avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
daxia, raspunsurile tale sunt corecte:thumbup:
si acum nedumeririle mele:
I. G. Boroi, Drept civil, p. generala, pag. 194 " actele de administrare, in masura in care nu sunt lezionare, pot fi incheiate de minorul cu capacitate de exercitiu restransa fara a fi nevoie de incuviintarea prealabila a ocrotitorului legal"-stiu ca spune in masura in care nu sunt lezionare, de unde as putea deduce per a contrario, ca cele lezionare ar trebui incheiate cu incuviintarea prealabila, dar cumva nu-mi suna bine, daca inchei un ajc si stiu ca e lezionar, de ce il mai inchei ?

II. aceeasi carte, pag 197 " unele acte juridice sunt esentialmente afectate de modalitati,de exemplu, contractul de imprumut...", si oricum, imprumutul trebuie restituit intr-un termen, chiar daca e incert, deci eu il vad inseparabil de modalitati...

dupa ce carte ai facut realele? eu am Boroi-selectiv, si mai am niste vechituri de cand eram la scoala ( Pop Liviu)- cand ma gandesc la servituti ma ia cu lesin- nu le-am stiut niciodata...
vreau sa ies maine la vanatoare prin librarii, sa vad ce mai gasesc...
am vazut ca ti-ai comandat o carte de procedura, cum e?
Surprize surprize....
[ link extern ] /
[ link extern ]
a doua este o reditare a editiei precedente
buna dimineata!:bow:
realele sunt de Valeriu Stoica; au cam 500 pag.:D, dar dupa ce treci prin ea...=D>
eu am gasit-o in librarie...
eu am cartea de reale a lui Barsan ... nu e extraordinara dar altceva nici nu mai cumpar ...
:((eu nu am mai citit nimic...
"inca pun ceapa, morcovii...etc, copcesc via...X-("
mama vine abia saptamana viitoare...
trebuie sa ma regrupez...si sa ma scol iar de la 5...ca dupa cum se vede pe "restul lumii" o doare in cursul saptamanii#-o

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)