avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2008

Buna seara. Am si eu o nelamurire.
Este adevarat ca la urmatorul concurs de admitere in Barou, va fi un numar de locuri, sau se va desfasura ca pana acum?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2008
Roxana Roxana, Consilier juridic
Salutari!
Eu am picat. Am avut ceva probleme personale si nu am putut sa intru azi pe forum.
Am citit acum ce ati scris referitor la rezultate. Sa dam vina acum pe: s-a copiat, au folosit hands free-uri etc, sincer nu mi se pare cea mai buna solutie. Daca am fi fost noi printre cei care au promovat examenul, probabil scriam pe forum ca am luat si atat, nu mai comentam ce a fost. Asa ca pentru cei care au luat: Felicitari! si sa le fie de bine. Oricum nota de la examenul asta nu reflecta nimic, nici in ceea ce priveste cunostintele noastre in domeniu si nici cat de buni am putea sa fim in profesie. Eu consider acest examen un test pentru capacitatea de memorare a fiecaruia si atat. Nu exista avocat care pentru cea mai simpla cerere sa nu consulte cel putin codul de procedura. De vreo 6 ani lucrez intr-un domeniu in care formulez cereri, le sustin in instanta si le mai si castig, iar examenul nu sunt in stare sa il iau. Asta ma determina si mai mult sa cred ca prin acest examen si barem ni se testeaza capacitatea de memorare.

Am formulat contestatie. Cand am vazut modelul pe care l-au postat pe site m-a bufnit rasul. Aia e contestatie?:)).
Orice contestație ar trebui sa conțină si motivele pentru care este formulata. Examenul asta era pentru accesul in profesia de avocat. Modelul de contestație este formulat ca si cand l-ar fi facut tanti Leana de la tara.

Oricum "erorile" din liste cred ca tocmai se corecteaza. Nu mai mai pot sa accesez lista cu rezultatele.

Părerea mea: sa ne axam pe ce ar trebui sa facem, nu pe ce a fost. Cei care au luat, sa le fie de bine.
Ar trebui citita legea, statutul, metodologia cu privire la examen. Cine este competent sa solutioneze contestatiile la rezultate si cine contestatiile la modul de desfasurare al examenului.
Motive de contestatie in grup cred ca avem la civil ( pentru celelalte materii: individual, ca nu se pot aplica): subiecte care nu sunt in lista UNBR, barem care nu prea are legatura cu enuntul subiectului, barem neafisat pe site(nici cel initial, nici cel final - rezultat in urma contestatiilor:D), etc.

Viitorul meu chiar nu depinde de acest examen. Dar ma gandesc la cei care au terminat acum facultatea de drept si chiar depind de el pentru a putea profesa . Cum naiba se simt astia? Unii dintre ei chiar au invatat in facultate, au facut practica pe la diversi si au habar de domeniul asta ( si nu ma refer numai la cei cu note de 10 in facultate -dupa parerea mea nota nu reflecta cunostintele intotdeauna).

mumik a scris:

Din cei cu care am stat de vorba si pe care i-am auzit inainte si dupa examen parerea mea este ca procentul de promovabilitate este aproape de adevar in sensul ca erau foarte multi care nu invatasera nimic. NIMIC. Foarte multi. Asa ca... faceti memoriu. Si stati linistiti ca daca cineva ar cere anularea examenului am veni noi cei care am lua sa va spunem ca noi am facut la examenul asta si ca nu a fost o surpriza ca am luat pt ca stiam ce si cat am scris si ca nu am pofta deloc sa mai trec prin stresul unui astfel de examen. Asa ca cereti anularea pentru voi. Stiu cel putin o persoana care scrie acum ca vrea sa faca memoriu si cu care am vb pe mesaje private si care mi-au spus ca nu prea au invatat si ca spera sa il ia, etc. Ma enerveaza falsitatea. Vai noi am fost corecti si nu am luat. Si cei care au copiat cu handsfree au fost incorecti si ce noroc. Sa ne gandim asa: cei care au copiat indiferent cum au facut-o au avut mult tupeu sa isi asume riscul de a fi prinsi si dati afara din examen iar cei care nu au copiat nu au avut tupeul sa isi asume un astfel de risc. E o alegere personala pana la urma. Ce ar trebui sa va preocupe este sa faceti tot posibilul sa luati examenul nu sa va fie ciuda pe cei care l-au luat, nu? Asa cred ca e corect pentru toata lumea. Poate a fost vorba si de noroc. Si eu asteptam note mai mari dar nimic nu ma opreste sa fac contestatie si sa cer o recorectare. Insa foarte sincer va spun ca nu mi-au fost inselate asteptarile si mai pot spune ca nu s-a tinut cont de barem. Daca se tinea cont cred ca picau si mai multi.

Bafta celor care vor face sau au facut contestatii si care se gandesc la reusita personala si nu la "moartea caprei vecinului" ca sa zic asa. Lasati falsitatea si luptati pentru propria persoana. Fiecare pentru propria reusita.

f corect mesajulde mai sus. O gandire matura si corecta. Bafta multa.
mumik, am inteles din prima parerea ta, nu cred ca mai e nevoie sa o sustii atata:) no offence..
da, bravo celor care au copiat, nu am nimic impotriva lor, felicitari ca stiu sa se descurce intr-o astfel de lume in care traim. scopul scuza mijloacele nu?iar trierea se va face in viitor, stai linistita.

pe mine ma intereseaza de mine sincer, ca am invatat de am rupt, am si lucrat in acelasi timp, am facut eforturi mari si chiar daca am absolvit anul acesta tot sunt lucruri pe care le-am uitat si le-am reinvatat pt examenul de admitere in barou. de asta sunt furioasa..

schimband oarecum subiectul, zicea cineva ca anii trecuti au dat la contestatii daca mai aveau nevoie de 1 punct sau 0.50..scorurile se aplica la nota me materie (adica pana la obtinerea sfantului 6) sau la medie (adica 7)?
mumik a scris:

Din cei cu care am stat de vorba si pe care i-am auzit inainte si dupa examen parerea mea este ca procentul de promovabilitate este aproape de adevar in sensul ca erau foarte multi care nu invatasera nimic. NIMIC. Foarte multi. Asa ca... faceti memoriu. Si stati linistiti ca daca cineva ar cere anularea examenului am veni noi cei care am lua sa va spunem ca noi am facut la examenul asta si ca nu a fost o surpriza ca am luat pt ca stiam ce si cat am scris si ca nu am pofta deloc sa mai trec prin stresul unui astfel de examen. Asa ca cereti anularea pentru voi. Stiu cel putin o persoana care scrie acum ca vrea sa faca memoriu si cu care am vb pe mesaje private si care mi-au spus ca nu prea au invatat si ca spera sa il ia, etc. Ma enerveaza falsitatea. Vai noi am fost corecti si nu am luat. Si cei care au copiat cu handsfree au fost incorecti si ce noroc. Sa ne gandim asa: cei care au copiat indiferent cum au facut-o au avut mult tupeu sa isi asume riscul de a fi prinsi si dati afara din examen iar cei care nu au copiat nu au avut tupeul sa isi asume un astfel de risc. E o alegere personala pana la urma. Ce ar trebui sa va preocupe este sa faceti tot posibilul sa luati examenul nu sa va fie ciuda pe cei care l-au luat, nu? Asa cred ca e corect pentru toata lumea. Poate a fost vorba si de noroc. Si eu asteptam note mai mari dar nimic nu ma opreste sa fac contestatie si sa cer o recorectare. Insa foarte sincer va spun ca nu mi-au fost inselate asteptarile si mai pot spune ca nu s-a tinut cont de barem. Daca se tinea cont cred ca picau si mai multi.

Bafta celor care vor face sau au facut contestatii si care se gandesc la reusita personala si nu la "moartea caprei vecinului" ca sa zic asa. Lasati falsitatea si luptati pentru propria persoana. Fiecare pentru propria reusita.

eu cred ca tu esti cel putin falsa si ma rezum la atat pentru ca nu doresc sa te insult. nu cred ca s-a pus problema de ciuda. eu una ma bucur pentru cei care au luat indiferent cum. eu am terminat o facultate pe copiat. problema principala este a procentului de 90 % de picati dintre cei care au dat in sala si de corectarea foarte proasta a lucrarilor. lasa-ma sa ghicesc ai dat in amfiteatru ai invatat dar te-ai consultat si cu colegii din jur. ai luat la mustata si te revolti pt ca nu doresti o reezaminare fiindu-ti teama ca ai putea sa nu ai acelasi noroc pentru ca in final acast examen s-a bazat pe noroc si tupeu plus un procent de 20 % care au luat pe merit.
Monik daca tu chiar ai scris eu zic sa stai linistita ca la contestatie o sa se rezolve. Si corectura se face la fiecare lucrare deci la fiecare lucrare o sa primesti ceva in plus si apoi se face iar media si se imparte. Cam asa. In rest nu mi se pare corect sa va referiti in nici un fel la cei care au luat. Indiferent cum au facut-o. Nu e usor sa furi si nici sa iei ceva meritat. Asta as vrea sa sustin. Ca tre sa fiti corecti. Bafta

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura 2008 dalela23 dalela23 am dat si anul trecut examen dar am picat#-o din pacate. anul asta vreau sa dau din nou (am dat la baroul tulcea). am vazut la cineva anul trecut niste ... (vezi toată discuția)
Subiecte barou 2008 ContSters56305 ContSters56305 Eu cred ca ar fi mai bine pentru noi, cei care dorim sa sustinem examenul de admitere in profesia de avocat sa comparam subiectele intre noi. Eu consider ca ar ... (vezi toată discuția)
Admitere baroul prahova ContSters43587 ContSters43587 Sunt interesat sa stiu cam cum s-a desfasurat anul trecut examenul de primire la Baroul Prahova. Mai precis as vrea sa stiu cat de greu a fost si daca s-a ... (vezi toată discuția)