avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
daxia0022 a scris:

Scarlet24 a scris:

daxia0022 a scris:

hello omule lup :D ... oboseala si la mine se resimte categoric ... eu nu prea am cum sa ma retrag ... copiii si serviciul ma fac sa merg inainte fara nici un fel de pauza.
Cu cititul sau mai bine zis recititul merg inainte dar intr-un ritm mai lent :sorry:
La fel merge si la mine repetatul.....incet....dar de saptamana viitoare sper sa fie mai bine. Joi voi av ea un proced personal de-al meu si sincer.....sunt cam gandita cu privire la ce si cum va fi
Apoi, invatatul va merge cu motoarele la maxim, numai sa stiu ce va fi joi:(

e ceva cu banca cumva? eu am pierdut in prima instanta, astept motivarea ca nu prea inteleg ce a fost in capul onoratei instante :O
Nu, e vorba de divort
blaze a scris:

Scarlet24 a scris:

Infractiunea de santaj:
a. se retine in cazul in care o persoana constrange pe alta sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul
b. se consuma in momentul in care are loc constrangerea prin violenta sau ameninare
c. se retine in cazul in care o persoana constrange, prin orice mijloace, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos banesc, pentru sine sau pentru altul

Autorul da ca raspun corect varianta b. De ce nu e corect si a?

=============================================================
T.Toader subliniaza la latura obiectiva a infractiunii de santaj:" constrangerea trebuie sa fie exercitata prin violenta sau amenintare", cred ca lipsa acestei formulari din enunt este cea care determina ca enuntul sa fie incomplet, asa cum observa wolfman mai devreme. La al 2 constrangerea este numai prin amenintare, de unde , probabil lipsa precizarii in ce mod se face constrangerea determina ca enuntul a) sa nu fie complet. Desi e usor sa cazi in capcana si s-o rasjudeci...cand am citit speta imi facea cu ochiul si raspunsul a) , am vazut apoi intrebarea ta si am mers la carte...acum pare logic...dar nu sunt sigura ca intr-o testare n-as fi ales si a), si mi-e ciuda...
Da, acum imi dau seama ca ai perfecta dreptate. Desi....in conditii de examen, sub stres, probbail ca am fi tentati sa bifam si varianta a.Mai bine gresim acum si intelegem unde am gresit decat sa gresim la examen
Asa este, si cred ca azi a invatat ceva: la infractiunea de santaj in textul de lege, se precizeaza modul in care se realizeaza constrangerea, fie in forma de baza fie agravata, trebuie sa fie violenta sau amenintare, sau numai amenintare, chiar si la forma din legea speciala, cu combaterea coruptiei. Adica ,la santaj, constrangerea nu poate fi " in orice mod".
Mi-ar place sa pot fixa in felul acesta continutul fiecarei infractiuni...am o problema serioasa cu asta, nu pot memora definitii, si nu stiu nici pe departe continutul infractiunii cu toate detaliile, pentru a face diferente intre forme de baza si forme agravate, decat la foarte putine infractiuni...
blaze draga daca puteam retine asa definitiile cum zici tu (nici eu nu pot memora e un defect ... sau poate o calitate) azi ma pregateam de psihologic :((
s-a afisat ordinea de zi a csm-ului - deocamdata nu a aparut programarea examenelor pe anul 2011 - speram ca saptamana viitoare sa fie... sa ni se ia si piatra asta de pe inima ...
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)
Epigrama interactiva ContSters109653 ContSters109653 Remaniere Bine-ar fi sa ne mutam, Sa schimbam topicu'-ndata. Ca daca recidivam... Gasim usa incuiata ! Poate nu sunt inspirata Dar patita (deseori ... (vezi toată discuția)
Speta caini agresivi ContSters61392 ContSters61392 Un batran de 70 de ani era platit de trei luni sa dea de mancare la 4 caini rasa ciobanesc ce asigurau paza unei locuinte ce apartine unui cetatean ce nu ... (vezi toată discuția)