Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Am o nelamurire.
Am fost la ITM sa-mi ridic carnetele ( depuse pentru certificare ) si mi s-a spus ca trebuie sa fac adeverinte pentru toti salariatii care nu au carnete de munca, sa le inregistrez contractul de munca si toate modificarile la contract, apoi sa le inchid conform decretului 92/1976 si sa le duc la ITM pentru certificare.
Nu este reglemantata nicaieri aceasta obligativitate ... Decretul nr.92/1976 se refera la carnete de munca si nu la adeverintele de vechime.
De exemplu, mie mi s-a recomandat de catre inspectorul ITM sa fac aceste adeverinte intrucat este mult mai bine ca o parte din aceasta activitate sa fie certificata de actre ITM.
Oug nr.123/2010
Cornel Vasile
Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane
maria60
Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)