Cecivlad a scris:
jannis a scris:
Poate ca sunt singura persoana care sustine asa ceva, dar eu ma asteptam sa fiu undeva la limita, fie sa pic cu 6 si ceva, fie sa trec cu media 7....in schimb am luat note de 10,9, 8,50 si 7note la care nu ma asteptam, poate si pentru faptul ca nu am verificat nici un barem de corectare la iesirea din examen, si nici acasa nu m-am uitat in coduri sau in carte ca sa vad CE am scris exact si CAT si CUM....ok, puteti sa imi spuneti sa ma bucur, sunt o fericita-norocoasa, ce ma mai intereseaza?! Ideea este ca nu doar cei care au cazut (intr-o prima faza :)) sustin ca examenul a fost incorect, ci si cei care l-au luat si care nu ar avea nici un interes sa se anuleze, sa se recorecteze, sa se faca memorii etc.
dar nu mi se pare corect fata de cei care au invatat si nu au beneficiat de o corectare in adevaratul sens al cuvantului a muncii si a efortului depus. De asta ma implic in aceste discutii si sper ca cei care merita sa rezolve ceva prin aceste contstatii. in schimb, oricat de rautacioasa as parea, nu pot sa inghit povesti de genu "am scris tot ce era in barem, cum scrie in carte, si mi-au dat 4..." Acum sincer, doar o GRAVA eroare ar justifica asemenea discrepanta, nu cred ca ar putea fi vorba despre o rea-vointa a celui care corecteaza. Poate ar fi indicat sa incerci o evaluare cat se poate de obiectiva a ceea ce ai scris in lucrare, nu neaparat a cat ai invatat.
Imi pare rau ca asa gandesti, am avut urmatoarele note 8 la pr civ, 10 penal, 8 pr penal si surpriza 4.75 la civil. Muncesc in domeniul asta de 3 ani si crede-ma ca stiu civil. Nu am scris la prescriptie f mult dar celelalte le-am facut perfect (dupa mine, pt ca nu stiu baremul). Cam mare eroarea nu?:((
Cecivlad, incerca sa ma intelegi, nu ma referam in nici un caz la persoanele care au invatat, ca dovada ca au luat note mari la restul probelor, si totusi la o proba au luat o nota foarte mica. Sincer, situatiile de genul acesta nu le inteleg si nu mi se pare ceva logic, mai ales ca sunt sigura ca numai o persoana responsabila ia note mari (in general, ii excludem pe cei care fraudeaza, copiaza etc) , ori unde dispare acest simt de responsabilitate la proba x? cand te pregatesti serios pentru un examen sunt sigura ca se invata echilibrat, la toate materiile, nu risca nimeni sa stie o materie de 10, si la alta sa se scalde in ape tulburi. Asta este responsabilitatea despre care vorbesc, si tocmai pentru ca ea nu dispare asa, e clar ca la proba X ca s-a intamplat ceva dincolo de cunostintele persoanei, adica doar la corectat.
Sincer, ma referam la cei care se plang de toate materiile, care au fost nedraptatiti la toate probele, care au luat nota 4 si considera ca meritau 7-8. mi se pare o diferenta prea mare, cu toate ca poti sa accepti ca ai fost nedreptatit la 2 probe, sau la toate, dar nu cu 4 puncte, hai sa zicem, cu un punct-doua. Daca diferenta este mai mare de atat, cred ca nu mai este vorba de subiectivismul celui care corecteaza, ci fie de o rea-vointa (mai greu de crezut, intrucat ar fi nejustificat sa se faca discriminatoriu o selectie care nu corespunde adevarului scris in lucrare), fie mai degraba de o EROARE a celui care corecteaza.
ori tocmai de aceea ai posibilitatea sa faci contestatie, sa inlaturi acesta eroare, pe care eu sper din suflet sa reusesti sa o inlaturi, pentru ca in cazul tau doar o eroare de calcul al sutimilor sau de corectare ar putea justifica o nota mult prea mica in comparatie cu notele obtinute la celelalte materii.
bafta multa!