avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Buna seara!

Parerea mea este ca cei 670 candidati care nu au fost admisi si care considera ca meritau sa ia acest examen, care au dubii si grave nemultumiri fata de modul in care s-a desfasurat acest examen si fata de modul in care s-au corectat lucrarile, sa faca o petitie colectiva cerand recorectarea tuturor lucrarilor.
Cei care ati invatat si sunteti siguri ca ati luat pe merit nu trebuie sa va faceti griji sau sa va deranjeze propunerea mea. Acest examen nu prevede o limitare de locuri, desi "gurile rele" spun ca UNBR ar fi limitat promovabilitatea in cazul Baroului Bucuresti la 40% initial si 60 % dupa contestatii. Astfel, oficial nu exista nici un motiv legal si temeinic pentru care Baroul Bucuresti nu ar admite un numar de chiar si 1100 de candidati exceptandu-i pe cei evacuati pentru frauda sau retrasi.

Explicatia "binevoitoare" ar fi ca volumul foarte mare de lucrari, aproape 4000, a fost corectat intr-un interval de timp extrem de scurt de un numar foarte mic de oameni, fara a analiza cu adevarat continutul lucrarilor. Astfel se explica premiera dezastruoasa pe care a lansat-o Baroul Bucuresti o data cu acest examen in care aproape 700 de oameni, multi dintre ei foarte bine pregatiti au fost respinsi.
Ma repet, nu vreau sa insinuez ca toti cei admisi nu meritau acest lucru, ci doar ca sunt foarte multi respinsi nedreptatiti.
Asupra acestui examen planeaza foarte multe si foarte mari semne de intrebare, iar in aceste conditii legitimitatea si legalitatea acestui examen sunt aproape nule.

UNITI-VA SI DEPUNETI O PETITIE COLECTIVA MERGAND PANA LA ACTIONAREA IN INSTANTA A BAROULUI!!!!!!!
ESTE DREPTUL VOSTRU!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
MonicaE, utilizator
am o rugaminte pentru cei din tara care primesc raspunsuri la contestatii sa posteze pe forum, sa ne facem o idee despre cat se poate ridica nota, asa in principiu.
criss888 a scris:

ariam, ai fost in sala? eu acolo am dat examenele
ati observat ca, din cei care au dat in sala, adica 167 de candidati, au luat examenul doar 18????#-o Adica procent de promovabilitate 10% !!!
deci au picat 149 din cei care au dat examen la SALA, iar din cei care au dat examen in amfiteatru ( adica 933 candidati ) au picat ... 280. Procent de promovabilitate 70%.
mi se pare strigator la cer, sa nu ma credeti nebun, dar am stat si am facut calcule. s-a intamplat ceva ciudat privitor la ASA ZISUL EXAMEN DIN SALA.
spuneti, va rog, cei care ati dat examen in sala, care sunteti, si daca lasam lucrurile asa

nu, am fost in amfiteatru
ce pot spune este ca analizand lista cu numele persoanelor din jurul meu pe care le-am vazut apeland la metode mai putin ortodoxe, majoritatea au picat, so... nu stiu cum s-a corectat, dar o mica dreptate s-a facut.
mai pot adauga ca au fost eliminate din examen persoanele care au fost prinse copiind.
si mie imi este greu sa gasesc o explicatie pentru "macelul de la sfarsitul catalogului" ...

Mult succes la contestatii!
Spunea cineva ca subiectul referitor la prescriptia extinctiva in dreptul succesoral nu face parte din tematica... din pacate face parte se regaseste la domeniul prescriptiei extinctive.

Am o rugaminte pentru cei care stiu baremul la civil, penal si proceduri, la examenul de admitere de la baroul bucuresti, va rog mult sa-l postati.
Multumesc frumos! Ajut pe cineva sa intocmeasca o contestatie. Si aveti dreptate sa va plangeti, stiu ce a facut amica mea, si mai stiu ca in timpul in care a scris la penal colega din spate a batut-o la cap cu spune-mi si mie pana a capiat-o de cap... si surpriza amica mea care a scris si pe care am ascultat-o la iesirea de la penal a luat infama nota de 6 #-o, iar colega care a batut-o la cap sa-i sopteasca a luat 9 X-(... unde mai pui ca nu reusise sa copieze tot de la amica mea...
Eu am intrat pe vremea cand se sustinea examenul in format grila ca la magistratura... pe de o parte ar fi bine sa reintroduca acea modalitate de examinare... pe de alta parte intotdeauna vor exista modalitati de fraudare..
Multa bafta la contestatii! Sper ca si amica mea sa reuseasca!
jannis a scris:

Poate ca sunt singura persoana care sustine asa ceva, dar eu ma asteptam sa fiu undeva la limita, fie sa pic cu 6 si ceva, fie sa trec cu media 7....in schimb am luat note de 10,9, 8,50 si 7note la care nu ma asteptam, poate si pentru faptul ca nu am verificat nici un barem de corectare la iesirea din examen, si nici acasa nu m-am uitat in coduri sau in carte ca sa vad CE am scris exact si CAT si CUM....ok, puteti sa imi spuneti sa ma bucur, sunt o fericita-norocoasa, ce ma mai intereseaza?! Ideea este ca nu doar cei care au cazut (intr-o prima faza :)) sustin ca examenul a fost incorect, ci si cei care l-au luat si care nu ar avea nici un interes sa se anuleze, sa se recorecteze, sa se faca memorii etc.
dar nu mi se pare corect fata de cei care au invatat si nu au beneficiat de o corectare in adevaratul sens al cuvantului a muncii si a efortului depus. De asta ma implic in aceste discutii si sper ca cei care merita sa rezolve ceva prin aceste contstatii. in schimb, oricat de rautacioasa as parea, nu pot sa inghit povesti de genu "am scris tot ce era in barem, cum scrie in carte, si mi-au dat 4..." Acum sincer, doar o GRAVA eroare ar justifica asemenea discrepanta, nu cred ca ar putea fi vorba despre o rea-vointa a celui care corecteaza. Poate ar fi indicat sa incerci o evaluare cat se poate de obiectiva a ceea ce ai scris in lucrare, nu neaparat a cat ai invatat.

Imi pare rau ca asa gandesti, am avut urmatoarele note 8 la pr civ, 10 penal, 8 pr penal si surpriza 4.75 la civil. Muncesc in domeniul asta de 3 ani si crede-ma ca stiu civil. Nu am scris la prescriptie f mult dar celelalte le-am facut perfect (dupa mine, pt ca nu stiu baremul). Cam mare eroarea nu?:((

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)