avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
Uite acilica unul langa altul se vede cel mai bine subtila diferenta....

Traficul de influenţă (art. 257 Cod Penal)
Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoana care are influenta sau lasă sa se creadă ca are influenta asupra unui funcţionar pentru a-l determina sa facă ori sa nu facă un act ce intra in atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.

Legea 78/2000 – art. 6 indice 1
(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, de daruri ori alte foloase, direct sau indirect, unei persoane care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar, pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.
merci frumos! :bow: da...chiar e subtila diferenta...
la prima este "vanzarea de influenta", la a doua este "cumpararea de influenta"
rexone a scris:

merci frumos! :bow: da...chiar e subtila diferenta...
la prima este "vanzarea de influenta", la a doua este "cumpararea de influenta"

viitorul cod penal prevede la art. 292 cumpararea de influenta la capitolul Infr. de coruptie, care mai cuprinde luarea si darea de mita, traficul de influenta:P
Buna, ce faceti?
Gata programul administrativ?
Eu am citit " otaruca" si dupa aia....m-am uitat la desene :) " frumoasa si bestia"...mi-a placut f mult!
Si stiti ce am mai facut?
Am recitit unele din postarile de pe vechiul topic, cele din preajma examenului din toamna....e, melancolia asta....
Petra, Larissa si Syl au luat examenul...
Magiunel m-a lasat in ceata, dar cred ca incep sa inteleg situatia lui....
Restu', ne-am regrupat pe-aici, cu sperante mari si multe in suflet....
Pe la voi vine primavara? Pe-aici ploua si e urat-da' nu ma mira...
S-aveti o sambata frumoasa in continuare!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
ContSters179856, utilizator
:">
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
carmen_miron, utilizator

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)