avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011

Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din discutiile purtate pe forum - sectiuni diferite - , se pare ca anumite ITM-uri tin ascunse informatiile furnizate de catre I.M. in legatura cu activitatea lor dupa 01.01.2011.
In 19.11.2010, Inspectia Muncii a emis anumite instructiuni de lucru catre ITM-uri u privire la activitatea acestora pana la 30.06.2011.
freeelis a scris:

Din discutiile purtate pe forum - sectiuni diferite - , se pare ca anumite ITM-uri tin ascunse informatiile furnizate de catre I.M. in legatura cu activitatea lor dupa 01.01.2011.
In 19.11.2010, Inspectia Muncii a emis anumite instructiuni de lucru catre ITM-uri u privire la activitatea acestora pana la 30.06.2011.

Buna seara! mi-ati starnit curiozitatea si am cautat instructiuni de lucru catre ITM-uri u privire la activitatea acestora pana la 30.06.201, dar se pare ca nu sunt publice. Singurul comunicat pe care l-am gasit pe site-ul ITM Bucuresti este cel emis sub nr. 69079 / 22.11.2010 prin care se comunifa faptul ca nu se mai primesc cereri de prelungire a aprobarii pentru anul 2011. Restul sunt TOP SECRET!!! Surprize, surprize.....
Din ce stiu eu, instructiunile acelea se refera mai mult la "adaptarea" ITM-ului la noile conditii.
Predarea cartilor de munca tinute de ITM pt firme se va face prin firmele angajatoare, care vpr prelua CM pe baza unui PV de la ITM si le vor preda angajatilor.
Predarea CM va fi planificata si fiecare firma va primi un numar de ordine cumva, cand va merge sa ridice CM de la ITM.
Actiune de predare a cM se prevede a fi finalizat pana la 30 martie, si doar exceptiiile sa fie finalizate pana la 30 iunie.
Se mentioneaza si textul mentiunii finale in cartea de munca (nu am retinut-o, dar daca vreti o sa revin)

Personalul ITM care tinea evidenta CM si evidenta CIM, nemaiavand sarcini , va fi daca se poate redsitribuit intern.
ITM va efectua deacum doar controale si va mai tine in evidenta Revisalul.

Asta este informatia primita de mine.
Mai este altceva de interes in acele instructiuni?
Actiunea de predare a carnetelor de munca se face pana la 30.06.2011 ..... pana la 31.03.2011 trebuie sa fie certificate si contrasemnate pentru legalitate inscrierile efectuate in carnetele de munca.

Inscrierea in carnetul de munca va fi :
coloana 3 : Se abroga dispozitiile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca

coloana 7 : art.298 alin.3 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii cu modificarile si completarile ulterioare.
Am inteles ca se desfiinteaza partea de evidenta muncii dar daca pe data de 04.01.2011 am de facut o angajare ? o incetare? unde ma duc, pe cine intreb, ce fac? cum dau nr.la contract?
O sa fie valabil nr. intern?
Cine are idee?

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)