Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Prietena mea avea nevoie de ,0,75 pct. I-au marit cu 2,5. Vorba Elizei, cunosc foarte multi aflati in situatia asta. Au existat mariri chiar si de 3 puncte la dr. civil. Diferentele insa mi se par enorme intre prima comisie si ultima. N.B.: spre deosebire de prima comisie de corectare de la D.P., a doua a fost formata din profesori. Eu ce sa mai cred din asta? Avand in vedere ca, daca nu ma inseala memoria , anul anterior prima comisie de corectare a avut exact aceeasi componenta...#-o#-o#-o. X-(.
Eu va felicit pe toti care ati luat, va urez nervii tari si curaj celor care mai aveti de asteptat sau care hotarati sa intreprindeti orice fel de actiuni adiacente contestatiilor. Incercati, nu va puteti da batuti. Aratati-le ca una din calitatile unui bun avocat trebuie sa fie curajul;).E dreptul vostru sa jucati toate cartile pe care le aveti in mana si, de ce nu, in maneca. Multa bafta copii! Din pacate sustinerea de aici nu e decat morala-si foarte palid importanta in contextul dat -dar sper sa va folosesca.
Karina, dupa cum vezi la IAsi s-a putut . Acum depinde orice numai de tine nu...:((Multa bafta.Si sus capul.
Daca o sa verificati lista cu persoanele care au picat la oral, cu lista- rezultate o sa aveti surpriza sa vedeti ca e o persoana care mai are nevoie de1,5 puncte ptr a lua acest examen... probabil a avut amnezie la oral... ce sa-i faci asta este ''care este''... sa fim noi sanatosi si cu mai multa putere,ca pe mine ma lasat de tot, asteptarea asta mi-a paralizat toata existenta, nici de bebe nu mai am grija... uf, vreau sa se termine si gata. Daca nu e anul acesta,nu e un capat de lume, o sa incerc la anul si gata imi ajunge, am o varsta, un copil, viata de familie care solicita si au rostul si importanta lor majora. Probabil ca nu era inca timpul sa ingros randurile avocatilor- fomisti daca nu iau acum:P. Spun fomisti pentru ca urmeaza un mare greu si dupa admitere, eu avand cunostinte care au renuntat la profesie pentru a se angaja la firme pe o remuneratie onorabila(sansa). Multi visam bani pe gard intrand in profesie, insa realitatea este alta... o sa vedem, sper astazi, si imi doresc si eu sa folosesc iconul=D> de bucurie
Cred ca asezarea in pagina conteaza foarte mult. Lucrarile nu se citesc, iar daca ideile principale sunt scrise cu liniuta sau alineat, sar in ochi si sunt punctate, altfel nu. Eu la proc. civila si penal am scris cu liniuta
-indreptarea,
-lamurirea,
-completarea
si
-obiectul juridic,
-obiectul material, etc.
si am luat note mari la astea doua, dar la civil si proc. penala nu am scris asa, astfel ca asta ar putea fi explicatia pentru notele mici si diferentele ce apar la recorectare, cand probabil ca citesc mai atent si puncteaza si ceea ce nu au punctat prima data. Sa speram ca va fi bine.
Ca tot vorbim despre comisiile de corectare, stie cineva cine sunt persoanele care au corectat lucrarile? Sunt printre ei si profesori?
Nu stiu daca mai are acum importanta, dar sa ne formam o opinie.