avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011

Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
BogdanNick a scris:

Se pare ca este un intreg lant al slabiciunilor.
Si mai am o nedumerire legata de ce va fi dupa 01.01.2011:
Majorarea salariala la 670 lei - ce urmeaza sa opereze de la aceasta data - cand o comunicam? Inainte de 01 ian (cu 5 zile), sau dupa (tot in termen de 5 zile)?
Deja modificarea unei legi fara precizari de aplicare corespunzatoare pentru legile conexe produce niste incurcaturi greu de imaginat.
La ITM ni se spune ceva, la AJOFM altceva, la Casa de pensii o a treia opinie diferita de cele anterioare. #-oX-(X-(

Majorarea salariala va fi la 700 lei, conform noului CCMN care se va inregistra pana la safrsitul anului la Ministerul Muncii.
Deciziile de majorare se vor depune la iTM in termen de 5 zile de la data perfectarii lor, daca nu vor apare alte modificari legislative intre timp.
freeelis a scris:

BogdanNick a scris:

Se pare ca este un intreg lant al slabiciunilor.
Si mai am o nedumerire legata de ce va fi dupa 01.01.2011:
Majorarea salariala la 670 lei - ce urmeaza sa opereze de la aceasta data - cand o comunicam? Inainte de 01 ian (cu 5 zile), sau dupa (tot in termen de 5 zile)?
Deja modificarea unei legi fara precizari de aplicare corespunzatoare pentru legile conexe produce niste incurcaturi greu de imaginat.
La ITM ni se spune ceva, la AJOFM altceva, la Casa de pensii o a treia opinie diferita de cele anterioare. #-oX-(X-(

Majorarea salariala va fi la 700 lei, conform noului CCMN care se va inregistra pana la safrsitul anului la Ministerul Muncii.
Deciziile de majorare se vor depune la iTM in termen de 5 zile de la data perfectarii lor, daca nu vor apare alte modificari legislative intre timp.

Imi cer scuze, dar nu am fost corect informat.
Si uitati de ce: "Premierul Emil Boc le-a prezentat, miercuri, parlamentarilor coaliţiei, variante privind Legea salarizării unitare, arătând că salariul minim pe economie ar urma să fie de 670 de lei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare."
Acasta era la 17 nov. 2010
Aveti dreptate: va fi 700 lei. Dar cu mare greutate am gasit un articol in care se relateaza in mod corect acest fapt. Si este pe un site contabil. Probabil si prin acest forum exista informatii, dar nu am fost suficient de tenace sa le caut. Scuzele mele. Sper ca nu am batut prea rau campii. Daca se considera ca postul este :offtopic:, rog admin sa il stearga.
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
BogdanNick, utilizator
Uitati aici forma integrala a Contractului Colectiv de Munca la nivel National pe anii 2011-2014.

[ link extern ]
@freeelis: Aveti tot respectul meu. Motiv pentru care voi apasa din nou butonul "recomanda".
Si La Multi Ani si sa ne traiti (cam tarziu va urez, dar sper sa nu va deranjeze)
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
BogdanNick, utilizator
LA MULTI ANI!Din 2011 chiar societatile comerciale vor trebui sa aiba obligatoriu un inspector resurse umane ?sau un manager de resurse umane?eu nu gasesc asa ceva scris negru pe alb dar la mine in firma ,, sefii"cauta...#-o
Managerul de resurse umane include si atributiile inspectorului de resurse umane?Multumesc anticipat,Angela

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)