Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Stimati domni si stimate doamne lucratori in domeniul resurselor umane (si nu numai), stimati colegi:
Am urmarit in mare subiectul si sunt cam in ceata cu ce va urma de la anul.
Acum ceva timp exista o propunere de introducere a unor "carduri" pe care sa fie inregistrata activitatea angajatului. Un fel de carnet de munca electronic. Mi se pare ca se incerca un fel de copie a sistemului italian (?!).
Credeti ca ar fi viabil un astfel de sistem?
Ca evidenta asta din Revisal mie mi se pare putin cam incompleta. Si daca se mai intampla si vreo nenorocire cum au patit niste amici ai mei - sa ia foc serverele cu date .... multi o sa alerge dupa adeverinte si acte saptamani intregi.
Ce ne rezerva in realitate anul 2011 in materie de resurse umane?
nimar:
1. Am avut impresia ca spuneti ca sunt prea mari amenzile pentru angajatori.
2. Important este ca activitatea ITM, cea de control, sa se faca cu simt de raspundere si sa se aplice legea indiferent de cine este angajatorul si din ce partid face parte.
3. Eu sunt cam sceptic privin controalele facute de ITM (am o experienta bogata). Cu cat amenda este mai mare cu atat si spaga este mai mare.
4. Corpul de control al ITM trebuie sa fie format numai din profesionisti, oameni corecti si cinstiti. Dar, asa va fi?
padure fara uscaturi nu exista ..... nu toti inspectorii ITM sunt corupti ...:( ... ceea ce se spune despre acest corp de control este partial adevarat ... mai bine ar fi sa exista o legislatie clara si sa nu mai apara confuzii si interpretari eronate ale prevederilor legale fara vreun inteles.
Domnilor:
Atat timp cat unii salariati bugetari si cu functii de raspundere nu isi vor asuma si responsabilitatea pentru ceea ce fac nu vom ajunge nicaieri!!!
Stiu cel putin un caz real in care o functionara din cadrul unei administratii financiare a refuzat semnarea unui document pe motiv ca nu fusese redactat/intocmit de domnia sa ceea ce a condus la obligarea persoanei ce a intocmit acel document sa il si semneze.
Prin urmare atat timp cat se arunca vina de la unul la altul nu cred ca vom ajunge undeva!!!
Oug nr.123/2010
Cornel Vasile
Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane
maria60
Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)