avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
dana2space a scris:

Nu stiu daca va consoleaza prea mult insa, celor care au facut contestatii, li se vor corecta lucrarile de catre o alta comisie decat cea care a facut corectura initiala. Evident ca, fiind vorba de alti examinatori, posibil cu o experienta superioara acelora care au corectat in prima faza, aria nemultumirilor cu siguranta se va restrange.
Imi pare extrem de rau de cei care au invatat, in adevaratul sens al cuvantului, dar au avut surprize neplacute privind evaluarea INSA pt acestia sunt ferm convinsa ca se va face dreptate. Am si eu cativa colegi care nu pot fi acuzati de lipsa de obiectivitate in aprecierea propriilor lucrari si care trec prin acest stres suplimentar, dar pt care am ABSOLUTA INCREDERE SI SIGURANTA ca se vor bucura inzecit dupa rezolvarea contestatiilor. Le tin pumnii stransi si astept cu nerabdare finalul acestei proceduri !!!:)
Insa nu ma pot opri sa constat ca sunt si persoane care desi au convingerea ca meritau sa pice, se agata de toate ocaziile posibile, se preteaza la toate strategiile, orice, oricum si cu oricine, numai ca sa profite, prin conjunctura, de o "eventuala" reorganizare a examenului. Sunt de inteles si acestia "cumva"... fiindca neavand alte sanse...nu prea au de ales. Insa, in aceasta formula, mie mi se pare ca fac foarte mult rau, mai ales celor care au depus contestatii indreptatite si care nu ar trebui sa se astepte la alt rezultat decat unul potrivit lucrarii pe care au facut-o si anume de ADMIS.
Celorlalti .... nepregatiti, tanguitori in multime, le doresc o mai buna pregatire pe viitor.

Poate ca fac parte din cei favorizati de soarta insa, dupa o evaluare stricta, exigenta, obiectiva, tinand cont si de baremul afisat eu imi calculasem media finala, undeva la 7.25 . Am luat 7.68. Spun asta doar ca sa evidentiez inca o data ca, spre exemplu daca la o materie (cum este cazul lui CeciVlad) a luat nota mica, evident este vorba de o greseala care se va indrepta la contestatie, INSA, daca la toate materiile (sau in majoritate) notele au fost mai mici decat asteptarile, cu siguranta este vorba de o greseala in propriul mod de evaluare al fiecaruia, constient sau nu.
Eu va doresc mult succes tuturor dar, inainte de a face tot felul de afirmatii nefondate, reevaluati-va cat mai exigent posibil ceea ce ati scris prin lucrari.

Nu cred ca se pune problema de o reorganizare a examenului.
Cei care se simt nedreptatiti nu doresc decat RECORECTAREA PROPRIILOR LUCRARI.
Lucru care nu mi se pare imposibil si nici ilegal.
Stie cineva cand vom afla rezultatele contestatiilor la Bucuresti?
13rocsana a scris:

Stie cineva cand vom afla rezultatele contestatiilor la Bucuresti?

Vineri din cate am inteles.
daca ar fi sa ne luam dupa reguli, ar trebui sa se afiseze in 3 zile ...eu socotisem fie sambata la ora 14 fie daca am considera sambat ca zi nelucratoare, ar putea sa ne "arunce" chiar si pe luni.

ai intrebat la barou si ti-au raspuns vineri? bine-ar fi
@MonicaE

Mesajul s-a dorit a fi un APEL la OBIECTIVITATE. De aceea am mentionat si situatia mea. Pt pregatirea acestui examen am alocat 3 luni efectiv pt teorie, iar pt ca lucrez in domeniu, am si ceva cunostinte practice. Totusi media care am obtinut-o a fost complet dezamagitoare !!! Am luat licenta cu 10, iar la acest examen am scos abia un amarat de 7.68. INSA ESTE INTEGRAL VINA MEA !!! Nici a corectorului, nici a observatorului, nici a niciunei alte conditii de examinare. ATAT AM PUTUT SA FAC !!! Imi asum cu toata responsabilitatea aceasta nereusita. Am trecut examenul, dar nemultumirea imi ramane in continuare.
Ca atare, consider ca toti cei care au facut IN MOD REAL o lucrare buna, au tot DREPTUL din lume sa conteste rezultatul, sa le fie reevaluate lucrarile si in final sa fie ADMISI, poate chiar cu scuzele de rigoare ca au fost supusi acestui stres. Tot ceea ce este pe DREPT si CORECT va fi finalmente DREPT, mai ales in acest context.
Insa le-as recomanda tacere acelor voci care sustin ca "si-au batut joc...au facut, au dres, ne-au luat banii" si altele in aceeasi gama. Dupa cum bine stim cu totii, in alti ani, s-a copiat cu cartile pe masa si au intrat o multime de "rataciti" care au luat ca si acum, niste sinteze de pe la xeroxuri, de pe net si pe care, folosindu-le ca surse, au devenit "avocati". In acest an s-a incercat un sistem mult mai exigent, in unele cazuri poate prea exigent, dar totul pe lumea asta este perfectibil ... Atata timp cat pentru cei care AU STIUT exista o cale de indreptare a lucrurilor, nu este cazul sa dispere NIMENI.
Dar ai sa vezi ca si dupa contestatii, ca si acum, acele voci "agitatoare" care, in fapt, nu au facut mare lucru, vor blama neavenit pe aceia care si-au permis sa le dea note mici, dar mai ales ca nu i-au lasat sa copieze cum, de altfel, probabil ca se asteptau ...

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)