imprescriptibilitatea dr. de partaj succesoral, tot nu o consider corecta. Nu am copiat niciodata, am luat 10 in licenta, am scris la drept penal cat sa poata observa oricine ca stiu, ca am invatat, totusi nu "am picat pe barem"? Pai de ce sa fiu constransa de a scrie trei fraze punctate de dumnealor? Ca doar nu mi s-a oferit dreptul sa contest baremul! In regulament scrie ca va fi publicat baremul pe site si inainte si dupa contestatie. Ai vazut publicat ceva pe site? Ca eu nu... Asta este, stimata colega....Nu ma deranjeaza "neghina" care va ramane necernuta ci "graul" care se "iroseste pe camp necules" !!!
Fratilor sunt cu trup si suflet alaturi de voi, dar sa fim putin mai rezervati, eu zic sa asteptam rezultatele contestatiilor si dupa aia mai vedem ce va fi. Repet ce am zis si ieri, nu credeti ca va pripiti? Va inteleg ca doar am picat acest examen, dar nu cred ca foloseste nimanui acum opinii legate de pietitii colective. Sincera sa fiu nu cred ca se va ajunge acolo, nu cred ca va fi cazul, cine a scris va fi punctat cine nu, NU. :((
Hai sa fim optimisti va rog din suflet :worthy:

@ Damora, ce ai cu avocatii incompetenti? Abia fac cazurile mai usor de castigat :yeah:
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
Cecilia Popa, Avocat
M-am abtinut sa nu scriu, dar vad ca nu se poate...Oameni buni, unii dintre voi aveti un tupeu fantastic! Nu am cum sa uit ca la mai mult de 5 zile de la ultima proba unii aveau revelatii pe acest forum, de genul: AM GASIT UNDE ERA AIA CU PRESCRIPTIA...Boroi, anul I !!!!!!!!! Ooooaaaaaaaaaaaaaaaaauuuu! Si mai aveti pretentia sa fiti si admisi, ca doar, vezi Doamne, ati fost neindreptatiti...Eu zic sa va reprofilati, sa incercati sa faceti altceva in viata asta, ca doar alta solutie nu aveti!

Mai mult, lasati-i pe cei care INTR-ADEVAR au fost dezavantajati ( modul de corectare, starea supraveghetorului etc.) sa isi valorifice sansele pe calea contestatiei ( 'cale de atac' care, btw, pentru ei a fost creata si nu pentru rataciti ).

In concluzie, din punctul meu de vedere, toti cei care solicita 'petitii', 'memorii' si alte nebuneli se incadreaza la paragraful I ( vorba cuiva care a spus anterior ceva de genul ca noh...incearca si ei sa se agate cum pot poate-poate se intampla vreo minune). Cei care cu adevarat sunt buni si au fost super ghinionisti isi doresc sa treaca de contestatii, fiind constienti ca valoarea lor nu sta intr-un calificativ.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)