avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011

Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
La c.i.m. se va da numar intern .. numarul care se dadea de catre ITM nu constituia o conditie ad validitatem a c.i.m.

C.i.m. ii dati numar intern si il transmiteti prin Revisal.
Inca nu s-a abrogat Legea 130/1999.
Parerea mea este ca deocamdata actele se depun in continuare la ITM asa cum s-a procedat pana acum.
E foarte interesant cum abrogarea decretului 92/1976 da mai multe batai de cap decat daca s-ar fi abrogat Legea 130/1999.
Carnetele ar fi trebuit desfiintate demult, cam atunci cand a aparut si noul Cod al Muncii. Desfiintarea carnetelor nu duce la renuntarea de a depune actele la ITM.
Ultima noutate este ca acest revisal ce trebuie sa sufere niste modificari pentru a renunta la Legea 130/1999 a fost conceput de o firma ce detine toate drepturile asupra acestuia. Dar la ora asta fima nu mai exista, asa ca......ne multumim cu ce avem. Si poate tocmai de aceea nu se vorbeste inca nimic despre abrogarea acetei legi, pe langa motivul ca desfiintarea compartimentului evidenta munci din cadrul ITM-urilor ar duce la o crestere a numarului de someri.
Asadar, cred ca angajatorii care ignora din 01.01.2011 Legea 130/1999 o fac cu bunastiinta si vor suporta consecintele.
cristina_b a scris:

I
inca nu s-a abrogat Legea 130/1999.
Parerea mea este ca deocamdata actele se depun in continuare la ITM asa cum s-a procedat pana acum.

Din moment ce ITM are instructiuni in acest sens, si nu va mai avea nici macar un ghiseu unde sa faci asta, cred ca nu mai cum sa ma faci aceasta inregistrare...

Ultima noutate este ca acest revisal ce trebuie sa sufere niste modificari pentru a renunta la Legea 130/1999 a fost conceput de o firma ce detine toate drepturile asupra acestuia. Dar la ora asta fima nu mai exista, asa ca......

HA HA HA !!! Asta e cea mai tare chestie! Pe bune? Nu mai exista firma creatoare de REvisal? :rofl:
I like it!
nu-i nimic, se va gasi cu siguranta o firma la fel de buna sa faca ce trebuie in continuare :) Pe banii statului, se gasesc intotdeauna cele mai bune solutii B-)

Asadar, cred ca angajatorii care ignora din 01.01.2011 Legea 130/1999 o fac cu bunastiinta si vor suporta consecintele.

Probabil se va abroga si 130.
sau va deveni caduca.
Eu nu mi-as face probleme, nu cred ca va exista vreo consecinta din acest pdv
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Evident ca se va gasi o firma: o firma "simpatizanta"a PDL-ului ,nu ???
@ grace_r: logic, asa este- se vor desfiinta ghiseele, dar daca luam in calcul ca ceea ce a primit ITM-ul sunt doar niste instructiuni eu zic sa asteptam sa vedem ce se intampla concret cu legea 130/1999. sincera sa fiu, pana nu vad ca scrie negru pe alb abrogata, trebuie sa o consider valabila si mai mult decat atat, cu riscul de a ma repeta, cine nu o va respecta va fi sanctionat.
la fel de contrariati erau angajatorii cand a aparut revisal-ul. unii credeau ca din moment ce au transmis revisalul la angajare nu mai era necesara prezentarea contractului de munca, sau invers, daca s-au depus actele privind incetarea raportului de munca ce rost mai avea transmiterea revisalului din moment ce actul se trece in cartea de munca! a fost necesara o perioada foaaaaarte indelungata de timp (si va mai trebui inca) sa inteleaga notiunea de revisal si la ce este bun.
poate ca nu e rau ca se merge in parale, l HG 161/2006 cu Legea 130/1999. Va fi necesar ca si angajatorii sa se obisnuiasca cu ceea ce va fi ITM-ul ca si activitate de control. sa nu fiu inteleasa gresit, atributiile de control le-a avut si pana acum doar ca se pune problema unei modificari in acest domeniu.
Trebuie doar sa avem rabdare.

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)