delliasi a scris:
Iti explic eu: asta e o poveste clasica si valabila in fiecare an. Depinde de cel care a predat lucrarea ultimul --> lucrarea lui va fi corectata prima ( ca doar teancul de lucrari e teanc) --> cand se corecteaza a doua, se prezuma ca a copiat de la primul ( ca doar cel care corecteaza nu are de unde sa shtie el care si cum de la cine a copiat) --> e depunctat corespunzator.
Mai mult, e vorba de culpa comuna: niciodata nu se da de copiat cuvant cu cuvant si nici nu se copiaza cuvant cu cuvant. Dar pentru asta ( ma refer la ultimul caz) tre sa shtii si ceva din materie, ca sa iti dai seama ce trebuie musai scris si ce anume e mai de umplutura.
La contestatie, primul care a predat lucrarea ( si care a fost depunctat), nu are nici o sansa teoretic - exceptie face situatia in care corectorul nu a facut nici o mentiune pe lucrarea lui ( de genul ' copiat' - dupa cums e mai obisnuieste pe la noi).
Ce parerea ai?
Pentru ca nu am fost in sala iti dau dreptate e posibil ca asa sa se fi intamplat... sa-i fi dat voie sa copieze fara sa tina cont cat si ce copiaza... Sper numai sa aiba sansa la recorectat.. Stiu ca a invatat e o tipa foarte capabila si mi-ar parea rau de o asa nesansa... asta probabil ca pe viitor nu va mai face... Aviz celor ce mai sustin examene... chiar daca va doare inima de colegul/colega care striga disperat "da-mi si mie" e mai bine sa nu va induiosati!