avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Nu inteleg ce e cu pomenirea mistica a "listelor negre" adica aia cu literele S-Z, e simplu... o supraveghere draconica duce la note mai proaste... si asta conduce la picarea examenului. Nu zic ca cei din alte amfiteatre au copiat toti pe rupte, dar oricum o atmosfera mai lejera te ajuta pana si la concentrare, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca poti comunica cu vecinul... iar daca mai ai acces si la o carte sau ceva... e si mai bine. Nu ii acuz pe cei care au copiat, si eu as fi facut-o daca as fi putut... dar n-a fost sa fie.

Acum problema e ca de bine de rau, fara sa copiez tot cred ca am scos de mai mult, nu de 5 cat am luat... ma asteptam sa pic, dar nu cu 5... acum e posibil sa fi fost o corectare unitara indiferent de litera alfabetului, caz in care se pare ca a contat mai mult relaxarea din anumite sali/afmiteatre si asta sa fie motivul pentru care cei dincolo de litera S nu au luat examenul - si asta e varianta in care cred eu. Ori (da Doamne sa fie asa) cei cu litera S-Z au fost corectati de o alta comisie tampita, iar in urma contestatiilor sa intram si noi... oricum nu-mi fac sperante.
Vroiam sa-i raspund si eu lui mumik - nu ma intereseaza cei care au luat, ma intereseaza ca eu am scris 2 subiecte aproape perfect si am luat 2.5 de asta vreau sa fie anulat examenul. Poate, dupa rationamentul asta, tu ai scris 2 cuvinte si ai luat 10 si atunci tu de ce sa iei si eu nu?
andreeasimona a scris:

mumik a scris:

Din cei cu care am stat de vorba si pe care i-am auzit inainte si dupa examen parerea mea este ca procentul de promovabilitate este aproape de adevar in sensul ca erau foarte multi care nu invatasera nimic. NIMIC. Foarte multi. Asa ca... faceti memoriu. Si stati linistiti ca daca cineva ar cere anularea examenului am veni noi cei care am lua sa va spunem ca noi am facut la examenul asta si ca nu a fost o surpriza ca am luat pt ca stiam ce si cat am scris si ca nu am pofta deloc sa mai trec prin stresul unui astfel de examen. Asa ca cereti anularea pentru voi. Stiu cel putin o persoana care scrie acum ca vrea sa faca memoriu si cu care am vb pe mesaje private si care mi-au spus ca nu prea au invatat si ca spera sa il ia, etc. Ma enerveaza falsitatea. Vai noi am fost corecti si nu am luat. Si cei care au copiat cu handsfree au fost incorecti si ce noroc. Sa ne gandim asa: cei care au copiat indiferent cum au facut-o au avut mult tupeu sa isi asume riscul de a fi prinsi si dati afara din examen iar cei care nu au copiat nu au avut tupeul sa isi asume un astfel de risc. E o alegere personala pana la urma. Ce ar trebui sa va preocupe este sa faceti tot posibilul sa luati examenul nu sa va fie ciuda pe cei care l-au luat, nu? Asa cred ca e corect pentru toata lumea. Poate a fost vorba si de noroc. Si eu asteptam note mai mari dar nimic nu ma opreste sa fac contestatie si sa cer o recorectare. Insa foarte sincer va spun ca nu mi-au fost inselate asteptarile si mai pot spune ca nu s-a tinut cont de barem. Daca se tinea cont cred ca picau si mai multi.

Bafta celor care vor face sau au facut contestatii si care se gandesc la reusita personala si nu la "moartea caprei vecinului" ca sa zic asa. Lasati falsitatea si luptati pentru propria persoana. Fiecare pentru propria reusita.

eu cred ca tu esti cel putin falsa si ma rezum la atat pentru ca nu doresc sa te insult. nu cred ca s-a pus problema de ciuda. eu una ma bucur pentru cei care au luat indiferent cum. eu am terminat o facultate pe copiat. problema principala este a procentului de 90 % de picati dintre cei care au dat in sala si de corectarea foarte proasta a lucrarilor. lasa-ma sa ghicesc ai dat in amfiteatru ai invatat dar te-ai consultat si cu colegii din jur. ai luat la mustata si te revolti pt ca nu doresti o reezaminare fiindu-ti teama ca ai putea sa nu ai acelasi noroc pentru ca in final acast examen s-a bazat pe noroc si tupeu plus un procent de 20 % care au luat pe merit.

Hi, hi. De falsitatea mea nici nu se pune problema mai ales ca spun ce gandesc si mai si argumentez. Iar cu vorbitul am zis, la mine s-a vorbit cum de altfel mi-au spus si colegi vcare au fost in alte sali. S-a vorbit mult. De copiat cu telefoane si alte cele nu stiu ce sa zic. La penal in sala noastra au fost dati afara din examen foarte multi. A fost riscul lor. Si eu am lucrat, m-am si operat si nu stiam nicidecum toata materia dar am picat pe cateva din subiecte si pe celelalte le-am luat la schimb. M-am descurcat cum am putut ca sa zic asa. Problema ta. Aaah si nu am nici o problema pentru recorectare. Dupa cum ai vazut mai sus ma bate gandul sa cer recorectare pentru ca la civil ma asteptam la un 10 si am luat 8,50. Dar pe de alta parte am fost atat de stresata incat nu cvreau decat sa imi iau gandul si sa ma bucur ca am terminat cu bine. Si inca ceva. Daca eram in situatia de respins acum as fi facut contestatie si mi-as fi tinut pumnii sa iau. Adica in loc sa ma gandesc ca altii au luat si sa imi rod unghiile faceam ceva pentru mine. Asta vreau sa spun. Putina maturitate. A fost un examen care a tinut si de noroc. Unii l-au avut, altii nu. Asa e in viata nu? Uneori avem noi noroc altadata altii au si tot asa.
mumik..tii sa ti se faca si tie memoriu?:D hai sa pun problema altfel, mai simplutz:nu cred ca are cineva de pe forumul asta porbleme cu cei care au copiat..nu o s ail arat cu degetul pe X pt ca a copiat, NU MA INTERESEAZA..oricum, am mai spus si o repet, trierea se face pe parcurs. INSA, examenul asta a fost de tot ******* si nu cred ca ma poate contrazice cineva.
si da, ai dreptate, tine si de noroc, ghinionul meu ca in jur erau numai afoni care habar nu aveau ce e aia prescriptie..colega mea de banca m-a intrebat in timp ce isi deschidea telefonul ca sa transmita numele subiectelor "cand am facut noi prescriptie in facultate?"..nu zic ca toti sunt asa, dar mare majoritate se incadreaza in categoria "asa nu".
Dragii mei, va rog mult sa nu incepeti o polemica in privinta mortii caprei vecinului, nu cred ca a spus nimeni asa ceva si oricum in momentul de fata e o falsa problema. Am si eu prieteni si colegi (din fericire) care au dat acum admiterea si mi-au povestit destule... Un lucru stiu sigur: trecerea acestui examen nu trebuie sa tina de noroc. Unii stiu mai bine altii mai putin bine aceleasi subiecte, dar nu ne putem complace niciunii ca "A fost un examen care a tinut si de noroc. Unii l-au avut, altii nu. Asa e in viata nu? " E asa numai atunci cand e loc pentru intamplare. Cand sunt evaluate cunostinte, dupa un sistem care se vrea unic la nivel de barou, nu e loc pentru intamplare si noroc. Evident, intr-o lume ideala...

Mie una mi se pare cel putin ciudat sa vad ca o persoana ia note mari si la o disciplina 2... Pur si simplu nu mi se leaga, nu pot sa cred ca poti sa stii atat de bine dreptul material si extrem de prost pe cel procesual, de exemplu. Prin urmare, va sustin pe toti la contestatii si sper sa fie ok. Nu cred ca exista vreo balanta de mentinut, mai ales ca nu exista limita de locuri si (sa fim realisti) fiecare nou avocat aduce o gramada de bani baroului...

Succese!

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)