avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Draga mea, faptul ca promovabilitatea reflecta adevarul e cat se poate de cert, poate ca adevarul e mult mai crud, insa persoanele au fost complet gresite. Gandirea ta este departe de a fi matura si denota doar faptul ca nu ai abilitatea de a te pune in postura celuilalt, nu ai abilitatea de a a analiza lucrurile la nivel unitar, de a vedea absurditatea listelor de la final, de a intelege la nivel ideatic impactul acestei glume de examen, o gluma macabra de altfel. Atitudinea noastra, a celor tineri ar trebui sa fie de revolta, scarba, incercare disperata de a schimba tara si sistemul in care suntem bagati de inaintasii nostri, ca intr-o mocirla care ne inghite.
Nu este fiica decanului
Nu stiu daca va consoleaza prea mult insa, celor care au facut contestatii, li se vor corecta lucrarile de catre o alta comisie decat cea care a facut corectura initiala. Evident ca, fiind vorba de alti examinatori, posibil cu o experienta superioara acelora care au corectat in prima faza, aria nemultumirilor cu siguranta se va restrange.
Imi pare extrem de rau de cei care au invatat, in adevaratul sens al cuvantului, dar au avut surprize neplacute privind evaluarea INSA pt acestia sunt ferm convinsa ca se va face dreptate. Am si eu cativa colegi care nu pot fi acuzati de lipsa de obiectivitate in aprecierea propriilor lucrari si care trec prin acest stres suplimentar, dar pt care am ABSOLUTA INCREDERE SI SIGURANTA ca se vor bucura inzecit dupa rezolvarea contestatiilor. Le tin pumnii stransi si astept cu nerabdare finalul acestei proceduri !!!:)
Insa nu ma pot opri sa constat ca sunt si persoane care desi au convingerea ca meritau sa pice, se agata de toate ocaziile posibile, se preteaza la toate strategiile, orice, oricum si cu oricine, numai ca sa profite, prin conjunctura, de o "eventuala" reorganizare a examenului. Sunt de inteles si acestia "cumva"... fiindca neavand alte sanse...nu prea au de ales. Insa, in aceasta formula, mie mi se pare ca fac foarte mult rau, mai ales celor care au depus contestatii indreptatite si care nu ar trebui sa se astepte la alt rezultat decat unul potrivit lucrarii pe care au facut-o si anume de ADMIS.
Celorlalti .... nepregatiti, tanguitori in multime, le doresc o mai buna pregatire pe viitor.

Poate ca fac parte din cei favorizati de soarta insa, dupa o evaluare stricta, exigenta, obiectiva, tinand cont si de baremul afisat eu imi calculasem media finala, undeva la 7.25 . Am luat 7.68. Spun asta doar ca sa evidentiez inca o data ca, spre exemplu daca la o materie (cum este cazul lui CeciVlad) a luat nota mica, evident este vorba de o greseala care se va indrepta la contestatie, INSA, daca la toate materiile (sau in majoritate) notele au fost mai mici decat asteptarile, cu siguranta este vorba de o greseala in propriul mod de evaluare al fiecaruia, constient sau nu.
Eu va doresc mult succes tuturor dar, inainte de a face tot felul de afirmatii nefondate, reevaluati-va cat mai exigent posibil ceea ce ati scris prin lucrari.
delia.magdea a scris:

ca parere aveti despre faptul ca a picat fiica decanului Baroului Bucuresti?
in liste pozitia 521

Sa vedem ce se intmpla dupa contestatii ;)

alexchiciu a scris:

bun, am trimis contestatie pe fax desi initial eram convins sa ma duc personal pana acolo. acum intrebarea este cum dovedesc c-am trimis o contestatie pe fax? sau pe e-mail? faxul meu nu elibereaza recipisa de OK.

ALEX , INCEARCA SA MAI TRIMITI ODATA PRIN ALT FAX CARE-TI DA OK. Daca nu ai unul in apropiere de tine al unei cunostinte care sa dea confirmare de primire, incearca la primul oficiu postal , posta are fax - da recipisa ok , au un serviciu abilitat in acest sens pt clienti, nu risca pt ca nu se stie ce le trece prin cap si la final sa nu te trezesti ca vor pretinde ca nu ai depus contestatie. Contestatia fa-o pt toate materiile pt ca dupa cate am inteles eu tie nu-ti iese media generala. Suna apoi la barou si verifica daca te-au inregistrat si la cate obiecte - ei fac un grafic cu lucrarile care au fost contestate unde trec in dreptul candidatului materiile pt care solicita recorectare. Nu le spune tu la ce materii ai facut contestatii - verifica-i pe ei ce au inregistrat in dreptul numelui tau in centralizator. Am vazut eu la IASI centralizatorul despre care iti vorbesc - am verificat daca am fost inregistrata corect si la cate materii (nici mie nu-mi iese media - mai ales din cauza ex picat unde nu stiu daca imi vor da la limita nota sau poate nici macar - si am depus contestatie la toate materiile- pt ca daca imi dau la limita nota la cel picat tot imi lipsesc ceva sutimi din media generala). Nu risca nimic, mai ales faptul ca nu poti proba ca ai trimis contestatie....Sunt unsi cu toate alifiile, nu risca tocmai acum, si tocmai faptul ca nu ai nici o proba ca ai depus contestatie, si faptul ca a fost inregistrata corect cu privire la materiile la care tu ai inteles sa depui contestatie.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
ContSters52707, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)