avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011

Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am trecut in contract perioada de proba de 90 de zile.Am angajat azi o salariata, am introdus-o in revisal conform legii cu o zi inainte de inceperea activitatii, iar a doua zi nu s-a mai prezentat la munca.Ma pot folosi de perioada de proba si sa ii incetez cim-ul prin notificare conf art 31 alin 4, iar in revisal sa ii incetez in baza aceluiasi articol?Aceea notificare trebuie semnata si de salariata respectiva?....ar fii mai greu ca nu dau de ea, dar nu stiu cum se procedeaza legal.
mihabucur76 a scris:

Am trecut in contract perioada de proba de 90 de zile.Am angajat azi o salariata, am introdus-o in revisal conform legii cu o zi inainte de inceperea activitatii, iar a doua zi nu s-a mai prezentat la munca.Ma pot folosi de perioada de proba si sa ii incetez cim-ul prin notificare conf art 31 alin 4, iar in revisal sa ii incetez in baza aceluiasi articol?Aceea notificare trebuie semnata si de salariata respectiva?....ar fii mai greu ca nu dau de ea, dar nu stiu cum se procedeaza legal.

Da, va puteti prevala de dispozitile art.31 alin.3 C.mun. ... notificarea nu trebuie semnata si de salariata , insa dvs aveti obligatia de a-i comunica decizia de incetare a c.i.m.
Nu e nevoie de semnatura salariatei. II incetati CIM cu data angajarii.
Ii incetez prin notificarea respectiva si ii fac si decizie?sau este necesara doar notificarea?
Si inca o intrebare va rog....se pot trece si mai putine zile ca perioada de proba in cim sau este obligatoriu 90?
Multumesc
1. Este suficenta notificarea ... nu trebuie sa se mai faca si decizie de incetare.

2. In c.i.m. se poate trece si o perioada mai mica de proba ... legea prevede durata maxima.

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)