3) Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind unele propuneri referitoare la recrutarea şi formarea iniţială a judecătorilor şi procurorilor. Planul operaţional de realizare a strategiei de resurse umane, revizuit. Soluţia:
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de conţinutul notei direcţiei de specialitate sus-menţionate şi de Planul operaţional de realizare a strategiei de resurse umane, revizuit.
De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca propunerile privind îmbunătăţirea recrutării şi formării iniţiale a magistraţilor şi Planul operaţional de realizare a strategiei de resurse umane, revizuit să fie puse în dezbatere publică.:O
conform noului CPP
(4) Măsurile preventive sunt:
a) retinerea;
b) controlul judiciar;
c) controlul judiciar pe cautiune;
d) arestul la domiciliu;
e) arestarea preventivă.
ca sa va faceti idee de ce va asteapta:
Art. 203. - (1) Măsura preventivă prevăzută în art. 202
alin. (4) lit. a) poate fi luată faÑă de suspect sau inculpat de
către organul de cercetare penală sau de către procuror, numai
în cursul urmăririi penale.
(2) Măsura preventivă prevăzută în art. 202 alin. (4)
lit. b) si lit. c) poate fi luată faÑă de inculpat, în cursul
urmăririi penale de către procuror, în procedura de cameră
preliminară, de către judecătorul de cameră preliminară, iar în
cursul judecăÑii de către instanÑa de judecată.
(3) Măsurile preventive prevăzute în art. 202 alin. (4)
lit. d) si lit. e) pot fi luate faÑă de inculpat, în cursul urmăririipenale, de către judecătorul de drepturi si libertăÑi, în
procedura de cameră preliminară, de către judecătorul de
cameră preliminară, iar în cursul judecăÑii, de către instanÑa de
judecată.
(4) Organul de cercetare penală si procurorul dispun
asupra măsurilor preventive prin ordonanÑă motivată.
(5) În cursul urmăririi penale si al procedurii de cameră
preliminară, judecătorul de drepturi si libertăÑi sau, după caz,
judecătorul de cameră preliminară se pronunÑă asupra
cererilor, propunerilor, plângerilor si contestaÑiilor privitoare
la măsurile preventive în camera de consiliu, prin încheiere
motivată.
(6) În cursul judecăÑii, instanÑa de judecată se pronunÑă
asupra măsurilor preventive prin încheiere motivată.
(7) Încheierile pronunÑate de judecătorul de drepturi si
libertăÑi, de judecătorul de cameră preliminară sau de instanÑa
de judecată se comunică inculpatului si procurorului care au
lipsit de la pronunÑare.
Salutare! Am o senzatie de " nicicum"...Nu sunt genul optimist, nu vad niciodata partea plina a paharului, de cele mai multe ori nu vad nici paharul, daca nu e perfect, dar e o situatie pe care nici unul dintre noi nu a prevazut-o. Erau zvonuri ca se schimba procedura, ca se prelungeste pregatirea, ca se modifica statutul noilor magistrati ,ca sigur se face, ca nu se mai face, ( asta nimeni dintre noi nu a crezut-o), si s-a intamplat ce era mai rau: un singur examen anul viitor, si ala in toamna dupa care coduri, care intra in vigoare de cand...ca o speta care cuprinde toate institutiile de drept...=D>.Nu este nimic de facut, e ceva la care te supui, ca nu se schimba...
Acuma, eu care nu vad " nici paharul", ma gandesc ca , lasand la o parte incertitudinile legate de schimbarea legislativa, ar putea iesi ceva bun din asta, si anume, se poate ca aceasta schimbare sa fie doar o " reunire" a celor doua examene ( de toamna si de primavara) de pana acum, adica in loc de cam 2x100 locuri pe sesiune, sa fie 1x200 locuri pe an, si cum candidatii sunt cam aceiasi, poate fi mai usor sa fii intre primii 100 decat intre primii 50.
Modificarea poate fi data si de examenul suplimentar INM din ianuarie...Ma tenta sa ma inscriu, dar mi-am zis sa nu-mi risipesc energia, ca din ianuarie e putin pana in martie...:(
Scimbarea de coduri incurca rau lucrurile, drept pentru care devine util sa invatam dupa carti, asimiland firul rosu, fara a insista pe invatarea codurilor ( oricum nu eram in stare de asta #-o), iar cand se limpezesc lucrurile, sa nuantam cu codul, vechi sau nou, toti candidatii vom fi in aceeasi situatie, indiferent cand se produce schimbarea.
Si m-am lungit cam mult, dar cu cine sa vorbesc, daca nu cu voi?