avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 2 plati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

2 plati la intretinere

Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din blocul in care sta prietenul meu mi-a cerut sa-i aduc o adeverinta semnata si stampilata de la asociatia de care tine gasoniera unde stau in mod legal(sunt bagata in cartea de imobil a blocului cu toate datele personale,chiar daca stau cu chirie) pentru a nu fi nevoita sa ma treaca la intretinere si la apartamentul prietenului meu. Seful de scara si secretara de la administratia blocului in care locuiesc au semnat, dar seful de asociatie refuza sa-mi puna stampila pe motiv ca nu intra in atributiile lui si pt ca nu stie c o sa fac eu cu acea adeverinta, kiar daca eu i-am explicat cat se poate de frumos motivul... Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:08, 31 August 2008
E o singura lege, care prevede ca obligatia de a trece o persoana la intretinere exista numai daca sta mai mult de 15 zile. Fa cerere scrisa sa il scoata, cu motivare, si cere raspuns in scris. Daca tot refuza, va trebui sa actionezi in judecata daca nu suporti masura...
cred ca problema se rezolva cel mai simplu daca va casatoriti, valabil in ambele cazuri :))
Chiar nu inteleg de ce nu va da adevrinta. Adresativa in scris presdintelui de asociatie. Acesta e obligat sa va raspunda in 5 zile.
Daca exista apometre si alte contoare nu vad ce consum se produce.
Inca din regimul comunist exista aceasta problema.

Stimata doamna, aveti dreptul de a plati intretinerea intr-un singur loc in functie de cele 15 zile aratate mai sus.

O persoana are dreptul de a plati ceea ce consuma.Nu este vorba numai despre o obligatie juridica, ci si de drepturi.Daca acea persoana nu consuma nimic si nu locuieste in acel loc de ce ar trebui sa plateasca un consum ?
Exista anumite cheltuieli la cotele de intretinere care trebuie achitate oricum de proprietarul apartamentului conform legii, dar nu mai mult de atat.
Incercati sa mergeti cu un avocat acolo care sa discute cu administratorul asociatiei de prop la modul serios.
Unii administratori sunt foarte incapatanati si poate ca aceasta ar putea fi o cale de rezolvare a problemei fara judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
Cand administratorul e priceput, elibereaza adeverinta pe baza unui zambet. Ea nu va fi acceptata de un alt administrator priceput.
am si eu o mica nelamurire.... daca am 2 apt., ambele cu contoare de apa, caldura, gaze, curent, si ziua stau intr-unul(cu parintii), iar noaptea in celalalt(in care nu mai locuieste nimenil) .... daca platesc deja intretinere la unul dintre ele si administratorul celuilalt bloc vrea sa ma treaca si la celalalt apt..... avand in vedere ca stau mai mult de 15 zile in fiecare, se poate intampla sa platesc intretinerea la ambele?

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii Marian.b13 Marian.b13 Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Legea privind..... lilianaG lilianaG va rog, daca poate cineva sa-mi spuna unde pot gasi legislatia..... vreau sa stiu modul in care se scoate o pers de la cheltuielile comune in cazul in care ... (vezi toată discuția)