avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 2 plati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

2 plati la intretinere

Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din blocul in care sta prietenul meu mi-a cerut sa-i aduc o adeverinta semnata si stampilata de la asociatia de care tine gasoniera unde stau in mod legal(sunt bagata in cartea de imobil a blocului cu toate datele personale,chiar daca stau cu chirie) pentru a nu fi nevoita sa ma treaca la intretinere si la apartamentul prietenului meu. Seful de scara si secretara de la administratia blocului in care locuiesc au semnat, dar seful de asociatie refuza sa-mi puna stampila pe motiv ca nu intra in atributiile lui si pt ca nu stie c o sa fac eu cu acea adeverinta, kiar daca eu i-am explicat cat se poate de frumos motivul... Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:08, 31 August 2008
adm. a scris:
Trebuie tinut cont de un singur lucru ca asociatia de proprietari desi este persoana juritica nu este o institutie care sa aiba si alte venituri din care sa-si poata acoperii cheltuielile, deci pentru a elibera adeverinta ceruta de d-voastra comitetul executiv trebuie sa aiba acordul membrilor asotiatiei din care sa rezulte ca sunt dispusi sa plateasca eventualele cheltuieli facute de d-voastra pe perioada cat locuiti in acel bloc (ocazional).

Deci pe langa faptul ca n-ati inteles situatia, mai si spuneti prostii! Daca o persoana locuieste mai putin de 15 zile intr-un apartament, nu plateste intretinere! Pe langa faptul ca domnisoara in cauza nu a solicitat scoaterea de la intretinere, desi poate avea acest drept, in calitate tocmai de administrator de asociatie ne aratati cat de gresit ati inteles sa aplicati legea?!
Persoana care a solicitat adeverinta are nevoie la blocul unde locuieste prietenul dumneaiei pentru a nu
fi trecuta la intretinere ( cel putin asa scrie dumneaiei).
Ce alt interes ar avea adm. de la blocul prietenului domnisoarei de a cerut adeverinta, la ce ii foloseste asociatiei respective o asemenea adeverinta . Din cate stiu eu as. de proprietari nu este politia sa ceara cartea de imobil sa verifice un locatar. Inteleg rostul eliberarii unei adeverinte de la o asociatie daca aceasta ii folosea persoanei in cauza la scoala s-au facultate ,etc. NU PENTRU SCOATEREA DE LA INTRETINERE DE LA ALT BLOC UNDE LOCUIESTE OCAZIONAL.
Rog autor ANDREEALISIEVICI sa imi indice si mie legea unde se stipuleaza ca o persoana poate sa locuiasca in alt bloc (ocazional), sa stea cu chirie in alt bloc si sa plateasca intretinerea dupa cum are d-neaiei chef .
caz tipic andreea cu acel gen de administrator....de care s-a mai vorbit aici pe forum
deci....
Domnule administrator,
In calitatea de proprietar sa zicem a 2 apartamente pe care nu vreau sa le folosesc (vreau sa le conserv) evident ca pot cere de la asociatiile celor 2 blocuri unde se afla apartamentele sa ma scoata de pe lista de cheltuieli ca doar trec odata pe luna sa vad ce se mai intampla nu? Faptul ca eu aleg sa stau cu chirie intr-o garsoniera este optiunea mea domnule administrator nu? Nu imi interzice nici o lege in lumea asta. Daca as avea un apartament la Londra inchiriat si le-as lasa pe astea de aici cum ar fi? :))
IN cazul de fata si administratorul de la asociatia care a cerut a adeverinta a cam exagerat (ca si dvs. de altfel :D) pentru ca era suficient o declaratie pe propria raspundere. Poate respectiva persoana se ducea si facea turul Europei pe bicicleta si atunci vedeam eu ce act mai cerea :).
adm. a scris:
Ce alt interes ar avea adm. de la blocul prietenului domnisoarei de a cerut adeverinta, la ce ii foloseste asociatiei respective o asemenea adeverinta .

Domnule, chiar nu intelegeti ca nu se pune problema interesului administratorului aici? E interesul locatarului, pe care administratorul e OBLIGAT sa il respecte. Nu conteaza pentru ce ceri adeverinta! Asociatia e obligata sa o dea! Platesc la intretinere, trebuie sa mi se dea o dovada ca e asa.Punct. Adeverinta nu foloseste niciodata asociatiei, ci solicitantului, iar dvs, daca refuzati asa ceva, comiteti un mare abuz!

Din cate stiu eu as. de proprietari nu este politia sa ceara cartea de imobil sa verifice un locatar.

Ce legatura are asta? Asociatia trebuie sa tina cartea de imobil si gata.

Inteleg rostul eliberarii unei adeverinte de la o asociatie daca aceasta ii folosea persoanei in cauza la scoala s-au facultate ,etc. NU PENTRU SCOATEREA DE LA INTRETINERE DE LA ALT BLOC UNDE LOCUIESTE OCAZIONAL.

Asta pentru ca in gandirea multora iti trebuie si scop pentru eliberarea unei adeverinte. Adeverinta nu produce alt efect decat ca certifica un fapt foarte adevarat: platesc la asociatia unde locuiesc. Ce fac cu aceasta dovada a unei prestatii personale ma priveste, pot s-o pun in rama daca vreau, dar e treaba mea. Asociatia e obligata sa elibereze adeverinta indiferent de motiv!

Rog autor ANDREEALISIEVICI sa imi indice si mie legea unde se stipuleaza ca o persoana poate sa locuiasca in alt bloc (ocazional), sa stea cu chirie in alt bloc si sa plateasca intretinerea dupa cum are d-neaiei chef .

Ei, tot n-ati inteles! #-o Nu plateste unde are chef, asta i-ati recomandat chiar dvs, prin nebunia cu plata o luna si o luna la fiecare asociatie... Ea plateste acolo unde locuieste cu titlu permanent. V-am mai spus mai sus ca legea prevede obligatia platii numai daca persoana locuieste mai mult de 15 zile. Daca inca n-ati aflat asta, dar sunteti administrator, e chiar grav.

PS: se scrie "dumneaei", fara i.
buna ziua! in aceeasi situatie sunt si eu.locuiesc singura intr un imobil .prietenul meu locuieste cu chirie in alt imobil. presedinele asociatiei de care apartin eu l a pus la intretinere pe prietenul meu ,deci suntem 2 pers la intretinere,cu toate ca a adus adeverinta de la asociatia de care apartine.presedintele nu vrea nici in ruptul capului sa scada o persoana la intretinere.am toate actele doveditoare ca prietenul meu locuieste acolo,insa......
ce e de facut?prietenul meu vine aproape in fiecare zi la mine si uneori innopteaza...poate 10-15 zile pe luna.ce lege se aplica acum?cea cu maxim 15 zile sau cea ca o persoana nu poate fi trecuta la intretinere in 2 locuri in acelasi timp?

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii Marian.b13 Marian.b13 Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Legea privind..... lilianaG lilianaG va rog, daca poate cineva sa-mi spuna unde pot gasi legislatia..... vreau sa stiu modul in care se scoate o pers de la cheltuielile comune in cazul in care ... (vezi toată discuția)