eu fac de toate ... grile, jurisprudenta... strig la copiii :foottap: ...
1 e D - la A daca e asupra naturii actului - e eroare obstacol fiind distructiva de vointa, deci mai mult decat eroare viciu de consmitamant, la actele bi sau multilaterale e suficient sa fie o singura parte in eroare
2 e C la B, pana in momentul implinirii conditiei suspensive transferul proprietatii nu opereaza
3 ok
4 e B, nulitatea relativa nu e obligatoriu sa fie confirmata numai expres
5 ok
... si poate mai merge un calup asa printre altele :P
26 Cel care s-a îmbogăţit fără justă cauză trebuie să restituie:
A. atât cât a pierdut cel al cărui patrimoniu s-a diminuat
B. numai dacă îmbogăţirea lui a fost cauza diminuării unui patrimoniu
C. cu excepţia cazului în care este lipsit de capacitate de exerciţiu
D. niciuna din variantele de mai sus
27 Invocarea clauzei penale:
A. nu poate fi făcută de cel care beneficiază de un pact comisoriu de ultim grad
B. poate fi făcută în cazul executării cu întârziere numai dacă termenul era esenţial
C. scuteşte pe creditor de sarcina de a dovedi condiţiile răspunderii contractuale
28 Desfiinţarea unei vânzări pe calea acţiunii pauliene:
A. nu poate fi cerută atunci când imobilul a fost vândut în interiorul perioadei de inalienabilitate legală
B. se poate obţine ori de câte ori terţul dobânditor ştia sau trebuia să ştie situaţia juridică reală a imobilului vândut
C. profită tuturor creditorilor chirografari ale căror creanţe au o scadenţă anterioară creanţei creditorului reclamant
29 Cesiunea de creanţă:
A. nu poate fi atacată de creditorii chirografari ai cedentului dacă a devenit opozabilă ca urmare a acceptării prin
înscris autentic
B. conferă cesionarului dreptul de a pretinde debitorului cedat valoarea nominală a creanţei
C. îl exonerează pe cedent de răspunderea pentru orice evicţiune, dacă nu se prevede altfel
30 Subrogaţia legală:
A. produce efecte de la data hotărârii judecătoreşti
B. stinge obligaţia iniţială şi o înlocuieşte cu aceea a debitorului faţă de terţul plătitor
C. operează în favoarea fidejusorului care execută obligaţia principală
dupa cum vezi nu ma pot nici concentra, nici gandi...:( sunt setata pe societati comerciale :D trebuie sa termin, sa ma apuc vreodata si de proc.civ.! am facut si Beian vs.Ro...si sunt cam asa #-o
30. c
26 a,b
27.c
29 b
eu nu reusesc sa ma mai mobilizez.
stau in pat si incerc sa-mi scot din minte flashurile accidentului.cred ca va trebui sa consult un psiholog...cand inchid ochii simt izbitura.nu am avut chef nici sa ies afara din casa...
...si probabil dobitocul va lua cu suspendare, caci medicul legist nu va considera leziunile mele fizice mai grave de 10 zile, ca cele psihice nu le poate vedea, nu?!
Buna seara iubitorilor de animale si posesorilor lor.
Am intrat si eu in casuta voastra fiind foarte suparata asta seara....
Sunt proprietara unor caini de rasa, pe care ii cresc la apartament. Asta seara am iesit la plimbare cu ei, si merg de obicei pe un teren viran , in spatele unei scoli cu ei. Rasa pe care o am este o mare iubitoare de copii si afectiunea este reciproca...Ca atare am iesita insotita de trei dintre copiii care imi iubesc cainii.... Atmosfera...joc cu mingea...ehe...toate erau cat pe ce sa fie armonioase, pana cand a aparut un nene.... Un nene de vo 100 si ceva de kilograme cu par valvoi si sifonat ca nu imi tin cainii in lesa si ca nu poarta botnita .... Cainii mei nu se incadreaza intre rasele cele mentionate pentru agresivitate, si nu musca nici daca i-as ruga frumos (din pacate...)... Unul dintre caini, puiut la 4 luni, se duce bucuros foc la nenea, el incepe sa se isterizeze si din pacate l-a lovit urat cu pumnul lui cel mare in cap.... Catelului i-a dat sangele pe gura, mie imi venea sa il sugrum, a iesit circ si am trait unul din momentele in care intradevar mi-a parut rau ca nu mi-am educat cainii spre agresivitate. .... El nici una nici alta scoate o prastie din buzunar si o pregateste pentru a le lovi. Interesant a fost de ce avea acea prastie la el in buzunar ? M-am apropiat de el cu ceilalti doi (si am avut noroc ca am micsorat distanta ca tintise prastia spre capul celui de al doilea caine) si am inceput sa racnesc si eu la el ce are cu animalul si de ce mi-l loveste ca am sa chem politia...
El ca o cheama si el, eu ca o chem si eu, si tot asa...
Nenorocul meu este ca nu luasem telefonul la mine ca sa pot anunta.
Ulterior am aflat cum se numeste acest om si doresc sa ii fac reclamatie la politie. Sncera sa fiu as fi preferat sa ma loveasca pe mine dar nu pe puiutul asta...
Copiii au ramas si ei foarte afectati de bestialitatea omului .
Reusesc sa dau tuturor un sfat bun atunci cand vine vorba despre un animal, dar eu acum chiar simt ca am clacat...
Astfel ca citind legile nu am descoperit decat sanctiuni care se aplica proprietarilor de animale pentru rele tratamente sau cruzimi, dar nicidecum nu reusesc sa dau de legea care ii sanctioneaza lui actul. O lege care sa sanctioneze brutalitatea oricarui cetatean fata de animale, nu doar a proprietarilor...Stiu ca trebuie sa indrept reclamatie impotriva lui in doua directii: DSV si politie.
Va rog, un sfat pentru reclamatia facuta la politie? Ce lege, articol il sanctioneaza?
Multumesc